Terug naar Nieuws

Tilburg Trappers vs. Saale Bulls Halle (1-4)

HALLE OPNIEUW MAATJE TE GROOT VOOR TRAPPERS

Het moest er maar eens van komen, Saale Bulls Halle verslaan. Het is de mannen Dave Livingston dit seizoen nog niet gelukt. Als de ploegen elkaar zondag in Tilburg ontmoeten, is het duidelijk dat Halle belangrijke spelers (onder anderen Joonas Niemelä en Kai Schmitz) mist. Maar bij de Tilburgers ontbreken ook een paar kanonnen: Kevin Bruijsten, Kilian van Gorp en Danny Stempher zijn er niet bij. En dat gemis lijkt een grotere rol te hebben gespeeld want Trappers wint ook deze keer niet van Halle.

Beide ploegen krijgen in de beginfase wat kansen maar er is steeds geen controle om echt voor gevaar te zorgen. Na goed vijf minuten tript Raymond van der Schuit zijn tegenstander en krijgt Halle een power play. De bezoekers hebben veertig seconden nodig om de puck achter goalie Ruud Leeuwesteijn te krijgen.

GELIJKMAKER

Een goede twee minuten later krijgt Trappers een power play (Erik Gollenbeck, voor holding). En ook deze man-meer-situatie levert snel een goal op. Bartek Bison prikt hem binnen. De forward over zijn goal: “We zetten goed druk, de puck rolde met een gelukje voor mijn voeten en ik kon hem binnen werken.”

Trappers probeert door te pakken. Diego Hofland snoept in het verdedigingsvak van Halle de puck van Tatu Vihavainen af. De inzet wordt tegengehouden, Van der Schuit heeft de rebound maar krijgt hem niet voorbij Halle goalie Jakub Urbisch. Het kondigt een periode aan waarin Trappers feller is. En zeker ook kansen op een tweede goal krijgt.

VERWARRING

Maar dan is er verwarring, met nog goed vijf minuten op de klok. Het lijkt een overtreding op Van der Schuit, maar de scheidsrechters zien de fout van de Tilburger. Zowel bij Trappers als bij Bulls heeft niet iedereen het door, maar er is een delayed penalty tegen Tilburg. Een Halle-aanvaller ziet het wel en kan alleen richting Leeuwesteijn. Het loopt goed af voor de Tilburgers, alhoewel ze natuurlijk twee minuten lang met een man minder door moeten.

Lang duurt Halles power play trouwens niet want Patrick Schmid heeft vlot een penalty voor roughing aan zijn broek. Het is even 4-tegen-4, en daarna nog een kleine minuut een power play voor Trappers.

CONTROLE KWIJT

Halle lijkt in die Tilburgse man-meer-situatie de controle kwijt, want ook Dennis Gulda moet naar de strafbank. Vijf-tegen-drie dus. Het levert geen Tilburgse goal op.

Het vuurtje is in ieder geval wel opgestookt. Brett Bulmer moet een halve minuut voor tijd nog twee minuten zitten. Hij tikt Halles goalie aan als hij achter de goal langs rijdt na een Tilburgse aanval.

WEG VAN STRAFBANK

Een wedstrijd met strijd en vuur is mooi, toch denkt Bartek Bison dat het in de tweede periode anders moet: “We moeten van de strafbank wegblijven. Moeten proberen op zoveel mogelijk vijf-tegen-vijf te spelen. Verder moeten we de druk hoog houden en met snelheid spelen”.

Dat plan werkt prima voor het grootste deel van de tweede periode. Trappers komt de anderhalve minuut met een man minder goed door en gaat daarna meteen op zoek naar een tweede goal. De laatste pass gaat alleen een paar keer niet goed of goalie Urbisch staat (onder meer op goede inzetten van Giovanni Vogelaar en Raymond van der Schuit) in de weg.

DICHT BIJ GOAL

Trappers zet de laatste minuten van de periode er nog eens extra druk erop. Bulmer, Hermens, Loginov, verschillende spelers zijn dicht bij een Tilburgse goal maar hij valt aan de andere kant.

Jordy Verkiel gaat in de fout en geeft Halle een cadeautje. Tatu Vihavainen kan makkelijk afmaken. En niet veel later maakt Halle ook nog een derde. Die goal is niet zonder controverse. Er lijkt een overtreding op Brett Bulmer te worden gemaakt. Het spel gaat door en verplaatst zich razendsnel naar de andere kant. Daar scoort Halle via Sören Sturm en dus gaat Trappers met een 1-3 achterstand de derde periode in.

DRUK HOOG HOUDEN

Het strijdplan blijft hetzelfde als in de tweede periode, legt Diego Hofland uit. “We moeten druk blijven houden, de puck achter hun verdediging zien te leggen en meer shots tussen de pijpen krijgen.”

Trappers krijgt vlot in de derde periode, met en power play (Pfennings, holding) de kans om de achterstand te verkleinen. Maar het wil niet lukken. Trappers is slordig maar er lijkt ook een extra stuit in de puck te zitten vandaag. Meerdere keren spring hij over of van een Tilburgse stick en gaat de puck Halles verdedigingsvak uit. De kans is iedere keer weer verkeken. En de tijd begint te dringen.

ONMOGELIJKE OPGAVE

Zeker als Bartek Bison elf minuten voor tijd puckverlies lijdt, tijdens een lijnwissel. Dennis Gulda gaat er met de schijf vandoor en maakt het af. Trappers staat dan voor een -bijna- onmogelijke opgave: een 1-4 achterstand ombuigen. Trappers komt de klap niet te boven en verliest opnieuw van Saale Bulls Halle.