Terug naar Nieuws

Saale Bulls Halle vs. Tilburg Trappers (4-2)

Halle maakt einde aan zegereeks Trappers

Na tien zeges op rij heeft Tilburg Trappers in de uitwedstrijd tegen MEC Saale Bulls Halle weer eens verloren. Het werd 4-2 voor de thuisploeg, die vrijdagavond op bezoek komen in IJssportcentrum Stappegoor.

De laatste keer dat Tilburg Trappers een competitieduel verloor was op zondag 20 januari van dit kalenderjaar, toen de Tilburgers na penaltyshots ten onder gingen tegen Hannover Indians (4-3) Een reeks van tien overwinningen op rij volgde. Ondanks de vierde nederlaag (in reguliere speeltijd) is er geen enkele reden tot paniek bij Mickey Bastings: ‘Halle-uit is een traditioneel lastige wedstrijd voor ons. De reis hierheen is een lange en zij staan niet voor niets vierde. Maar vrijdag krijgen we de kans op revanche.’

VREEMDE OGEN

Na de 4-7 thuisnederlaag tegen Hannover Indians was het ‘you’ll hired till you’re fired’ voor coach Dave Rich in Halle. Ryan Foster verving zijn landgenoot. De oud-coach van Oostenrijk U-20 geldt echter als tussenpaus want na de zomer moet Herbert Hohenberger de technische leiding in de grootste stad van de Duitse deelstaat Saksen-Anhalt overnemen. De Oostenrijker, die deze ijshockeyjaargang vanwege prostaatkanker zijn job bij Herner EV moest neerleggen, geldt als de droom kandidaat voor Halle-voorzitter Daniel Mischner.

‘Vreemde ogen dwingen’ luidt het spreekwoord. Dit gold ook in Halle. Zo wonnen de Stieren drie van de volgende vier wedstrijden. Enkel tegen Herne (1-2 na verlenging) stapte men niet als overwinnaar van het ijs. Een vierde plaats in de Oberliga Nord is de voorlopige beloning, maar Herne (drie punten achterstand) en Essen (zesde op vijf punten van Halle) hijgen de Bulls in de nek. Verder was het wegvallen van Finn Walkowiak (gescheurde kruisband) een lelijke streep door de rekening.

ACHTERSTAND

Halle en Tilburg verwenden de ijshockeyfans met een aantrekkelijk openingsperiode waarin beide ploegen met open vizier streden. Een snelle counter van de Bulls toplijn leidde na zeven minuten tot de 1-0. Trappers-doelman Ian Meierdres stopte de eerste inzet van Nathan Burns, maar moest het antwoord schuldig blijven op de rebound van Tyler Mosienko. Het betekende de eenentwintigste treffer van de clubtopscorer van Halle.

Negen minuten verdubbelde Marius Stöber de voorsprong voor de gastheren. Een straf tegen Jan Niklas Pietsch hielp de ploeg van coach Bo Subr weer in het zadel. Met nog twaalf tellen in de overtalsituatie tekende de ‘sizzling hotte’ Brock Montgomery voor zijn zesde doelpunt in de laatste vier competitiewedstrijden.

ECHTE WERK

Het middenstuk was voor Trappers. Men kreeg mogelijkheden, kansen, maar een gebrek aan scherpte in de afronding en degelijk keeperswerk van Bulls goalie Justin Schrörs voorkwamen een verdere Tilburgse comeback. Halle schoot wel met scherp. Jan Niklas Pietsch verschalkte Ian Meierdres (3-1).

Een vroege treffer van Danny Stempher leek in het derde bedrijf een slotoffensief van de thuisploeg in te luiden. De ijshockeygoden waren de Oberliga Nord Meister echter allesbehalve goed gezind. Achtenzestig tellen na de 3-2 haalde Chris Francis de angel uit de aanvallende aspiraties die Trappers nog koesterde. ‘Zowel in de tweede als derde periode waren we de betere ploeg, maar slaagden we er niet in om de 2-2 of 3-3 te maken’, aldus Mickey Bastings, die uitkijkt naar de play-offs. ‘We zijn toe aan het echte werk. De duels tegen Halle en Herne staan vooral in het teken van voorbereiden op de eerste ronde van de play-offs.’