Terug naar Nieuws

Herforder EV vs. Tilburg Trappers (2-8)

ZAKELIJKE ZEGE TRAPPERS IN HERFORD

Tilburg Trappers heeft geen misstap begaan in de uitwedstrijd tegen Herford. De Tilburgers versloegen de zwaar gehavende Ice Dragons met 2-8 en tankten daarmee zelfvertrouwen richting de topper van zondagmiddag tegen Halle.

Het verschil op de ranglijst tussen beide ploegen bedroeg voor aanvang van de achtste krachtmeting tussen Herford en Tilburg 45 punten in het voordeel van de manschappen van coach Dave Livingston. Op het bevroren water van het Eisstadion im Kleinen Felde bleken de verhoudingen na 40 minuten zuivere speeltijd echter niet zo ver uiteen te liggen als de scorebordjournalistiek vooraf deed vermoeden.

BAL DER AFWEZIGEN

De tweestrijd tussen de nummers 11 en 3 uit de Oberliga Nord was vooral ook het bal der zieken en geblesseerden. De thuisploeg ging gebukt onder (de naweeën) van corona en miste liefst acht spelers waaronder belangrijke krachten als clubtopscorer Elvijs Biezais en de routiniers Marius Garten en Björn Bombis. Coach Michael Bielefeld kon dan ook slechts 13 namen, onder wie twee goalies, op het wedstrijdformulier vermelden.

‘Het is wat het is’, luidde de nuchtere analyse van de oefenmeester van de gastheren. ‘De gezondheid van mijn spelers staat voorop. Wanneer het kan, spelen we. We willen onze sportieve plicht vervullen. In de wandelgangen hoor ik dat de bond overweegt het reguliere seizoen met een week te verlengen. Dat zou ons uitstekend uitkomen want 10 wedstrijden in 21 dagen is onverantwoord.’

AVERIJ

Ook de geelblauwe brigade kwam gehavend aan de start. Jordy van Oorschot, Kevin Bruijsten en Danny Stempher moesten verstek laten gaan. Alsof dat nog niet genoeg was, liep men in de negende minuut van het tweede bedrijf nog meer averij op. Kilian van Gorp werd na een boarding door leidsman Hendrik Perndt naar de kleedkamer verwezen. ‘Ik heb de actie van ‘Kili’ niet gezien dus ik kan niet oordelen of het een terechte straf was’, sprak Jordy Verkiel na afloop.

Op het moment van het wegsturen van Trappers nummer 16 leidden de bezoekers comfortabel met 1-4 dankzij doelpunten van Giovanni Vogelaar, Bartek Bison, Reno de Hondt en Raymond van der Schuit. Tussen de laatste twee Tilburgse treffers door deed Rustams Begovs namens de ploeg uit het noordoosten van de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen wat terug.

GLASZUIVERE HATTRICK

In het slotstuk was de hoofdrol weggelegd voor Brett Bulmer. Na het trio goals vijf dagen eerder in en tegen Krefeld herhaalde de 29-jarige winger dit kunststukje. Opzichtig mistasten van Ice Dragons defenseman Quirin Stocker op de blauwe lijn van het Tilburgse verdedigingsvak gaf hem vrije doortocht richting het doel van Herford.  5-hole liet Bulmer doelman Philip Lehr volstrekt kansloos: 2-6.

Drie minuten later had de Canadees uit Prince George (British Columbia) het geluk aan zijn zijde toen zijn schot via de stick van Aaron Reckers het doel in gleed. In de zevenenvijftigste minuut completeerde Bulmer zijn glaszuivere hattrick. Max Hermens besliste een duel met Philipp Brinkmann achter het doel van Herford in zijn voordeel en zwiepte de puck in het slot. Door de benen van Lehr legde de beste speler van de Oberliga Nord van afgelopen seizoen   de 2-8-eindcijfers vast.

ZAKELIJKE OVERWINNING

‘We wisten dat we voor een loodzware opgave stonden. Je speelt niet tegen één van de staartclubs of tegen een Regionalligist, maar tegen Tilburg. Binnen mijn ploeg kan ik niemand iets verwijten. We hebben twee periodes lang gestreden voor wat we waard waren. In het derde deel was de accu leeg en werd het alsnog een duidelijke nederlaag’, aldus Michael Bielefeld tijdens de persconferentie.

‘De afgelopen wedstrijden verliepen moeizaam. Vanavond kunnen we tevreden zijn. Het was een goede, zakelijke overwinning’, vond Jordy Verkiel. De Dordtse alleskunner was vooral opgelucht dat naast Bulmer nog vijf verschillende Trappers wisten te scoren. ‘Richting zondag is dat een mentale opsteker. Met de steun van ons geweldige publiek moeten we de punten in Tilburg kunnen houden.’

Wedstrijdsheet
Samenvatting en persconferentie