Terug naar Nieuws

Selber Wölfe vs. Tilburg Trappers (3-6)

TRAPPERS MET ANDERHALF BEEN IN HALVE FINALE

Tilburg Trappers heeft Selber Wölfe acht tellen gegeven. De geelblauwe brigade kreeg in de sfeervolle Netzsch-Arena loon naar werken. De formatie van coach Bo Subr won dik verdiend met 3-6.

Op voorhand werd de serie met de nummer zes uit de Oberliga Süd als ‘lastig’ betiteld voor de drievoudig Oberliga kampioen. De selectie van coach Henry Thom herbergde drie spelers uit de top-15 (Ian McDonald, Landon Gare en Erik Gollenbeck) van de overall topscorerslijst in de Oberliga Süd en daarnaast had men in de eerste ronde van de play-offs overtuigend Hannover Indians (na Trappers en Hannover Scorpions de sterkste ploeg in de Oberliga Nord) terzijde geschoven.

MOEIZAAM BEGIN

In een interview met de Trappers website gaf Ian McDonald het eerder in de week al aan. ‘Kenmerkend voor de Oberliga is dat de meeste teams beter thuis dan uit spelen. Dat geldt voor ons ook. In de Meisterrunde hebben we enkel thuis van Landshut verloren. Met de steun van onze fantastische supporters kunnen we vaak net dat beetje meer.’ Het eerste deel van de openingsperiode zondagavond bevestigde het beeld van de 34-jarige Canadees.

‘Zoals verwacht kwamen zij sterk uit de startblokken. Wij een stuk minder. Na tien minuten ging de storm wat liggen en kregen we meer grip op de wedstrijd. Vanaf dat moment waren we de bovenliggende partij. In de bank zeiden we al tegen elkaar dat zij dit hoge tempo onmogelijk drie periodes konden volhouden’, haalde Jordy Verkiel het begin van de ontmoeting nog eens in zijn herinnering terug.

PSYCHOLOGISCHE DREUN

Tijdens het tweede bedrijf liet Tilburg het spel zien waarmee het gedurende het reguliere seizoen zoveel lof en punten oogstte. Selb oogde vermoeid en leek in deze fase een speelbal voor Trappers. Des te verrassender was dat de thuisploeg wederom op voorsprong kwam. Verdediger Dominik Kolb zorgde voor een hernieuwde voorsprong voor de Wölfe (2-1)

43 tellen later leek de Selber defensie louter oog te hebben voor Mitch Bruijsten. De lange leftwinger vond zijn broer Kevin, die moederziel alleen de hoek voor het uitzoeken had. ‘De stand zo snel weer gelijk trekken, was zeker een psychologische dreun. Sowieso raken we niet snel in paniek. Het reguliere seizoen heeft aangetoond dat we gemiddeld vijf goals per wedstrijd scoren’, prees de doelpuntenmaker de volwassenheid van de drievoudig Oberliga Meister.

TWEE EMPTY NETTERS

Na de dweil bleef Trappers de bovenliggende partij. Waar in de tweede periode vier tot vijf goede mogelijkheden om zeep werden geholpen, schoot men nu wel met scherp. Eerst was het Ivy van den Heuvel die zijn ploeg voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong zette. Twee minuten later poetste Brock Montgomery de 3-3 (van wie anders dan Ian McDonald) weer weg.

In een alles of niets poging haalde Selbe-coach Henry Thom zijn doelman naar de kant in ruil voor een zesde veldspeler. Het mocht niet baten want met twee empty net goals strooiden Reno de Hondt en Nardo Nagtzaam nog wat extra zout in de Beierse wonden. ‘De eerste tien minuten hadden we geen antwoord op hun spel en hield Ian (Meierdres) ons met enkele goede reddingen in de wedstrijd. Daarna namen we het initiatief over en valt er op de zege niets af te dingen’, sprak Kevin Bruijsten.

TUMULTUEUS SLOT

Trappers-coach Bo Subr keek desgevraagd nog eens terug op het tumultueuze slotseconden waarin maar liefst 95 strafminuten vielen. ‘It all started with a hard but fair check by Ryan (Collier) on one of their players (Florian Lüsch). The referee said it was a clean hit and they didn’t like the non-call. First they sent somebody from the bench. After that they jumped on our young guys after a face-off with 1 second on the clock.’

De halve finale gloort aan de Tilburgse horizon maar toch wenst de Tsjechische oefenmeester de huid nog niet te verkopen voordat de beer geschoten is. ‘We hope to finish it at home on Tuesday. To have more than a week off would be perfect. Obviously they’re with the backs against the wall. That could be dangerous. But at the end they didn’t look as fresh as they were for the game on Friday.’