Terug naar Nieuws

Tilburg Trappers vs. Hammer Eisbären (4-3 OT)

Tilburg Trappers weet zichzelf niet te belonen in duel met hekkensluiter

Na het zwaar bevochten duel van afgelopen dinsdag tegen Hammer Eisbären zou de tegenstander van afgelopen vrijdag, Rostock Piranhas zijn. Vanwege het coronavirus werd de tegenstander voor de tweede keer in één week tijd, Hammer Eisbären in plaats van de club uit het noorden van Duitsland. Ook de club uit Hamm had onverwachts ‘vrij’ nadat het duel met Herforder Icedragons niet doorging. Een kopie van de wedstrijd van dinsdag werd het niet. Trappers wist maar twee punten over te houden nadat Reno De Hondt het winnende doelpunt diep in overtime scoorde.

REBOUND

In tegenstelling tot afgelopen dinsdag leken beide teams veel beter in de wedstrijd te zitten dan afgelopen dinsdag. Trappers creëerde veel meer kansen dan dinsdag. Echter, leek ook Hamm van de vorige ontmoeting te hebben geleerd. Met een beter collectief defensiewerk zorgden ze met zijn allen ervoor dat Trappers niet kon doordrukken.

Het flinke Tilburgse spervuur richting de goal van Daniel Filimonow bleek eenvoudig te stoppen voor de Duitse Rus. Op de vele rebounds die de goalie weg gaf, hadden de blauw-gelen geen antwoord. Een godswonder dat Trappers niet tot scoren kwam. Aan de andere kant moest Jowin Ansems alleen in de slotfase aan de bak maar wist net als zijn concurrent aan de overkant van het ijs ook de nul te houden.

TURNOVER

Na vele mislukte doelpogingen in het openingsstuk leek Brett Bulmer de assist op de stick te hebben en Reno De Hondt in scoringspositie te brengen. Met de goalie languit op het ijs voor de goal had De Hondt alle tijd en ruimte om de puck in een ‘compleet lege’ goal binnen te tikken maar verzaakte en schoot de puck vanaf een korte afstand over. Aan de andere kant lieten de Duitsers ook een enorme kans liggen door simpelweg de puck niet binnen te schieten. Dankzij de defensieve hulp wist ook Ansems zijn goal schoon te houden. Na een turnover achter de goal van Ansems en enkele ogenblikken later werd dan eindelijk wél gescoord. Verdediger Jordy Verkiel bracht de puck voor de goal van Hamm en Wouter Sars hoefde alleen maar zijn stick tegen de puck te houden waardoor de 1-0 binnen schoof.

EMPTY NET

Vanuit de face-off na de tweede dweilpauze van de avond kwam de puck in bezit van Trappers en kwam via Bulmer en Raymond van der Schuit terecht bij Hofland die hem in de rechterhoek binnenschoot. De verdubbelaar van marge vond plaats in een overtal-situatie.

“Het ligt echt niet aan onze kwaliteiten. Het wilde mij ook niet lukken de laatste 5 of 6 wedstrijden ondanks dat ik zoveel kansen heb gehad. Soms heb je dat en dan mag je niet je kop laten hangen maar moet je positief blijven” aldus Diego Hofland die zelf niet prettig terug kijk op de duels met Hammer Eisbären.

Enkele minuten later bleken de gasten ook net dat zetje van een ‘man-meer’ nodig te hebben om te scoren. De in Michigan geboren Marcus Gretz knalde de puck met een one-timer met een knie op het ijs binnen.

Hoewel Hamm sinds het middenstuk veel beter in de wedstrijd kwam, bleef Trappers wel de bovenliggende partij. Echter, weerhield dat Hamm niet om toch te proberen de wedstrijd naar zich toe te trekken. Slordig uitverdedigen van de Tilburgse defensie in de 52e minuut zorgde ervoor dat Jan Lucca Otte de puck richting de goal van Trappers schoot waardoor Thomas Lichnovsky de puck van richting wist te veranderen waardoor de puck achter Ansems belandde. Enkele minuten later in de slotfase van de wedstrijd bracht Giovanni Vogelaar zijn team weer op de voorsprong om met de 3-2 op het scoreboard rustig de wedstrijd uit te tikken.

In de laatste minuut haalde Hamm hun goalie van het ijs af. Vaak resulteert dat in een empty net en af en toe zorgt het mannetje extra op het ijs dat het ‘verliezende’ team alsnog tot scoren kan komen. Voor Hamm werkte het plan goed uit omdat de Tsjechische import Michal Spacek met een verwoestend schot de gelijkmaker een halve minuut voor de buzzer binnenschoot.

OVERTIME

Ook in de extra speeltijd was Trappers de bovenliggende partij. Hoewel niet altijd de bovenliggende partij als winnaar van het ijs stapte, gebeurde dat vrijdagavond wel. Diego Hofland gaf in een 3 vs. 3 de beslissende pass op De Hondt die ‘alleen’ voor de goal stond en de puck door de benen van de goalie wist binnen te tikken. Daarmee hield Trappers twee punten over aan het duel maar verloor bovenal één punt van de hekkensluiter.

“We zijn richting play-offs aan het gaan. Iedereen moet op scherp gezet worden en in zo’n wedstrijd tegen Hamm mag je zo’n punt niet laten liggen. Het is niet dat we de kans niet kregen, maar we schoten de puck er niet in. En dat moet je wel doen om te winnen. Als ik de eerste twee open goals er wel in schiet, dan hadden we hier nou niet gestaan met een overtime”. Aldus De Hondt die kritisch naar het team maar ook vooral kritisch naar zichzelf kijkt.

Ook Hofland keek niet met een prettig gevoel terug op de overtime winst. En zei na de wedstrijd het volgende.

Het was niet best. Laten we eerlijk zijn. Ondanks dat we heel veel kansen hadden, was het wel lastig. Het is heel lastig om tegen een team te spelen dat op deze manier met zijn allen voor de goal staat en hopen dat ze een break-away krijgen en een kans krijgen”

KREFELDER E.V. 1981

Trappers mag zondag naar Krefeld om het tegen de Krefelder E.V. 1981 op te nemen. In de laatste ontmoeting verloor Trappers op 28 december 2021 thuis met 2-4 van het jeugdige team uit Krefeld. Zondag een mooie gelegenheid voor revanche.

“We moeten ready zijn en we moeten sowieso voor de drie punten gaan” Aldus Diego Hofland die rekening houdt met dat Krefelder EV 1981 een team is dat ondanks de stand op de ranglijst voor een verrassing kan zorgen.

Man of The Match
Noah Muller | Foto Romy Mullens
Wedstrijdsheet
Samenvatting en persconferentie