Terug naar Nieuws

Tilburg Trappers wint met 0-4 uit bij Rostock Piranhas

RUUD LEEUWESTEIJN BEZORGT TRAPPERS EERSTE SHUTOUT VAN HET SEIZOEN

Na een mooie pot ijshockey in een bomvol stadion op Stappegoor afgelopen vrijdagavond stond zondagavond weer een compleet andere wedstrijd op het programma. Tilburg Trappers speelde zondagavond aan de Noord-Duitse kust in Rostock tegen de plaatselijke Piranhas. Daar won Tilburg Trappers met 0-4 van het team uit Rostock. Een zes punten weekend voor de Oberliga Nord koploper en een welverdiende shutout voor Ruud Leeuwesteijn die na vandaag zijn vierde Oberliga shutout had te pakken.

LEEUWESTEIJN

Na een voortreffelijk optreden van Ian Meierdres tegen Herner E.V. afgelopen vrijdag was het weer de beurt aan Ruud Leeuwesteijn om het Tilburgse doel te verdedigen. Voor Leeuwesteijn weer de kans om zijn kwaliteiten te laten zien. Vorige week in Erfurt mocht hij ook het doel verdedigen maar moest helaas ondanks dat hij lekker in de wedstrijd zat, in de 63e minuut een tegentreffer slikken. Afgelopen donderdag kreeg hij te horen dat hij de wedstrijd in Rostock zou spelen. Vandaag in de bus bereidde hij op zijn eigen manier voor op de wedstrijd. “Bij een lange busreis net als  vandaag vind ik het altijd lekker om een paar uurtjes te slapen. Dan stoppen we met de bus ergens om 12:00 en daarna speel ik nog wat spelletjes op de Nintendo Switch met Mitch en Kevin. We eten wat, Daarna kijk ik nog een serie of doe ik nog een dutje.” Ruud die zichzelf geen ochtendmens voelt vind het fijn om nog een aantal uurtjes te slapen, zeker als je zo vroeg in de bus moet stappen. “ Op een bepaald moment ga je wel naar de wedstrijd toe leven maar ik vind het vooral belangrijk om fit en uitgerust een de wedstrijd te beginnen” aldus Leeuwesteijn.

In Rostock hield Leeuwesteijn in de eerste periode zijn doel schoon ondanks een paar grote kansen van de Piranhas. De jonge geboren Dordtenaar werd ook één keer geholpen door het ijzerwerk nadat een speler van Rostock de puck op de lat schoot. De goalie aan de overkant die het doel van Rostock verdedigde kreeg wel een goal te verduren. Danny Stempher schoot in de slotfase van de eerste periode zijn team op 0-1. Met die stand werd ook tevens voor de eerste keer in de wedstrijd gepauzeerd. Ruud Leeuwesteijn gaf na de wedstrijd aan dat ze er eerst moesten inkomen en dat het daarna beter begon te lopen. “We speelden op een goede snelheid, daar ligt onze kracht en bij Rostock wat minder. Danny scoorde in een snelle counter. Ik moest een aantal keren goed ingrijpen”. Ook zei Leeuwesteijn dat hij het fijn vond om een aantal keren te moeten ingrijpen omdat hij er daardoor goed in kon komen.

DE VERDUBBELAAR

Rostock Piranhas leek wat beter in de wedstrijd te komen. Echter werd dat een halt toegeroepen nadat in de 25e minuut van de wedstrijd Tom Pauker, die het grootste gedeelte van zijn carrière in Zuid-Duitsland heeft  gespeeld, naar de strafbank moest. Dankzij de overtreding van Pauker mocht Trappers twee minuten met een man meer spelen. Hoewel powerplays bij Trappers niet altijd goed worden benut, was dat in Rostock anders. Alexei Loginov schoot al binnen een halve minuut in powerplay de puck binnen. Daardoor werd de tussenstand van 0-1 naar 0-2 verdubbeld. “Het was geen makkelijke periode. We hadden een paar straffen maar we merkten wel dat we steeds beter gingen spelen en het spel overnamen” aldus de goalie. Bo Subr was vooral tevreden over de penaltykill. “Ons verdedigingswerk is verbeterd, maar het kan nog vaak veel beter. Soms is onze forecheck niet goed en geven we teams te veel tijd en ruimte. Het is en blijft teamwork als we kijken naar het scoren van doelpunten en tegenhouden van doelpunten.”  aldus Bo Subr in de bus terug naar Tilburg.

