Terug naar Nieuws

Füchse Duisburg vs. Tilburg Trappers (4-7)

HOOFDROL STEMPHER IN EERSTE AWAY DAY ZEGE

Tilburg Trappers heeft zaterdagavond uiteindelijk vrij eenvoudig afgerekend met Füchse Duisburg, dat de Tilburgers in grote delen van de tweede en derde periode uitstekend partij bood. Danny Stempher had met vier treffers een groot aandeel in de 4-7 uitoverwinning van de drievoudig Oberliga kampioen.

Met de afwezige Ryan Collier, Reno de Hondt, Wouter Sars, Ninho Hessels en Floris van Elten kende Tilburg in de eerste drie maanden van het vijfde Oberliga seizoen een goed bezette ziekenboeg. Toch hielden de Tilburgers de sportieve schade beperkt. Trappers staat na vijfentwintig duels met 61 punten op een tweede plaats en is op basis van verliespunten zelfs koploper. Maandagavond staat het laatste examen van 2019 voor de equipe van coach Bo Subr op het programma wanneer nummer 11 TecArt BlackDragons op bezoek komt in IJssportcentrum Stappegoor.

HOOFDROL

Tot zaterdagavond had Danny Stempher zeven goals en acht assists in de krachtmetingen met Duisburg achter zijn naam. Zaterdagavond voegde de 24-jarige center vier doelpunten aan dit totaal toe. Zelf vond hij zijn derde treffer van de avond het mooist. ‘Ik heroverde de puck aan de boarding achter hun doel, draaide weg bij die verdediger en zwiepte de puck in een tijd langs hun keeper’, aldus de hoofdrolspeler na afloop.

De geboren Zoetermeerder speelde in de sfeervolle maar koude Jomizu Arena center in een lijn met Mitch Bruijsten en Delaney Hessels. ‘I knew they could play together. They did that in Leipzig. They had 4 goals and 7 assists that night’ verklaarde Bo Subr zijn keuze voor dit trio. Sowieso had de Tsjechische oefenmeester wat geschoven in de samenstelling van zijn aanvalslijnen. Zo verscheen Bartek Bison aan de zijde van Mickey Bastings en Diego Hofland. ‘I wanted a younster alongside some more experienced guys. That worked out pretty well.’

DROOMSTART

Nog sneller dan twee dagen eerder tegen Moskitos Essen greep de geelblauwe formatie het initiatief. Mitch Bruijsten denderde door het neutrale vak en creëerde zodoende een 2-op-1. De pass op Danny Stempher was precies op maat en na 37 seconden kon het meegereisde Tilburgse legioen al juichen. 33 tellen later was dat weer het geval. Een backhand van Bartek Bison bleek Füchse-doelman Etienne Renkewitz te machtig (0-2).

Het was precies de start zoals coach Subr zich vooraf wenste. De snelle goals gaven Tilburg rust en vertrouwen. Met goed en gecontroleerd aanvalsspel werd de druk op de Duisburgse achilleshiel, de defensie, opgevoerd. De thuisploeg moest alle zeilen bijzetten om Trappers van het lijf te houden, maar slaagde hier nauwelijks in. Een powerplaytreffer van opnieuw Danny Stempher zorgde ervoor dat de drievoudig Oberliga Meister met een comfortabele voorsprong naar de thee kon.

VERLAAT KERSTPRESENTJE

Het tweede (en begin het derde bedrijf) kende twee gezichten. Tot halverwege de wedstrijd  ging Trappers door met waar men voor de dweil mee gestopt was, namelijk het benutten van de kansen. Jonne de Bonth (geplaatst schot) en Danny Stempher verwenden de hondstrouwe aanhang met twee doelpunten. Kansen op een nog ruimere voorsprong werden niet verzilverd tot afgrijzen van coach Subr: ‘We could have made it a lot easier on ourselves if we had scored two or three more earlier.’

Een verlaat  kerstpresentje van referee Patrick Leven zorgde voor de ommekeer. De actie van Boet van Gestel leek reglementair, maar de wisselvallig leidende arbiter was een andere mening toegedaan. Door een woud van benen vond publiekslieveling Markus Schmidt met een hard laag schot het gaatje achter Ruud Leeuwesteijn. Anderhalve minuut voor de thee strafte Rico Ratajczyck zwak Tilburgs uitverdedigen af.

BILLENKNIJPEN

Voor Trappers werd het in het slotstuk zelfs nog even billenknijpen. De tot dan toe onzichtbare Sam Verelst en Tim Krüger gaven binnen drie minuten de wedstrijd een compleet ander aanzien. ‘I called a timeout and told the guys to calm down. There was no reason to panic. We just had to get back skating again’, lichtte Bo Subr zijn boodschap tijdens de spelonderbreking toe.  Dichterbij dan de 4-5 kwam de thuisploeg niet. Sterker nog, via de vierde treffer van Danny Stempher en een empty-netter van Max Hermens prijkte er bij het eindsignaal een verdiende 4-7 op het scorebord.

De viervoudig doelpuntenmaker (‘in de jeugd bij Zoetermeer kwam het regelmatig voor, maar in de Oberliga is het mijn eerste’) stapte dan ook met ‘een tevreden gevoel’ in de bus terug naar Tilburg. ‘De overwinning was dik verdiend. Het enige verwijt dat we onszelf misschien moeten maken, is dat we hen door eigen fouten terug in de wedstrijd hielpen. Zij bleven daardoor geloven in een goed resultaat. De 4-6 betekende de doodsteek. Daarna hebben ze geen kans meer gehad.’

Wedstrijdsheet  en  samenvatting