Terug naar Nieuws

PLAY-OFFS: TILBURG TRAPPERS VS. SELBER WÖLFE (GAME 1)

GAMEDAY

Na de winst in de eerste ronde van de play-offs begint Tilburg Trappers vanavond in eigen huis aan de kwartfinale tegen Selber Wölfe. De winnaar van best-of-5 serie gaat naar de halve finale die op vrijdag 12 april begint. De verliezer mag uithuilen en opnieuw beginnen.

REPRISE

De best-of-5 serie tussen Tilburg en Selb is een reprise van de misschien wel mooiste en spannendste play-off serie van Trappers sinds zijn intrede in de Oberliga. De openingswedstrijd ging na verlenging naar de Wölfe (3-2), maar hierna won de drievoudig Oberliga Meister de drie daaropvolgende ontmoetingen (4-2, 2-4 en 7-2).

‘Voor mij persoonlijk was dat één van de mooiste series die ik heb gespeeld’, haalt Ivy de confrontatie met Selb nog eens terug in zijn herinnering. ‘Alles zat erin: fysiek spel, beleving, hard en snel ijshockey. Als team kijken we er ontzettend naar uit. Ongetwijfeld is hun selectie ook veranderd ten opzichte van destijds. Maar dat geldt voor ons net zo. Hopelijk wordt het weer zo’n spektakelstuk als twee jaar geleden.’

Ook voor coach Bo Subr is Selber Wölfe nog een onbeschreven blad. ‘This is actually the first time we play a team that we met before in the play-offs. I’ve been focusing on Lindau so I haven’t seen much video of Selb yet. I’ll go through that in the next few days and make sure that once we practice on Tuesday we know what to expect. Obviously it’s a much more offense team that we’ve seen here, It’s going to be an interesting series.’

ROAD TO QUARTER FINALS

Beide ploegen hadden vier wedstrijden nodig om de kwartfinale te bereiken. Trappers vergaloppeerde zich in het eerste duel tegen EV Lindau Islanders, maar stelde in de drie daaropvolgende ontmoetingen orde op zaken. Met slechts één nederlaag (6-1 in en tegen Tilburg) in de laatste 15 duels van het reguliere seizoen was Hannover Indians dé ploeg in vorm bij aanvang van de play-offs. Verliesbeurten in de eerste twee ontmoetingen met Selber Wölfe plaatste de manschappen van de coach van het jaar in de Oberliga Nord, Len Soccio, aan de rand van de afgrond. Dankzij vooral een betere verdedigende organisatie won men wedstrijd 3 met 4-1. In game 4 veroverde de nummer 6 uit de Oberliga Süd alsnog het ticket voor de tweede ronde van de post-season.

UNDERDOG

In de euforie na de gewonnen vierde ontmoeting tegen Hannover Indians verwachtte Wölfe-coach Henry Thom nog dat ‘Tilburg er dit jaar voor de finale uit zou vliegen’. Vier dagen later vertelde de 48-jarige oefenmeester, die sinds december 2015 de scepter zwaait in de Netzsch-Arena, aan de regionale krant Frankenpost dat zijn ploeg als de underdog naar de Kruikenstad komt. ‘Tilburg is de torenhoge favoriet in deze serie. Zo realistisch moet je zijn. Maar elke tegenstander is te verslaan.’

‘Het zal niet makkelijk worden’, onderschrijft Ian McDonald, met 5 goals en 10 punten in vier wedstrijden topscorer in de play-offs, de zienswijze van zijn trainer. ‘Ik zou liegen als ik zei dat we graag tegen Tilburg wilden spelen. Maar dat is nu eenmaal de situatie waarin we ons bevinden. Het zal een hels karwei worden, maar je weet nooit. We moeten foutloos spelen en dan zien we wel wat er gebeurt.’

WHO’S HOT?

Ivy van den Heuvel heeft ten minste een punt per wedstrijd in de play-offs voor Trappers. De teller staat voor de 30-jarige Bosschenaar op 2 goals en 7 punten. Tijdens het reguliere seizoen verzamelde de Tilburgse captain 56 punten in 46 ontmoetingen. Ian McDonald bezet de eerste plaats op de overall topscorerslijst in de post-season. De rightwinger kwam tot 10 punten (5 goals en even zoveel assists) in het kwartet ontmoetingen met Hannover Indians.

PUBLIC VIEWING

Voor de thuisblijvers organiseert Selb in de ruim 41 jaar oude Netzsch-Arena een public viewing. Op grote videoschermen zal de live-uitzending vanuit IJssportcentrum Stappegoor verzorgd door Sprade TV in nauwe samenwerking met i13 Media te zien zijn. De entree en 200 liter bier zijn gratis.

AFWEZIGEN

Voor Jonne de Bonth, Nick de Ruijter en Kilian van Gorp komt de eerste krachtmeting met Selb nog te vroeg. Mickey Bastings lijkt voldoende hersteld van de griep, die hem zondagavond in het vierde duel tegen EV Lindau Islanders nog aan de kant hield. Voor zover bekend zijn de gasten met een volledig fitte selectie vanuit Beieren naar Tilburg afgereisd.