Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Tilburg Trappers vs. EG Diez-Limburg

Trappers deze week twee keer tegen Limburgers

Dat leest u goed. Er wordt echter niet net als vroeger tegen de Eaters uit Geleen gespeeld.

Vanavond ontvangt Trappers in eigen huis voor het eerst dit seizoen EG Diez Limburg. De eerdere twee ontmoetingen vonden plaats in Diez. Beide duels werden door de Tilburgers gewonnen. Hopelijk wordt deze goede balans deze week doorgetrokken. Komende vrijdag immers, staat exact hetzelfde affiche op de rol.

VORMDIP

Bij EG Diez is de vorm op dit moment ver te zoeken. Dit jaar werd pas één duel gewonnen. Het was de enige winst in de laatste veertien wedstrijden die afgewerkt werden. Daarmee staat Diez momenteel op de twaalfde plaats in de rangschikking. Naar boven kijken lijkt niet meer nodig. Het gat naar de nummer elf Herford is dertien punten. Daarmee lijkt de twaalfde plaats het hoogst haalbare voor dit seizoen. Daarmee zal de vakantie voor de spelers kunnen beginnen nadat de reguliere competitieronde is afgewerkt.

Voor de blauwgelen staat er nog wel degelijk wat op het spel. Na de nederlaag tegen Halle afgelopen zondag kan men zich in Tilburg vooral richten op de tweede plaats. Hannover Scorpions is zeker nog te achterhalen. Aan de andere kant moet met beducht zijn op Leipzig die relatief gezien dicht achter Trappers staat. Er is echter wel een vertekend beeld ontstaan op de lijst nadat er de afgelopen periode veel wedstrijden weggevallen zijn.

IMPORTCAROUSSEL

Tot medio januari had Diez de beschikking over twee uitstekende Canadese forwards. Kyle Brothers en Cheyne Matheson verzamelden beiden punten aan de lopende band. De teller stokte echter bij Brothers na 60 punten en bij Matheson na 52 punten. Beide imports verlieten de club in januari. Uiteraard betekende dit voor Diez een fikse aderlating qua scorend vermogen. Brothers vertrok naar Hamm en Matheson maakte de overstap naar Deggendorf. Inmiddels hebben twee nieuwe imports de weg naar Limburg gevonden. Kevin Loppatto en Jordan King versterken de gelederen. Loppatto raakte echter al snel geblesseerd waardoor Cody Drover gehaald werd.

Daarnaast is coach Jeffrey van Iersel, welbekend in Tilburg, óók in januari opgestapt. Hij gaf als reden van vertrek aan geen perspectief meer te zien bij de club. De opvolger van Van Iersel is Jan Pantkowski.

AFWEZIGEN

Danny Stempher speelt vanavond niet mee.

De wedstrijd begint vanavond om 19.00 uur en is live te volgen via Sprade TV (gratis voor seizoenkaarthouders en sponsoren).