Terug naar Nieuws

Tilburg Trappers vs. Moskitos Essen (7-4)

ZWARE BEVALLING VOOR TRAPPERS

Tilburg Trappers had donderdagmiddag alle moeite zich te ontdoen van Moskitos Essen. Met doelpunten van Jonne de Bonth en Mickey Bastings in de laatste drie minuten stelden de Tilburgers alsnog de zege veilig (7-4).

Voor aanvang van de derde ontmoeting tussen beide ploegen leek het geloof in een goede afloop al verdwenen bij de fans uit Essen. Waar in (een nog niet zo ver verleden) het uitvak in IJssportcentrum Stappegoor tot de laatste stoel bezet was, konden de Muggen vanmiddag ‘slechts’ rekenen op de steun van een handvol supporters.

TIME-OUT

De thuisclub nam na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Eugen Berger meteen de touwtjes in handen en had in de eerste twintig minuten vrijwel niets te duchten van de nummer tien in de Oberliga Nord. Het eerste schot van Trappers was direct raak. De uitermate sterk spelende Jonne de Bonth scoorde zijn tiende treffer van het seizoen.
Het blauwgele legioen in het nagenoeg uitverkochte IJssportcentrum Stappegoor ging er eens goed voor zitten.

Binnen negen minuten sloeg Tilburg twee nieuwe bressen in de Essense defensie (3-0). Met een time-out en een goaliewissel probeerde Moskitos coach Larry Suarez zijn ploeg terug in het rechte spoor te krijgen. ‘I told the guys to calm down. There was still a lot of hockey to be played. We tried to re-focus and get back in the game.’ De woorden van de 55-jarige Amerikaan uit Chicago misten hun uitwerking niet. Lars Grözinger raakte de paal, de rebound van André Huebscher werd gepareerd door Ian Meierdres, maar op de tweede herkansing voor Florian Kraus moest de Trappers doelman het antwoord schuldig blijven, 3-1.

FOUTENFESTIVAL

Zo makkelijk als Tilburg in de openingsperiode op voorsprong kwam, zo eenvoudig gaf het de voorsprong in het middenstuk weer weg. Na een ouderwetse scrimmage verkleinde andermaal Florian Kraus de achterstand. Twee minuten later zorgde Enrico Saccomani voor de gelijkmaker. Nu was het Bo Subr’s beurt om naar een time-out te grijpen. ‘We need to find a way to play a 60-minute game. We were dominant in the first. We controlled the game, skated well and generated scoring chance after scoring chance. Then we stopped doing what we were doing and got ourselves in trouble.’

Ruim acht minuten voor de dweil stak Leon Frensel de thuisploeg de helpende hand toe. De back-up goalie wilde de puck naar een van zijn verdedigers spelen, maar schoof het bevroren rubber zo in de stick van Kevin Bruijsten. Via Danny Stempher leek de zwarte schijf andermaal voor de stick van Bruijsten te vallen, maar de Nijmegenaar erkende na afloop eerlijk dat de puck via de schaats van een Essen verdediger over de doellijn verdween.

Het foutenfestival hield nog even aan want elf seconden na de 4-3 kogelde Marc Zajic de gelijkmaker op het scorebord. ‘Dat schot mag er niet in. Die treffer komt op mijn conto’, trok Trappers sluitpost Ian Meierdres het boetekleed aan. Diego Hofland zorgde er op aangeven van Mitch Bruijsten voor dat Trappers toch met een voorsprong naar de thee mocht.

AWAY DAY

Ook in de derde periode liet Tilburg zich bij tijd en wijlen in slaap sussen met enkele gevaarlijke momenten van Essen als resultaat. De Anschlusstreffer kwam er niet. Sterker nog, met zijn tweede doelpunt van de avond bracht Jonne de Bonth zijn ploeg laat in veilige haven. Op de rand van de goal crease kwam de forward in puckbezit. Hij wachtte net zolang totdat doelman Leon Frentsel naar de grond ging (6-4).

Met zijn zesde treffer van het seizoen strooide Mickey Bastings nog wat extra zout in de wonden van de nummer 10 in de Oberliga Nord. ‘Het was een rommelige wedstrijd. Er werden zo links en rechts wat foutjes gemaakt, maar uiteindelijk hebben we gedaan wat we moesten doen, namelijk drie punten pakken’, luidde het commentaar van Kevin Bruijsten na afloop.

Zaterdag vervolgt Trappers de competitie met een uitbeurt in de Jomizu Arena in Duisburg. Een wedstrijd die door Supportersclub Tilburg Trappers Fanatic is uitgeroepen tot Away Day. Het ziet er naar uit dat vele Trappers-fans de trip van 138 kilometer naar Duisburg zullen meemaken. ‘Het is altijd leuk daar te spelen. Lekker dichtbij. Vroeger waren we rivalen, nu liggen de verhoudingen heel anders’, aldus Bastings, die in de laatste zeven duels twaalf punten voor zijn rekening nam.

Man of the Match
Jonne de Bonth | Foto Romy Mullens
Wedstrijdsheet en samenvatting