Terug naar Nieuws

Tilburg Trappers vs. Saale Bulls Halle (5-3)

TRAPPERS REKENT EINDELIJK AF MET SAALE BULLS HALLE

De opdracht voor Trappers was vooraf meer dan duidelijk: deze zondag moest tegenstander Saale Bulls voor het eerst dit seizoen verslagen worden. De twee eerdere confrontaties tegen de Duitse formatie uit Halle gingen namelijk allebei verloren. Het treffen tussen de nummer twee (Trappers) en drie (Halle) van de ranglijst werd een spannende waarbij dit keer eindelijk Trappers aan het langste eind trok: 5-3 (1-3, 2-0, 2-0).

Nadat er vrijdag eenvoudig met 3-8 werd gewonnen van Rostock kende Trappers tegen de Bulls een behoudende start. Met goalie Ian Meierdes, Alexei Loginov, Jordy Verkiel, Jonne de Bonth, Ties van Soest en Noah Muller als ‘starting six’ volgde in de eerste vijf minuten een periode van aftasten waarbij de puck het meest op de helft van de Duitse opponent te vinden was. Bij Trappers ontbrak naast de al langer geblesseerde captain Mickey Bastings onder meer de niet topfitte reserve-aanvoerder Diego Hofland. Nu was het de vrijdag van een blessure teruggekeerde Danny Stempher die de honneurs waarnam.

De eerste straf werd uitgedeeld aan Max Hermens die vanwege ‘hooking’ twee minuten naar de strafbank werd verwezen. Het was de eerste keer dat Halle echt langdurig voor het doel van Meierdes opdook. Het resulteerde in de 6e minuut meteen in de 0-1 van Michal Schön. Ninho Hessels was in de nasleep van die goal de volgende Trappers-speler die de strafbank opzocht en meteen vanaf de face-off was het Halle dat opnieuw scoorde. Nu was de maker de altijd gevaarlijke Janik Striepeke: 0-2. En zo incasseerde Trappers dus twee tegentreffers binnen acht seconden en stond het meteen voor een zware opdracht.

Het duurde tot aan de 15-e minuut voordat Trappers kon juichen en de zo gewenste aansluitingstreffer forceerde. Giovanni Vogelaar schoot raak op aangeven van Jordy van Oorschot: 1-2. Drie minuten later was het echter opnieuw Halle dat scoorde via de messcherpe Striepeke. Weer gebeurde dat uit een power play-situatie nadat dit keer Kevin Bruijsten was bestraft.

GENOEG GESPREKSSTOF IN KLEEDKAMER

Alle reden dus voor grote tevredenheid bij de Duitsers dus en genoeg gespreksstof voor Subr en zijn mannen in de kleedkamer. Giovanni Vogelaar had er echter nog volop vertrouwen in dat de schade nog te repareren was: “Je kunt zeggen dat zij de powerplay perfect uitvoerden, maar wij lieten dat gebeuren omdat we fouten maakten en tegen straffen aanliepen. In de vijf-tegen-vijf waren wij bovendien steeds de betere ploeg. Maar we wisten dus wat we beter en anders moesten doen.

MEER DAADKRACHT EN GOGME

Trappers kwam duidelijk met meer daadkracht en gogme terug op het ijs en dook een aantal keer gevaarlijk op voor het doel van Halle-goalie Jakub Urbisch. Zo kreeg bijvoorbeeld Raymond van der Schuit in de 26e minuut een uitstekende kans, maar ook hij vond Urbisch op zijn weg. De bezoekers kwamen haast niet meer onder de Tilburgse druk vandaan. Dat de 2-3 ging vallen was dan ook een kwestie van tijd. De eer was in de 27e minuut weggelegd voor Jonne de Bonth die van dichtbij raak prikte. Daarna ging het vlug en was het in de 30e minuut ditmaal eens Trappers dat een powerplaygoal maakte na de straf wegens ‘tripping’ voor Janik Striepeke. Reno de Hondt was de maker van de 3-3.

Na die goal was het tijd voor een ouderwets robbertje vechten wat door de arbitrage hard werd afgestraft. Noah Muller kreeg 5 minuten aan zijn broek plus twee keer een game misconduct. Halle-speler Tatu Vihavainen kreeg ook vijf minuten en één game-misconduct. Ook in het vervolg van de tweede periode was Trappers veruit de betere ploeg maar gescoord werd er niet meer.

BELANGRIJKE TREFFER KEVIN BRUIJSTEN

Grote vraag was dus welke ploeg de zege voor zichzelf ging opeisen. Het moment dat de Duitse nummer 77 – Tim May – in de 47e minuut de strafbank opzocht, bleek voor Trappers het ideale moment om voor het eerst deze zondagmiddag de leiding te nemen. De belangrijke treffer kwam binnen vijf seconden op naam van Kevin Bruijsten op aangeven van Alexei Loginov. Een knap staaltje powerplay waar zelfs Halle deze middag een puntje aan kon zuigen: 4-3.

Een prima stop van Meierdes voorkwam in de 52e minuut dat de stand weer in evenwicht kwam. In de slotfase wist Halle een paar minuten voor tijd geen profijt te trekken uit een powerplaysituatie. Met nog 1,5 minuut op de klok namen de bezoekers nog een time-out en haalden ze de doelman van het ijs om alsnog de gelijkmaker te forceren. Max Hermens gooide zich echter vol overgave in de baan van een hard schot op het doel van Ian Meierdes en ook Kevin Bruijsten zette nog een goed blok, waarna de puck na een snelle uitval in de laatste minuut bij de vrijstaande Danny Stempher terecht kwam. De later tot ‘man of the match’ uitgeroepen captain van dienst stelde zo 46 seconden voor tijd de overwinning veilig.

VOGELAAR IS CONTENT

Giovanni Vogelaar toonde zich erg content met hoe Trappers zich herstelde na de opgelopen achterstand: “De tweede periode pakten we het goed op. Hun keeper hield eerst nog het nodige tegen, maar dat was door onze continue druk niet vol te houden. In de derde periode bleven wij beter en speelden we lekker. Dankzij de goals van Kevin en Danny sloten we het weekeinde keurig af met opnieuw twee zeges op zak. En dat is altijd een lekker gevoel.