Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Rostock Piranhas vs. Tilburg Trappers

Trappers gooit hengel uit naar de winst in Rostock

Het was even duwen en trekken aan de top, maar Trappers staat na de overwinning van vrijdag nu met drie punten verschil op de eerste plaats. Herne is afgedroogd door Tilburg en nu is het tijd voor Rostock Piranhas. Op papier een makkelijke tegenstander, maar kan Trappers na de lange busrit de winst ook binnen hengelen in Rostock en zo de toppositie behouden?

GEEN GOED BEGIN

Rostock Piranhas is niet goed aan zijn spelweekend begonnen. Na veelbelovend aan de wedstrijd tegen Hannover Scorpions begonnen te zijn, en zelfs op een 0-2 voorsprong te zijn gekomen, werd Piranhas keihard afgestraft door het krachtig spelende Scorpions. Aan het einde van de eerste periode stond het al 5-2. Uiteindelijk moest Rostock hun reis naar huis beginnen met een nederlaag van 9-3.

SLIM EN STERK

Negen goals tegen, dat is niet mis. Laat dat precies het aantal goals zijn dat Piranhas van Tilburg aan de broek kreeg, de laatste keer dat de twee elkaar troffen. In eigen huis versloeg Trappers Rostock toen met 9-5. Met iets te veel tegengoals, vond Trappers-coach Bo Subr toen: “Rostockspelers zijn slim en sterk aan de puck. Ze scoren wanneer er genoeg tijd en ruimte wordt gegeven. We moeten dus werken aan het verdedigen.”

JONGE GOALIES

Na het vertrek van goalie Jan Dalgic naar DEL2, beschikt Rostock nu over een jong trio van goalies. De rol van de wachter tussen de rode goalpalen wordt afgewisseld door de negentienjarige Philipp Schneider en Jakub Urbisch. Urbisch was vorig seizoen nog tweede goalie voor Rostock. Na al vijf goals geïncasseerd te hebben afgelopen vrijdag, nam Schneider het in de tweede en derde periode van de 23-jarige Urbisch over.

BLOEDVORM

Ondertussen is Mitch Bruijsten in bloedvorm! Samen met Hamburgspeler Dominik Lascheit, heeft de Tilburgse forward de meeste goals gescoord dit seizoen tot nu toe (zestien stuks). Hij staat samen met collega-trappers Max Hermens en Danny Stempher in de top tien van topscoorders. Rostock Piranhas is dus gewaarschuwd!

ALLES MOET KLOPPEN

Als laatste nog een verwachting van Piranhas-coach Christian Behncke: “Natuurlijk is het altijd heel moeilijk tegen Tilburg. Alles moet kloppen tijdens zo’n wedstrijd. We zullen alle pucks moeten raken en gedisciplineerd moeten spelen, zodat het zal gaan zoals we dat ook in gedachten hebben.”

Geblesseerde spelers

Naast de geblesseerde Bartek Bison is ook verdediger Ryan Collier niet van de partij in Rostock.