Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Krefelder EV ’81 vs. Tilburg Trappers

Trappers ‘ready’ voor drie punten in Krefeld

“We moeten ready zijn en sowieso voor de drie punten gaan,” aldus Diego Hofland over de wedstrijd van vanmiddag. Trappers neemt het in Krefeld op tegen het jonge team van Krefelder EV. Na de twee punten van vrijdag, toen overtime nodig was om van Hammer Eisbären te winnen, gaat Tilburg vandaag voor de volledige drie punten!

Dit seizoen zijn er geen ‘makkelijke wedstrijden’ in de competitie. Teams als Hamm en Krefeld staan weliswaar onderaan de ranglijst, ze kunnen nog altijd verrassend uit de hoek komen. Zoals gisteravond waar, ondanks een schotverhouding van 63 om 19, de puck er voor Tilburg maar niet in wilde gaan. “One of those crazy days,” zei Dave Livingston naderhand over de wedstrijd.

CRAZY WEEK

Krefeld beleefde vrijdag ook een ‘crazy day’, of beter gezegd beleefde het team een ‘crazy week’. Dinsdag zegenvierden ze nog tegen Hannover Indians met 3-2, vrijdag werden ze echter afgedroogd door Scorpions en verloren ze met 13-1. Nu kijkt de club uit naar de wedstrijd tegen Tilburg en hopen ze op opnieuw een ‘sensationele’ wedstrijd. De vorige keer dat Trappers en Krefeld tegen elkaar speelden, won Krefeld in Tilburg namelijk met 2-4.

PATRICK KLEIN

Coach Elmar Schmitz roemt vooral zijn goalie Patrick Klein: “Hij houdt ons uitstekend in de wedstrijd!” De 28-jarige Klein speelt sinds dit seizoen voor Krefeld. Afgelopen acht jaar speelde hij bij clubs in de DEL en DEL2-competitie. “Als keeper heb je altijd een belangrijke rol in het spel, maar het gaat om geweldig teamwerk,” zei Klein in een interview met de website Eishockey.info. “We zijn een jong team, maar we zijn tot grote dingen in staat. We spelen met ons hart en als we een goede dag hebben, kunnen we elk team bijbenen.”

AFWEZIGEN

De volgende Trappers zijn, voor zover op het moment van schrijven bekend, er vanavond niet bij: Max Hermens (zit zijn laatste schorsingswedstrijd uit) – Danny Stempher en Jordy van Oorschot – Kevin Bruijsten (blessure)

De wedstrijd begint vanmiddag om 17.15 uur en is live te volgen via Sprade TV.