Terug naar Nieuws

Rostock Piranhas vs. Tilburg Trappers (3-8)

PROBLEEMLOZE ZEGE BIJ RENTREE STEMPHER

Tilburg Trappers heeft voor de vierde maal dit seizoen vrij eenvoudig afgerekend met Rostock Piranhas. De equipe rondom gelegenheidscaptain Danny Stempher zegevierde met 3-8.

Met de (langdurige) afwezigheid van Ryan Collier, Kilian van Gorp, Floris van Elten, Boet van Gestel, Mickey Bastings, Jonne de Bonth, Danny Stempher en Bartek Bison kende Tilburg in de eerste drieënhalve maand van het zesde Oberliga seizoen een goed bezette ziekenboeg. Toch hielden de Tilburgers de sportieve schade beperkt. Trappers staat na 32 duels met 65 punten op een keurige tweede plaats. Verder kreeg men de minste goals (79) tegen en is men, na koploper Hannover Scorpions, de productiefste ploeg (144) in de Oberliga Nord.

TOEKIJKEN

Bij zijn komst naar Tilburg in de zomer van 2015 was de destijds 19-jarige Stempher bescheiden. ‘Ik heb nog nooit tegen Oberliga teams gespeeld dus weet niet wat ik moet verwachten. Bij Kemphanen was ik één van de dragende spelers. Hier wil ik een vaste plek in de selectie veroveren door goed te trainen en mijn kansen te pakken in de minuten die ik krijg. Op die manier wil ik mijn steentje bijdragen aan het teamsucces.’ Met 130 goals en 346 punten in 296 Oberliga wedstrijden is hij hierin met lof geslaagd.

Noodgedwongen moest hij deze ijshockeyjaargang liefst zeventien duels vanaf de tribunes toekijken. Zijn laatste optreden dateerde van 24 januari. De opponent die zondagmiddag was dezelfde als vrijdagavond: Rostock Piranhas. Met de game winning goal, een assist en de ‘C’ op de borst toonde de centrumaanvaller in de stad aan de Oostzee dat de periode van gedwongen rust hem geen parten speelde. ‘Deze week heb ik vol meegetraind. Dat voelde goed. Ik wil het team helpen en dus heb ik aan Bo (Subr) aangegeven dat ik er klaar voor was.

SNEL KLAAR

De geboren Zoetermeerder speelde in de Eishalle am Schillingallee in een lijn met Max Hermens en Reno de Hondt. ‘Voor mijn blessure stond ik ook al regelmatig bij Max. Toen voelden we elkaar al goed aan. Voor Reno geldt hetzelfde. We hebben in het verleden heel vaak samen in een lijn gestaan. Dat ging prima!

Nog sneller dan in de thuisbeurt tegen Icefighters Leipzig bezegelde Trappers de wedstrijd . Eigenlijk was de ontmoeting na welgeteld zeven minuten en 40 seconden én een 0-3 voorsprong dankzij goals van Alexei Loginov, Max Hermens en Gio Vogelaar voorbij. De thuisploeg kreeg totaal geen vat op de strijdwijze die coach Bo Subr had uitgestippeld. Met een time-out probeerde Subr’s collega, Chris Stanley, de Tilburgse stormloop een halt toe te roepen.

De Canadees slaagde ten dele in zijn opzet. Filip Stopinski deed halverwege de openingsperiode iets terug. Het betekende het derde doelpunt van de Pools-Duitse center dit seizoen tegen Trappers. Danny Stempher zorgde er echter voor dat de drievoudig Oberliga Meister met een comfortabele 1-4-voorsprong naar de thee kon.

KANONNENVOER

Ook in het eerste deel na de onderbreking was Rostock kanonnenvoer voor Tilburg. Trappers domineerde, maar kansen op een nog ruimere voorsprong werden niet verzilverd. ‘We hadden het onszelf een stuk gemakkelijker kunnen maken wanneer we in die fase twee of drie keer meer hadden gescoord’, aldus Danny na afloop.

Een optocht naar de strafbank (Wouter Sars, Ninho Hessels en Noah Muller) zorgde ervoor dat de thuisclub weer hoop kreeg. Zeker toen captain Jonas Gerstung (met twee man meer op het ijs) met een hard laag schot vanaf de blauwe lijn Ruud Leeuwesteijn het nakijken gaf. Trappers wankelde even, maar stelde via Jordy Verkiel en Kevin Bruijsten snel orde op zaken: 2-6.

60 MINUTEN BIJ DE LES

In het slotstuk haalde de regerend Oberliga Nord kampioen de voet van het gaspedaal zonder dat de Tilburgse zege ook maar een seconde in gevaar kwam. Zelf hoefde men niet meer en de Roofvissen misten aanvallende stootkracht en beseften dat de wedstrijd gespeeld was. Jonne de Bonth en Reno de Hondt strooiden nog wat extra zout in de Duitse wonden, terwijl Jayden Schubert namens de thuisclub nog wat terug deed.

Zondagmiddag (aanvang 17.00 uur) staat een echt examen voor de manschappen van coach Bo Subr op het programma wanneer nummer 3 Saale Bulls Halle op bezoek komt in IJssportcentrum Stappegoor. Een team dat Trappers al twee pootje lichtte dit seizoen. Stempher: ‘We zullen 60 minuten bij de les moeten zijn. Zij straffen kleine foutjes genadeloos af. Dat zag je de laatste keer toen we aan het kortste eind trokken. Dat mag ons zondag niet overkomen.

Wedstrijdsheet en samenvatting