Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Rostock Piranhas vs. Tilburg Trappers

Weer 659 kilometer onderweg naar Rostock

Terwijl Trappers de lange reis onderneemt naar Rostock voor de wedstrijd van vanavond, vijlt Piranhas de vlijmscherpe tanden in voorbereiding op de strijd. Kan Rostock vanavond in eigen huis winnen van Trappers en zo hun kans op een plaats in de pre-play-offs vergroten? Of scoort Trappers wederom veel goals tegen de roofvissen en nemen ze de winst mee naar Tilburg?

De eerste ontmoeting met Piranhas dit seizoen eindigde in 1-3 in Rostock. Kevin Bruijsten noemde de wedstrijd niet groots, maar wel verdiend gewonnen: “Het enige verwijt dat we onszelf kunnen maken is dat we de mogelijkheden op een grotere zege niet hebben benut. Hierdoor bleven ze geloven in een goed resultaat.

ZEVENKLAPPERS

Dat moet Trappers zich in de oren geknoopt hebben: de volgende twee wedstrijden tegen Rostock Piranhas, op 30 december en 24 januari, werden feestelijke zevenklappers met eindstanden van respectievelijk 7-4 en 7-2. Opvallend in beide wedstrijden was dat Piranhas de eerste periode goed mee kon komen met Trappers en de stand net na de eerste thee in beide gevallen dan ook gelijk was. Op de site van Piranhas is te lezen dat de ploeg desondanks trots is na de wedstrijd: “We vochten dapper tegen een sterk team. In de laatste periode raakten we een beetje buiten adem. Maar we kunnen met opgeheven hoofd naar huis gaan.

TACTIEK

Piranhas staat momenteel op de elfde plaats en moet dus vechten om een plek in de pre-play-offs. De roofvissen hebben een zwaar programma en kampen met blessures, maar dat lijkt het Noord-Duitse team niet veel tegen te werken. Afgelopen zondag wonnen ze in overtime in Krefeld met 4-5 en woensdag wonnen ze voor de tweede keer dit seizoen van Crocodiles Hamburg met 2-5. “Onze tactiek werkt!” riep de enthousiaste teammanager Dirk Weiemann na de wedstrijd: “We laten ons al vroeg in de wedstrijd zien en spelen snel.

ALS WE GEDULD HEBBEN, KRIJGEN WE KANSEN

Vanavond staat Trappers op het programma voor coach Chris Stanley; zondag heeft hij weer de Crocos uit Hamburg op het programma staan en woensdag speelt Piranhas tegen Saale Bulls. Maar Stanley blijft positief. “We hebben goed getraind en hard gewerkt. Vanavond moeten we slim spelen en goed verdedigen. Als we geduld hebben, krijgen we kansen. Maar Tilburg is natuurlijk een heel sterk team. Daarom moet alles volgens plan gaan voor ons vanavond,” aldus de Canadese coach in een interview op de site Norddeutsche Neueste Nachrichten gisteren.

LANGE BUSREIS

Eerst moet Trappers ruim 650 kilometer naar Rostock afleggen. In de laatste wedstrijd, tegen Icefighters Leipzig, speelde die lange busreis de nodige parten aan het begin van de wedstrijd. Diego Hofland: “We vertrokken zondagochtend om 7.30 uur met de bus vanuit Tilburg. Als je dan ruim zeven uur later aankomt in Leipzig, zijn de benen nog niet echt ready.” En zo bleef het nog lang spannend in Leipzig, waar het tot halverwege de derde periode nog gelijk op ging, maar uiteindelijk won Tilburg de wedstrijd en werd het 3-5.

De wedstrijd begint vanavond om 20.00 uur en is live te volgen op Sprade TV.