Terug naar Nieuws

Play-Offs: Tilburg Trappers vs. Selber Wölfe (Game 3)

GAMEDAY

Vanavond heeft Tilburg Trappers kans om met een clean sweep Selber Wölfe te verslaan en zo de halve finale te bereiken. Afgelopen zondag won Trappers in Selb met 3-6 na een spannende strijd. Vrijdag liet Trappers al zien makkelijk van de Wölfe te kunnen winnen in eigen huis met een eindescore van 5-1. Dinsdagavond heeft Tilburg opnieuw de kans om het ijs aan te vegen met Wölfe. Ondanks de overtuigende cijfers, zal het ongetwijfeld een pittige wedstrijd worden.

VERHITTE STRIJD

Afgelopen zondag streden de twee teams hard en sportief tegen elkaar. Het resultaat: een spannende wedstrijd, waarbij het tot de stand 3-3 gelijk opging. In de laatste periode lukte het Selb echter niet meer om de aansluiting te vinden met het overheersende Tilburg. De score was, mede dankzij twee empty netters, inmiddels 3-6 toen de vlam in de pan sloeg. Een check van Ryan Collier tegen Florian Lüsch viel niet goed bij de reeds verslagen Wölfe. En met nog slechts een seconde speeltijd op de klok, brak er een flinke vechtpartij uit op het ijs. Het resulteerde in een waslijst aan straffen, waarbij Achim Moosberger zelfs een matchpenalty opliep. Zijn ploeggenoten Carl Zimmerman en Leon Kremer kregen 2+2+10 minuten, evenals Trappers Wouter Sars, Tijn Jacobs en Jonne de Bonth

CLEAN SWEEP

Met al twee overwinningen in the pocket, kan Trappers vanavond, als ze winnen, de best-of-five afmaken in eigen huis met een clean sweep. In de achtste finale tegen Lindau Islanders had Tilburg nog de vierde wedstrijd nodig om door te stormen naar de volgende ronde, deze ronde kan dat dus met drie wedstrijden. Vorig seizoen had Trappers maar liefst twee clean sweeps in de play-offs: in de achtste finale tegen Blue Devils Weiden en in de kwartfinale tegen Eisbären Regensburg.

WÖLFE

De wolven hebben al laten zien dat ze een geduchte tegenstander zijn voor Tilburg Trappers. En dan bedoelen we niet alleen met hun vuisten. Op het ijs blijft Selb tot de laatste minuut van de wedstrijd gevaarlijk. Ivy van den Heuvel keek aan het begin van deze kwartfinale erg uit naar de wedstrijden tegen Selb, mede dankzij de finalewaardige serie twee jaar geleden: “Dat was één van de mooiste series die ik heb gespeeld! Hopelijk wordt het weer zo’n spektakelstuk als twee jaar geleden.” En Kevin Bruijsten zei afgelopen vrijdag, na de eerste wedstrijd, over Selb: “Ze loeren vooral op de counter. Wanneer we een steekje laten vallen, zitten ze er direct bovenop en proberen ze dit af te straffen.”

TRAPPERS

Henry Thom, de coach van Selber Wölfe, riep anderhalve week geleden nog “Tilburg zal er dit jaar voor de finale uitvliegen!” De vraag is of hij nog steeds zo overtuigd is na tweemaal het onderspit gedolven te hebben tegen Trappers. De halve finale gloort aan de Tilburgse horizon maar toch wenst Bo Subr de huid nog niet te verkopen voordat de beer geschoten is. Zondagavond sprak de Trapperscoach voorzichtig zijn verwachting uit: “We hope to finish it at home on Tuesday. To have more than a week off would be perfect. Obviously, they (Selber Wölfe) are with their backs against the wall. That could be dangerous. But at the end they didn’t look as fresh as they were for the game on Friday.”