Terug naar Nieuws

Tilburg Trappers vs. Selber Wölfe (5-1)

Max Hermens bezorgt Trappers het volle pond

Aan de hand van Max Hermens won Tilburg Trappers de eerste krachtmeting met Selber Wölfe in de kwartfinale van de play-offs met 5-1. Het hele circus verhuist nu naar Beieren waar zondagavond (aanvang 18.00 uur) de tweede ontmoeting geprogrammeerd staat.

Het is voorjaar in Brabant en niet bepaald weer om aan de Oberliga play-offs te denken. Overdag flirtte het kwik in de thermometer met de twintig graden. De ijshockeyers van Tilburg Trappers hadden hier geen boodschap aan. In een uitverkocht IJssportcentrum Stappegoor wachtte voor de manschappen van coach Bo Subr de nummer 6 uit de Oberliga Süd, Selber Wölfe.

VEILIGE HAVEN

Vorm…het lijkt iets ongrijpbaars. De ene week schaats je voor je gevoel als een dweil over het bevroren water en een week later speel je de pannen van het dak. In de vier duels tegen EV Lindau Islanders wilde het niet vlotten voor Max Hermens. In de eerste episode van de tweestrijd met Selber Wölfe werd de sympathieke Zoetermeerder volledig terecht uitgeroepen tot Man of the Match.

‘De eerste’, luidde het antwoord van de 21-jarige forward op de vraag welke van zijn twee goals hij de mooiste vond. ‘Niet alleen omdat het de 3-0 betekende en ons min of meer in veilige haven bracht, maar ook vanwege de prachtige pass van Kevin (Bruijsten) die eraan vooraf ging. Hij zag me komen en zijn pass was precies op maat. Ik wist dat hun keeper heel agressief was. Daarom vertrouwde ik ook op de move waar ik goed in ben.’

BREEKPUNT

Hét breekpunt in het duel was volgens Charley Graaskamp de drie Tilburgse goals (Hermens (2x) en Giovanni Vogelaar) in minder dan drie minuten in de derde periode. ‘That killed the momentum. Besides that we definitely didn’t get any help from the refs. It’s tough when powerplays are six to one. The calls were inconsistent. If you want to call them all, call them all. If you’re not going to call any, don’t call any.’

Over de eerste en tweede periode was de 23-jarige Amerikaan uit Eau Claire, Wisconsin, die net na de jaarwisseling naar Selb kwam ter vervanging van de aan de schouder geblesseerd geraakte Ryan McDonough, zeker niet ontevreden. ‘We were happy with the first two periods. We tried to keep it close and play simple. Just as we did against Hannover.’

VLIEGENDE START

De start van de Oberliga Nord Meister mocht er nochtans zijn. De ploeg wervelde over het ijs en drukte Wölfe met de rug tegen de muur. Volledig terecht was het Trappers dat de score opende. Met David Hördler op de strafbank voor Selb rondde Reno de Hondt  prima voorbereidend werk van Max Hermens en Jonne de Bonth koel en bekeken af (1-0).

Acht minuten voor de eerste dweil kreeg Ian McDonald dé kans op de gelijkmaker. Oog in oog met Trappers sluitpost Ian Meierdres wist de 34-jarige Canadees de breakaway echter niet te verzilveren. ‘Zoals ik al vaker heb gezegd, gaat het om die drie tot vier belangrijke stops die doorslaggevend kunnen zijn in een wedstrijd. Dit was er daar eentje van. In het tweede bedrijf had ik er nog eentje’, aldus de Tilburgse goalie.

OWN GOAL

Het begin van het tweede bedrijf was een herhaling van zetten. In de derde shift was het Jordy Verkiel die de thuisclub op 2-0 zette. De Dordtse alleskunner kreeg de treffer toegewezen, maar zijn inzet verdween via de linkerschaats van Selb-verdediger Dominik Kolb achter de verbouwereerde doelman Niklas Deske. ‘A lucky one off a skate’, zou luidde het commentaar van Graaskamp.

In de slotperiode toonde die Mannschaft van coach Henry Thom dat men niet geleerd had van eerdere fouten. Een parade naar de strafbank deed de ploeg uit Beieren de das om. Trappers profiteerde dankbaar van het gebrek aan discipline in de Selbse gelederen. Enige smetje op de Tilburgse feestvreugde was dat vier minuten voor tijd Landon Gare de shutout voor Ian Meierdres om zeep hielp.

MUST WIN

Met een 1-0 voorsprong in de serie stapt de equipe van de Tsjechische oefenmeester morgenochtend (10.30 uur) de bus in voor de 667 kilometer lange reis naar Selb. ‘It’s going to be loud. They’re going to play tough. They’re a lot better team at home than on the road from what I hear. We’re a good road team. We have to make sure we’re ready for that’, keek Subr alvast vooruit naar zondagavond.

Voor Charly Graaskamp en zijn ploeggenoten wordt game 2 al direct cruciaal. ‘Everytime a team comes into your building it’s a must win.’ Toch verwacht de tweede lijn center geen grote veranderingen in de strijdwijze. ‘We didn’t see anything to panic about. It’s all things we can control. We just stick to our game plan. I think we’re able to beat Tilburg on Sunday.’

Man of the Match
Max Hermens (Foto: Brigitte Jansen)

Klik hier voor de samenvatting