Terug naar Nieuws

Play-Offs: Selber Wölfe vs. Tilburg Trappers (Game 2)

GAMEDAY

Na de overtuigende 5-1 zege in wedstrijd 1 verliet de regerend Oberliga Meister zaterdagochtend om 10.30 uur de Kruikenstad voor een trip van 667 kilometer richting Selb. Daar valt vanavond (aanvang 18.00 uur) de eerste puck in het tweede deel van de kwartfinale tussen Selber Wölfe en Tilburg Trappers.

SELB

Ondanks de duidelijke nederlaag bleef Wölfe-aanvaller Charly Graaskamp strijdbaar en ziet hij nog voldoende perspectief voor zijn ploeg. ‘I don’t think the score told the whole story. It’s tough when powerplays are six to one. We definitely didn’t get any help from the refs. The calls were inconsistent. If you want to call them all, call them all. If you’re not going to call any, don’t call any.’

De 23-jarige center verwacht dan ook geen grote veranderingen in de strijdwijze: ‘We didn’t see anything to panic about. It’s all things we can control. We just stick to our game plan. I think we’re able to beat Tilburg on Sunday.’ Zijn coach, Henry Thom, lichtte na afloop een klein tipje van de sluier op: ‘Zestig minuten spelen, nog meer druk zetten op hun verdedigers en geen gas terugnemen’, aldus de Duits-Canadese oefenmeester, die ook met belang van de eretreffer voor zijn ploeg nog eens onderstreepte. ‘Dat doelpunt is heel belangrijk voor het zelfvertrouwen,’

TRAPPERS

In de eerste shift van Max Hermens vrijdagavond scheurde het blad van zijn stick. Ondanks dat er in de spelersbank een (gebruikte) vervangende stick klaar stond, vroeg de 21-jarige aanvaller aan materiaalman Barry Robeerst om een nieuwe stick voor hem te prepareren. ‘Bij aanvang van het tweede bedrijf begon ik ermee te spelen en in de derde periode scoorde ik er twee keer mee’, lachte Hermens na afloop van de eerste krachtmeting met Selber Wölfe.

‘Een prima wedstrijd van ons waarin we grote delen de bovenliggende partij waren’, analyseerde Kevin Bruijsten de hernieuwde kennismaking na twee jaar met de nummer 6 uit de Oberliga Süd. ‘Zij loeren vooral op de counter. Wanneer we een steekje laten vallen, zitten ze er direct bovenop en proberen ze dit af te straffen.’

STATISTIEKEN

‘Cijfers, waaronder een ranglijst, liegen niet’, zijn befaamde woorden van voormalig bondscoach van het Nederlands ijshockeyteam Chris Eimers. Trappers was +10 overall vrijdagavond in game 1. Jordy Verkiel, Jordy van Oorschot en Max Hermens waren alle drie +2. Van de eerste tien Tilburgse schoten waren er vijf van Reno de Hondt (waaronder de openingstreffer). Met uitzondering van de eerste wedstrijd tegen EV Lindau Islanders scoorde de ploeg van coach Bo Subr in elke duel ten minste één powerplaygoal. De shots on goal na vijf play-off wedstrijden is 261-106 in Tilburgs voordeel.

OPVALLEND (1)

Tilburg scoorde tegen alle drie de lijnen van Selb. Zo trof Jordy Verkiel doel tegen het trio David Hördler, Charles Graaskamp en Andreas Geigenmüller en sloeg Max Hermens eerst toe met Ian McDonald, Erik Gollenbeck en Landon Gare op het ijs. 13 seconden later herhaalde Trappers nummer 81 dit kunststukje tegen de lijn van Achim Moosberger, Carl Zimmerman en Dennis Schiener.

OPVALLEND (2)

De vier kwartfinalisten uit de Oberliga Nord wonnen allen de openingswedstrijd in hun best-of-5 serie. Herne versloeg Oberliga Süd Meister EC Peiting met 4-5, MEC Saale Bulls Halle waste EV Landshut in eigen huis de oren (3-7), terwijl Hannover Scorpions in overtime met 3-2 te sterk was voor Starbulls Rosenheim.

OPVALLEND (3)

Met gemiddeld 8 strafminuten per wedstrijd is Tilburg Trappers de sportiefste ploeg van het achttal kwartfinalisten. MEC Saale Bulls Halle en Starbulls Rosenheim brengen gemiddeld 22 minuten aan de overkant van de spelersbanken per ontmoeting door. Daarmee zijn zij de stoutste jongens van de klas.

WHO’S HOT?

Ian Meierdres is wederom hard op weg richting de titel beste keeper in de Oberliga. Vorig jaar eiste de 30-jarige Trappers doelman deze eer al voor zichzelf op. Na vijf play-off beurten staat Meierdres fier bovenaan in het goalie-klassement met een goals-against-average van 1.68. Lukas Steinhauer (Starbulls Rosenheim) is met een GAA van 1.85 zijn meeste naaste achtervolger.

AFWEZIGEN

‘Some bumps and bruises. You get sore at this time of the year but it’s the play-offs’, sprak Trappers-coach Bo Subr na afloop van wedstrijd 1. Nick de Ruijter en Kilian van Gorp geven geen acte de présence in de Netzsch-Arena. Charly Graaskamp kreeg vrijdagavond in de eerste periode een slash op zijn rechterhand, maar de schade aan de duim is naar verwachting geen probleem om zondagavond op het ijs te komen.