Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Tilburg Trappers vs. Saale Bulls Halle

Tilburgs ‘momento’ tegen Saale Bulls Halle

Driemaal is scheepsrecht: weet Trappers vanmiddag Saale Bulls eindelijk te verslaan? Voor de derde keer dit seizoen staan de huidige nummer twee en drie tegenover elkaar. Twee keer eerder wonnen de stieren uit Halle. Vanmiddag schalt de toreador dan ook terecht door de Tilburgse ijshal: “Dit zijn is het momento!

GENADELOOS

Het is spannend aan de top. Hannover Scorpions staat nog steeds soeverein bovenaan na 31 gespeelde wedstrijden met een puntgemiddelde van 2.48 per wedstrijd. Trappers staat op plaats twee met 2.03 en Halle daar vlak onder met een PTSPG van 1.9. Afgelopen vrijdag won Trappers vrij makkelijk met 8-3 van Rostock. Danny Stempher benadrukte daarom nog eens extra dat het vandaag een heel ander verhaal zal zijn: “We zullen zestig minuten bij de les moeten zijn. Zij straffen kleine foutjes genadeloos af. Dat zag je aan de laatste keer toen we aan het korte eind trokken. Dat mag ons vandaag niet overkomen.”

FOUTJES

Zes weken geleden verloor Trappers inderdaad in Tilburg met 3-4. De spannende wedstrijd ging lange tijd gelijk op: aan het begin van de derde periode trof Max Hermens nog de gelijkmakende 3-3. Maar het was door de game winning goal van Finn Walkowiak dat Halle aan het langste eind trok. “Het was niet het resultaat dat we wilden,” zei Giovanni Vogelaar droogjes in de camera van Face-Off na die wedstrijd. “Er waren kleine foutjes in het verdedigingsvak en tijdens turnovers. Zij maakten daar goed gebruik van.

GEMISTE KANSEN

Hoe was dat dan de eerste keer dit seizoen tegen Saale Bulls? Toen verloor Trappers met 2-1 in Halle. Dat was vooral een wedstrijd van veel gemiste kansen. Vervangend hoofdcoach Josh Mizerek vatte het goed samen na de wedstrijd: “When you don’t score more than one goal on 46 shots, it’s hard to win a game.” Ondanks dat Trappers in de derde periode er nog een tandje bij deed, wilden de pucks er niet in. “We pushed hard, we were all over them, outshot them 22-6 but couldn’t capitalize on our scoring chances.

JANNIK STRIEPEKE

Eén van de belangrijke mannen van Saale Bulls op het ijs is de 31-jarige aanvaller Jannik Striepeke, die bezig is met zijn vierde seizoen in Halle en zijn dertiende seizoen in de Oberliga. Striepeke staat al sinds zijn vierde op het ijs. “Ik voel me echt thuis in Halle en zou mijn professionele carrière dan ook in een Saale Bulls shirt willen afsluiten.” Voor hij bij Halle kwam, speelde hij onder andere voor Rostock Piranhas, Icefighters Leipzig en EC Bad Nauheim. Bij laatstgenoemde vierde hij zijn grootste succes tot nu toe, toen ‘zijn’ club in 2013 promoveerde naar DEL2. Dat wil hij ook in Halle meemaken. “Het team van Saale Bulls is in deze divisie zeker één van de teams die potentie heeft om door te groeien.” Afgelopen woensdag heeft Saale Bulls Halle het benodigde papierwerk ingeleverd met het promotieverzoek naar DEL2.

De wedstrijd begint vanmiddag om 17.00 uur en is live te volgen op Sprade TV. Voor seizoenkaarthouders en sponsoren van Tilburg Trappers zal de stream gratis aangeboden worden op Sprade.