Terug naar Nieuws

GAMEDAY: EG Diez-Limburg vs. Tilburg Trappers

Diez-Dinsdag voor Tilburg Trappers

Het is Diez-Dinsdag! Vandaag speelt Trappers voor de derde keer dit seizoen tegen EG Diez-Limburg. De hoogst genoteerde nieuwkomer dit seizoen staat op plaats negen in het klassement en won nog niet eerder van Tilburg.

Icerockets Diez-Limburg staat van de drie nieuwe clubs in de Oberliga Nord dit seizoen het hoogste genoteerd in het klassement. Op plaats negen heeft de hoogste nieuwe binnenkomer, naast de mede-nieuwkomers Hammer Eisbären en Herforder EV, ook Krefeld en Rostock achter zich gelaten. Afgelopen vrijdag won Diez met 5-4 van Black Dragons Erfurt. Zondag is er niet gespeeld, vanwege een afgelaste wedstrijd tegen het door corona getroebleerde Hannover Scorpions.

MIX THE LINES

Trappers, nog altijd op de tweede plek in de ranglijst, heeft een zes-punten-weekend achter de rug na overwinningen op Rostock Piranhas en Saale Bulls Halle. “We had a tough start of the year with the limitation on practices,” zei Bo Subr na de zege op Halle tegen Sprade TV. “The last couple of weeks we’re actual able to have good practices again and get our structure together. We had to mix the lines so much because of the injuries throughout the year, that everybody’s pretty much used to everybody now, that helps a little as well!

DRUK PROGRAMMA

In Rostock werd het vrijdag 8-3 en iedere goal van Tilburg werd door weer een andere speler gemaakt. Thuis tegen Saale Bulls kregen ook de jonge spelers weer veel ijstijd van Subr. “We have eight games in seventeen days, so we try to play as many guys as much as possible to stay fresh. Especially with the injuries we’re having.” Naast twee keer Diez-Limburg, staan ook Herforder EV (eveneens twee keer), Crocodiles Hamburg en Krefelder EV de komende twee weken op de rol voor Trappers.

CANADEES DUO

Vanavond dus de derde wedstrijd in vijf dagen tijd. Een positief vooruitzicht is dat Tilburg nog niet eerder van Diez verloor dit seizoen. Op 11 december verloren de Icerockets in eigen huis met 3-4 van Trappers en op Tweede Kerstdag trakteerde de Tilburgers zichzelf op een ruime overwinning en werd het 7-2. Het was vooral het Canadese duo R.J. Reed en Cheney Matheson die gevaarlijk bleken te zijn en die ook in alle twee de wedstrijden de Tilburgse goalies wisten te omzeilen.

CHENEY MATHESON

Cheney Matheson staat op plaats twaalf in de overall topscorerslijst. De in Wheatley (Ontario) geboren Canadees speelde vier jaar voor New England College in NCAAIII voor hij naar Europa verhuisde. Daarna speelde de 29-jarige center drie jaar in de BeNe League voor Liege Bulldogs. Vorig seizoen vervolgde hij zijn Europese avontuur in Zweden en kreeg de forward bij Kiruna AIF Ishockey in Divisie 1 (derde hoogste divisie van Zweden) in zesentwintig wedstrijden geen enkele strafminuut en scoorde hij twintig goals. Dit seizoen staat hij na achtentwintig gespeelde wedstrijden voor EG Diez-Limburg op evenzoveel gescoorde goals.

TRAINERSWISSEL

Vorige week deed trainer Arno Lörsch een stap terug en trad hij uit eigen wil af als hoofdcoach van Diez-Limburg. “Iedereen moet zijn steentje bijdragen voor het best mogelijke resultaat van het seizoen,” aldus Lörsch. Zijn plaats wordt ingenomen door Marius Riedel, die voor DEL2 werkzaam is met de portefeuille Talentontwikkeling onder zijn hoede. Riedel blijft echter tot het einde van dit seizoen nu coach van Icerockets. Daarna zal hij teruggaan naar zijn functie bij DEL2. Lörsch blijft sportief directeur van Diez-Limburg en heeft toegezegd regelmatig aan te schuiven als gastpresentator bij Sprade TV.

De wedstrijd begint vanavond om 20.00 uur en is live te volgen op Sprade TV.