Terug naar Nieuws

Grote belangstelling Trappers AwayDay

ZATERDAG 28 DECEMBER ‘AWAY DAY’

Zaterdag 28 december is uitgeroepen tot AwayDay van het ijshockeyseizoen 2019-2020. Die avond neemt Tilburg Trappers het in Duisburg op tegen de huidige nummer acht in de Oberliga Nord. De eerste puck valt om 18.30 uur in de Jomizu-Arena.

Supportersclub Tilburg Trappers Fanatic organiseert die middag een busreis naar de stad die ligt op de punt waar de Ruhr en de Rijn samenvloeien. De bussen vertrekken om 16.00 uur vanaf de parkeerplaats van het IJssportcentrum Stappegoor.

NOG GEEN ZEGE

De laatste jaren is het gebruikelijk dat er jaarlijks een uitduel de speciale status ‘AwayDay’ krijgt. De busreis wordt in dat geval door sponsors betaald zodat de Trappers-supporters voor een relatief gering bedrag (€ 15,00) mee kunnen. Zo waren er de afgelopen jaren bijvoorbeeld ruim 400 Trappers-fans aanwezig bij de uitbeurten in Duisburg (2016), Essen (2017) en Herne (2018). Een overwinning leverde de AwayDay nog niet op. De formatie van Bo Subr ging op 16 december 2018 met 6-5 (overtime) onderuit in Herne, terwijl met 5-2 zijn meerdere erkend moest worden in die Füchse. De Moskitos bleken na verlenging met 3-2 te sterk.

Het ziet er naar uit dat er vele Trappers-fans de trip van 138 kilometer naar Duisburg zullen meemaken. ‘We gaan met vier bussen die kant op. Dit komt neer op 275 mensen’, vertelt Edwin Jansen, bestuurslid supporterszaken Supportersclub Tilburg Trappers Fanatic. ‘Daarnaast gaan er nog velen met eigen vervoer. Ik verwacht dat we de jongens met een kleine 500 man zullen ondersteunen.

RESPECTVOL APPLAUS

De confrontatie van zaterdagavond is de tweede van voorlopig vier ontmoetingen in deze ijshockeyjaargang tussen Duisburg en Tilburg. De tussenstand in de onderlinge tweestrijd is 1-0 in het voordeel van de drievoudig Oberliga Meister. Op zondag 6 oktober evenaarde Trappers zijn beste seizoensstart sinds zijn entree in de Oberliga door een 2-4 overwinning.

Respectvol was het applaus van de Füchse fans bij de introductie van Diego Hofland bij de starting-six. De geboren Rotterdammer verdedigde zes seizoenen de kleuren van Duisburg. De gastheren kwamen sterk uit de startblokken, maar Trappers sloot de openingsperiode af met een 1-2 voorsprong (goals van Jordy Verkiel en de eerste in de Tilburgse hoofdmacht van Tijn Jacobs).

Negen tellen voor het einde van het tweede bedrijf tekende Danny Stempher voor de 1-3, al leek het verdacht veel op een Eigen Tor van een Füchse verdediger. In het slotstuk probeerde de thuisploeg het wel, maar zelfs een minuut en 17 seconden met twee man meer leverde geen goal op. Ruim vijf minuten voor tijd duwde Mitch Bruijsten een messcherpe pass van Diego Hofland tegen de touwen. De 2-4 van Tim Krüger diende louter nog voor de statistieken.