Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Füchse Duisburg vs. Tilburg Trappers

Supporters reizen massaal mee op away day tegen Füchse Duisburg

Met de zware bevalling van Tweede Kerstdag nog in de benen, waarop Trappers toch hard aan de bak moest om van Moskitos Essen te winnen, reizen de Tilburg-spelers vandaag af naar Duisburg. Aan morele steun zal het zeker niet liggen, met naar verwachting 500 Tilburgsupporters op de tribune. Er komen 275 man met de bussen van de door de supportersclub georganiseerde ‘Away Day’ en de rest met eigen vervoer. Dit geeft ongetwijfeld een extra boost aan het het spel van Tilburg vanavond!

WINST EN VERLIES

In het vorige duel met Füchse Duisburg, verloren de vossen in eigen huis van Tilburg met 2-4. De thuisclub had op dat moment nog geen enkele wedstrijd gewonnen dit seizoen. Inmiddels heeft Duisburg wel de nodige wedstrijden gewonnen. De huidige nummer acht won elf van de 25 gespeelde wedstrijden. De laatste keer was de derby tegen, daar heb je ze weer, Moskitos Essen afgelopen zondag (4-3). Op Tweede Kerstdag verloor Duisburg uit tegen Herner EV met 3-4.

KYLE GIBBONS

Duisburg heeft een maand geleden afscheid genomen van de Tsjech Pavel Pisarik. In zijn plaats heeft het coaches-duo Uli Egen en Didi Hegen de Amerikaan Kyle Gibbons op het ijs staan. De aanvaller uit Westlake (Ohio) staat bekend om zijn neusje voor de goal. In 2015-2016 werd hij topscorer van de Oberliga Süd met 46 doelpunten. Een jaar later bereikte hij met Deggendorfer SC de finale van de Oberliga. Hierin bleek Tilburg Trappers na vier wedstrijden te sterk. Voor Duisburg heeft hij nu drie wedstrijden gespeeld en in totaal vijf punten verzameld (een goal en assist tegen Black Dragons en afgelopen donderdag een goal en twee assists tegen Herner EV).

LANG GELEDEN

Dit seizoen speelde Duisburg één keer eerder tegen Tilburg, maar in totaal hebben de twee bevriende clubs al achttien keer tegenover elkaar op het ijs gestaan. Van die achttien keer won Tilburg er elf. De laatste keer dat Füchse van Trappers won, is al even geleden: op 2 november 2018. Tilburg ging toen met 4-1 onderuit, mede vanwege het ontbreken van een groot aantal geblesseerde spelers in het team.

AWAY DAY

Vanavond om 18u30 valt de puck op het ijs voor de tweede keer Duisburg versus Tilburg. Captain Mickey Bastings zei woensdag al uit te kijken naar de wedstrijd. “Het is altijd leuk daar te spelen. Lekker dichtbij. Vroeger waren we rivalen, nu liggen de verhoudingen heel anders.” En met de steun van zoveel Trappersfans dankzij de door de supportersvereniging georganiseerde away day, moet dat helemaal goedkomen vanavond.

Geblesseerde – geschorste speler

Ninho Hessels vanwege zijn schorsing niet beschikbaar en ook Reno de Hondt, Ryan Collier, Wouter Sars en Floris van Elten nog niet vanwege hun blessures.