Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Herforder EV vs. Tilburg Trappers

Trappers gaat op drakenjacht

Trappers heeft de maliënkolders aangetrokken, de ijzers geslepen en reizen af op hun hertebokken naar het verre Herford om aldaar de Ice Dragons te verslaan. De nummer elf van de ranglijst oogt een prima warmmakertje voor de topwedstrijd tegen Halle aankomende zondag, maar iedereen weet dat Draken zich niet makkelijk laten temmen.

TWEE WEKEN NIET GESPEELD

Bijna twee weken lang heeft Herforder EV geen wedstrijden kunnen spelen. Door aanhoudende coronaproblematiek moest de club zijn wedstrijden maar blijven annuleren. Afgelopen dinsdag zouden ze eigenlijk voor het eerst weer in actie komen tegen Erfurt, maar helaas strooide weer een nieuwe besmetting roet in het eten. De laatste wedstrijd van Ice Dragons is daarom die van zondag 30 januari, toen ze in Leipzig verloren van Icefighters met 3-2.

Het was de 27ste nederlaag voor Herford dit seizoen. Ook van Trappers heeft de thuisclub vanavond niet eerder gewonnen, al is het wel een paar keer spannend geweest. De laatste keer, op 2 januari, werd het echter overtuigend 7-3 voor Trappers in Tilburg.

CONFIDENCE

“I have confidence, no matter the opponent,” zei Brett Bulmer afgelopen zondag na de wedstrijd tegen Krefeld (5-0 voor Tilburg). “We know everything is still possible!” Bulmer scoort voor Trappers de meeste punten. Opmerkelijk is echter, dat Herforder Elvijs Biezias van Herforder EV precies dezelfde cijfers kan overleggen als Bulmer. Zowel Biezias als Bulmer scoorden 27 goals en maakten 50 assists.

TOEVAL

Als je nu denkt dat dát wel heel toevallig is: er is nóg een speler in de Oberliga Nord die óók 27 goals en 50 assists maakte: Kyle Brothers (Hammer Eisbären). Het enige dat de mannen onderscheid van elkaar, is het aantal wedstrijden waarin ze de punten verzamelden. Biezias van Herford deed dat in het minst aantal wedstrijden, namelijk 33 games. Michael Hammond (Hannover Scorpions) heeft ook 77 punten achter zijn naam staan, maar hij maakte 25 goals en 52 assists.

AFWEZIGEN

De volgende Trappers zijn vanavond niet aanwezig: Jordy van Oorschot, Danny Stempher en Kevin Bruijsten.

De wedstrijd begint vanavond om 20.30 uur en is live te volgen via Sprade TV.