Terug naar Nieuws

De kwartfinale Play-Offs tot nu toe

Stand van zaken in de Oberliga play-offs

Genoeg te beleven in de overige drie kwartfinales in de Oberliga play-offs. Nadat de clubs uit het Noorden de openingsduels allen in hun voordeel beslisten, sloegen zondag twee van de vier Zuidelijke teams (EV Landshut en Starbulls Rosenheim) terug. Een overzicht.

EC Peiting (#1 Oberliga Süd) vs Herner EV (#6 Oberliga Nord)
(Herne leidt serie met 0-2)

‘Der Playoff-Wahnsinn geht für den Herner EV noch weiter’, luidde de conclusie op de clubwebsite na de 4-5 overwinning in wedstrijd 1. Zondagavond, in een duel waarin de verhoudingen op het bevroren water continu wisselden, had de equipe van Danny Albrecht een verlenging nodig om tot een zege te komen. Patrick Asselin velde met zijn zesde treffer van de postseason het vonnis over de Oberliga Süd Meister.

EV Landshut (#2 Oberliga Süd) vs MEC Saale Bulls Halle (#4 Oberliga Nord)
(Stand in de serie 1-1)

Special teams bepalen tot nu toe het gezicht van deze best-of-5 serie. Vrijdagavond in Landshut tekende Halle voor twee powerplaygoals (Tyler Mosienko en Nathan Burns) en een doelpunt met een man minder op het ijs (Chistopher Francis). Twee dagen later waren de rollen volledig omgedraaid. De ploeg van coach Axel Kammerer scoorde zes maal waarvan vijf keer tijdens overtal. Captain Max Förster was met een hattrick de gevierde man. Zijn collega-aanvoerder bij Halle, Kai Schmitz, stond eveneens in de spotlights. De 33-jarige verdediger mengde zich, komend vanuit de spelersbank, in een vechtpartij tussen Tyler Mosienko en Tomas Plihal. Een matchpenalty was het gevolg voor Schmitz.

Hannover Scorpions (#2 Oberliga Nord) vs Starbulls Rosenheim (#4 Oberliga Süd)
(Stand in de serie 1-1)

Een herhaling van de kwartfinale van afgelopen jaar. In vier wedstrijden won destijds Hannover, die vervolgens in de halve finale tegen Trappers ten onder gingen. Hét moment van gistermiddag was de 3-1 van Rosenheim verdediger Max Vollmayer, die zo bleek uit de camerabeelden van boven het doel van Christoph Mathis, de doellijn niet volledig gepasseerd was. Ondanks heftige protesten van Hannover keurde referee Erich Singaitis de treffer goed. In het tweede deel van de ontmoeting liep de nummer vier uit de Oberliga Süd uit naar een 6-2 overwinning.