Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Tilburg Trappers vs. Hammer Eisbären

Tilburg vanavond wederom in actie tegen Hamm

De chauffeur van Hammer Eisbären heeft zijn navigatie niet hoeven aan te passen vandaag: hij kan gewoon weer opnieuw naar Tilburg rijden vanmiddag. Afgelopen dinsdag werden de IJsberen nog afgedroogd op Stappegoor en verloren ze met 5-2. Vanavond neemt Trappers het opnieuw op tegen het team van Hamm, aangezien Rostock Piranhas vanwege corona dit weekend niet in actie komt.

Het is dus weer opnieuw ‘Hammertime’. Het wordt de vierde keer dit seizoen dat beide ploegen de sticks kruizen. Tot nu toe won Tilburg alle duels, maar het ging nooit helemaal zonder slag of stoot (soms zelfs letterlijk).

GOED GESTREDEN

In oktober behaalde Trappers een ‘zakelijke winst van 0-3’ in Hamm. Na de 0-2 was het voor de Tilburgers wel duidelijk dat ze zouden winnen en werd de wedstrijd zonder al te veel druk rustig uitgespeeld. Dave Livingston noemde het een ‘good game’ en vond dat de puck goed rondgespeeld werd, al werden ook de nodige kansen gemist. Jeff Job van Hammer Eisbären was ook niet ontevreden over zijn ploeg: “Ik ben tevreden over de inzet van de jongens, we hebben goed gestreden!”

VEEL STRAFFEN

De tweede confrontatie in januari begon rommelig, met vooral veel straffen (16 minuten in totaal). Toch stond het na de eerste periode al 0-3. De poolbewoners lieten echter niet over zich heen lopen en aan het begin van de derde periode stond het 3-4. Jeff Job noemde het een ‘thriller’ van een wedstrijd. Hij noemde het daarom ook doodzonde dat er ‘domme fouten’ werden gemaakt die derde periode. “Als je zulke fouten maakt tegen zo’n topploeg, kan je niet verwachten dat het 3-4 blijft.” Dat klopt. Het werd uiteindelijk 3-8.

BEST TEAM OF THE LEAGUE

Afgelopen dinsdag was het weer feest op Stappegoor, met supporters op de tribunes. Trappers won met 5-2 van Hamm. De wapperende manen van Thomas Lichnovsky en de op goals jagende import Kyle Brothers konden niet voorkomen dat hun team opnieuw het onderspit delfde. Brothers noemde Tilburg na de wedstrijd zelfs ‘one of the best teams in the league’.

AFWEZIGEN

De volgende Trappers zijn vanavond niet aanwezig: Max Hermens (vanwege zijn schorsing), Danny Stempher en waarschijnlijk ook Jordy van Oorschot.

De wedstrijd begint vanavond om 19.00 uur en is live te volgen via Sprade TV (gratis voor seizoenkaarthouders en sponsoren).