Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Tilburg Trappers vs. Saale Bulls Halle

Wint Trappers vandaag van gehavend Halle?

Vanmiddag belooft het weer ouderwets te gaan knallen op Stappegoor; als Trappers het opneemt tegen de nummer één Saale Bulls Halle. Nog niet eerder won Tilburg dit seizoen van Halle, maar door de nodige blessures mist de leider van het klassement belangrijke spelers.

Jordy Verkiel noemde de 2-8 overwinning op Herford afgelopen vrijdag een ‘goede, zakelijke overwinning’. Met in hun gelederen slechts twee beschikbare lijnen, was het ook niet gek dat Ice Dragons in de derde periode met de tong op de schaatsen speelde: de accu was compleet leeg. “It’s difficult with the corona this year,” beaamt Dave Livingston dan ook. De Tilburgse coach mist ook de nodige spelers in zijn selectie. “We just try to get all the guys back and get into the right flow when the playoffs come,” zei hij vrijdagavond in de persconferentie na de wedstrijd tegen Herforder EV.

BIG GAME

Maar eerst de wedstrijd van vanmiddag: Saale Bulls Halle. Livingston noemt het een ‘big game for us’. Verkiel zegt na de mentale opsteker van vrijdagavond vertrouwen te hebben: “Met de steun van ons geweldige publiek, moeten we de punten in Tilburg kunnen houden.” De beschikbare plaatsen ging dan ook als warme broodjes over de toonbank en Stappegoor is vanmiddag uitverkocht.

BLESSURELEED

Niet alleen Herford en Tilburg kampen met afwezigen, ook de tegenstander van vanmiddag, de huidige nummer één van de Oberliga Nord, moet het doen zonder een aantal key players. Partrick Schmid is deze wedstrijd geschorst, Joonas Niemelä is nog geblesseerd en verdedigers Dennis Schütt en Jannik Striepeke spelen ook niet mee.

ZWARE TEGENSTANDER

Bulls-coach Ryan Foster is dus voorbereid op een zware dobber van een wedstrijd. “We know Tilburg is a really strong team. They’re definitely a top 3 team.” Dit seizoen is Halle een zware tegenstander voor Tilburg. Nog niet eerder won Trappers, al waren ze op 28 november dichtbij, toen het uiteindelijk op penalty’s neer kwam. Des te mooier als vanmiddag, met de hulp van een ‘uitverkochte’ ijshal, eindelijk de Bulls verslagen worden.

AFWEZIGEN

De volgende Trappers zijn vanmiddag niet aanwezig: Danny Stempher, Jordy van Oorschot en Kilian van Gorp (schorsing). Het is ook nog niet zeker of Kevin Bruijsten vandaag meespeelt.

De wedstrijd begint vanmiddag om 15.00 uur en is live te volgen via Sprade TV (gratis voor seizoenkaarthouders en sponsoren).