Terug naar Nieuws

Krefelder EV ‘81 vs. Tilburg Trappers (0-5)

TRAPPERS DANKT ‘MVP’ BULMER OP BIJ TIJD EN WIJLEN LASTIGE AVOND

Trappers had zo nu en dan moeite met de felle Krefelders. Bovendien waren de Tilburgers eerder dit seizoen gewaarschuwd voor de vele gezichten van de jeugdige ploeg. Uiteindelijk bezorgde Brett Bulmer Trappers de volle buit. Goalie Ruud Leeuwesteijn nam zijn zesde shutout mee terug naar Nederland.

Door Arthur Ottenhof

Vanaf het eerste moment sloegen beide ploegen een hoge versnelling aan. Dat kwam de scherpte in de eerste tien minuten echter niet ten goede. De duels tussen Krefeld en Trappers waren fel, maar op de juiste manier fair. Alle spelers gaven de referees geen enkele reden straffen uit te delen. Onderschepte passes  en vlugge counters zorgden wel voor veel gevaar, maar nog niet voor doelpunten. Slordigheden over en weer speelden de teams daarin zeker parten. Toen Diego Hofland halverwege opstoomde en met een zeer fraaie no look pass Brett Bulmer een niet te missen kans gaf, glimlachte de Canadees al toen de puck zijn stick raakte: 0-1.

Ruud Leeuwesteijn moest op zijn beurt niet gaan knikkebollen, want vooral Lars Ehrich en Ty Kolle vuurden de nodige pucks op de Trappers-goalie af. Op aangeven van groeibriljant Marcel Mahkovec konden zijn ploeggenoten regelmatig ontsnappen. Joshua Gärtner kreeg nog een vrije kans om uit te halen, maar Krefelds nummer 88 besloot vol op Leeuwesteijn te vuren, waardoor de sterk keepende goalie alleen hoefde te blijven staan om de puck tegen te houden. Het sierde de ploegen dat het spel zo snel op en neer ging voor de aanwezige fans, hoewel dat ook door vele kleine foutjes kwam. En los van de goal van Bulmer, waren vooral de passes van beide kanten bij vlagen genieten. Hofland met zijn no look pass, Mahkovec en Reno de Hondt lieten de kijkers zo nu en dan smullen. Zo liet Krefeld andermaal zien niets weg te hebben van een ploeg voor de dertiende plaats.

BULMERS BUSINESS

Krefeld startte wederom zeer fel en zorgde voor onrust achterin bij Trappers. Kilian van Gorp werd als eerste naar de strafbank gestuurd en Mahkovec nam het heft nu helemaal in handen door zelf te gaan vuren. Met een schot op de paal was hij dichtbij de gelijkmaker. Een scrimmage voor de neus van Krefeld-goalie Patrick Klein werd niet omgezet in een goal door Ties van Soest. Even daarna kwam een fraaie pass door de lucht van Ty Kolle voor de stick van Florian Maierhofer terecht. Laatstgenoemde kon Leeuwesteijn niet verschalken. In de geschorste topscorer Max Hermens werd duidelijk een afmaker gemist, waar Danny Stempher, Kevin Bruijsten, Delaney Hessels en Jordy van Oorschot ook allemaal ontbraken.

Dus was het aan Bulmer om de marge te vergroten. De MVP van Trappers onderschepte een halve minuut voor de buzzer een zwakke pass, deed een paar zwiepen naar voren en haalde verwoestend uit: 0-2. Zo zorgde Bulmer op eigen houtje voor iets meer ademruimte in de derde periode.

Bulmer na afloop: ‘It’s a busy time of the year, every second day it feels like we have a game. There are a lot of different line-ups, so other guys have to step up. Ruud (Leeuwesteijn) was one of them. Not conceding goals is a boost for the team. Personally, I was trying to get everyone fired up. You don’t want Krefeld to get back in the game, so I wanted to make a statement by scoring the second goal. I have confidence, no matter the opponent. We know everything is still possible.’

AFSTAND NEMEN

Ook na de tweede dweil kreeg een Trappers-speler al gauw een straf. Ditmaal was het Van Soest. In de powerplay voor Krefeld liet Manuel Nix het na om toe te slaan. Van Soest was amper terug of mocht hij alweer gaan brommen; nu samen met Tim Dreschmann. De 4-tegen-4 die volgde gaf de ploegen meer ruimte. Alexei Loginov profiteerde van die ruimte door een aantal Krefelders te passeren en Bartek Bison te laten afronden: 0-3. Leeuwesteijn moest nog wel blijven opletten, maar hoefde steeds minder kansen te keren. Bulmer was nog niet klaar met scoren en met een machtige slalom en zuiver schot maakte hij zijn hattrick: 0-4. Verkiel wilde ook nog op het scorebord komen en probeerde het van ver: 0-5. Zo nam Trappers alsnog afstand van de nummer dertien van de Oberliga Nord. De kers op de taart kwam op het laatst, door mede tijdens een tweetal straffen een shutout voor Leeuwesteijn uit het vuur te slepen: zijn zesde dit seizoen.

Captain Mickey Bastings reageerde ook nog op de wedstrijd: ‘We speelden niet heel best, maar we wisten wel dat we de kansen zouden krijgen. Dat zag je de laatste wedstrijden ook; dat we moeite hadden om die voorsprong te krijgen. Uiteindelijk zag je dat zij (Krefeld) er in de derde periode niet meer aan te pas kwamen. En we hebben weliswaar drie keer van Halle verloren, maar dat gaat komende zondag niet nog een keer gebeuren.’

Wedstrijdsheet
Samenvatting en persconferentie