COUP DE GRÂCE

Het slotstuk begon dus met een 0-2 tussenstand, wat in een sport als ijshockey totaal niets betekent. Een straf, een fout of een opleving kan zo’n stand binnen no-time ombuigen tot een achterstand. Om in Rostock de drie punten veilig te stellen moest er nog een aantal doelpunten bij.

Net als in de tweede periode werd ook in de derde periode de tussenstand verdubbeld. Na dik vier minuten spelen was het wederom Stempher die zijn stempel op de wedstrijd drukte en de 0-3 kon binnentikken. Volgens Leeuwestijn was het doelpunt van Danny de genadeklap.

Het laatste doelpunt werd door Mitch Bruijsten gescoord. De Nijmegenaar die ook vrijdag tegen Herner belangrijk was, had vandaag ook weer zijn aandeel in de wedstrijd. Na twee assists mocht hij in de laatste periode de 0-4 op het scoreboard zetten. Na het vierde Tilburgse doelpunt moest de wedstrijd nog worden uitgespeeld. Ondanks een aantal kansen over en weer werd er door beide teams niet meer gescoord. Daardoor beleeft Ruud Leeuwesteijn met zijn team de eerste shutout van het seizoen. In 2015 beleefde Leeuwesteijn ook een shutout in Rostock, het werd toen 0-7. Na afloop gaf Ruud aan: “Het is vooral fijn om te winnen. Natuurlijk geeft de shutout een extra boost. Rostock is geen slecht team. Vorige week zagen we in Erfurt dat het niet altijd makkelijk gaat. Dan is het erg fijn als je dit weekend een zes punten weekend beleefd.

Bo Subr keek tevreden terug op afgelopen weekend en was vooral blij met de winst in Rostock “Het is geen makkelijke wedstrijd na een lange busreis, tegen Rostock. Ze hebben goede spelers en ondanks de 0-4, hadden zij genoeg kansen.” Daarmee gaf Bo Subr aan dat de eindstand een wat vertekenend beeld van de wedstrijd gaf. “In de derde periode was het vooral eenrichtingsverkeer. Maar in de eerste twee perioden was Rostock een aantal keer goed gevaarlijk.” aldus de Tsjechische oefenmeester.

HANNOVER WEEKEND

Net als in het derde weekend van oktober, speelt Trappers komend weekend weer tegen de teams uit de omgeving van Hannover. Op vrijdagavond ontvangt Trappers, Hannover Scorpions en zal vervolgens zondag de wedstrijd in Hannover spelen tegen de plaatselijke Indians. Vorige ontmoetingen met beide teams eindige allebei in een overtime winst voor het team van Bo Subr.

 “Beide teams zijn vooral uit lastiger dan wanneer ze bij ons op bezoek komen. Dat komt mede door de omstandigheden. Bij Scorpions hangt een vijandig sfeertje en bij Indians zit het vaak vol en hangt er een hele luide sfeer. Als het goed is speelt Bartek Bison volgend weekend. Met Ryan Collier bekijken we het nog even per dag hoe het met hem gaat” aldus Subr na afloop in de bus na de wedstrijd in Rostock.

TERUGBLIK

Bo Subr is blij dat hij na 15 wedstrijden bovenaan staat. “Niet iedereen had verwacht dat we op de eerste plaats zouden staan omdat er veel jongens afgelopen zomer zijn vertrokken. De jongens doen op dit moment hun werk erg goed, ik heb al vanaf het begin van het seizoen het vertrouwen dat het goed zou komen. We hebben veel offensieve spelers en we scoren veel doelpunten. Maar onze defensie zorgt er ook voor dat we ook tegendoelpunten tegenhouden.” Op de vraag of hij liever ziet dat de aanvallers meer gaan verdedigen, of dat hij liever heeft dat de verdedigers helpen met aanvallen zei hij het volgende: “Vooral beide. Ik heb het liefste dat de verdedigers zowel naar voren kunnen spelen maar dat ook de aanvallers goed kunnen verdedigen.”

Wedstrijdsheet