Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Tilburg Trappers vs. TecArt Black Dragons

Trappers speelt laatste wedstrijd 2019 tegen Black Dragons Erfurt

Vanavond speelt Tilburg Trappers de laatste wedstrijd van 2019 tegen TecArt Black Dragons. Nog niet eerder heeft Tilburg thuis van Erfurt verloren. Kan Tilburg de happy flow vasthouden en het jaar met winst afsluiten? Of hebben de draken uit Erfurt nog een verrassing in petto?

VERRASSING

De laatste ontmoeting tussen Tilburg en Erfurt leverde een behoorlijke verrassing op. Ook toen, op 8 november in Erfurt, stond Black Dragons op de een-na-laatste plaats in de ranglijst, maar wist toch (in overtime) van Trappers te winnen met 3-2. Zonder schroom ging men brutaal op jacht naar de overwinning. Dat er vooraf 21 punten verschil gaapten tussen beide ploegen op de ranglijst, leek voor de ‘Zwarte Draken’ haast een motiverende statistiek.

PUZZELSTUKJES

Benjamin Arnold, de forward die nog geen wedstrijd heeft kunnen spelen voor Erfurt vanwege een ontstoken rugzenuw, was erbij in Erfurt. Vanaf de bank zag hij zijn team zwoegen en uiteindelijk tot de overwinning komen. “Al voor de wedstrijd begon wist ik gewoon dat we dit soort wedstrijden kunnen winnen. Het was absoluut een geweldige teamprestatie. We hebben veel nieuwe spelers dit seizoen en die moeten elkaar eerst leren vinden op het ijs. Als ze dat doen, valt alles als puzzelstukjes in elkaar. Dan hebben we de kwaliteit om dit soort wedstrijden te winnen!

EIGEN FOUTEN

In totaal speelden Trappers en Black Dragons zes keer eerder in IJssportcentrum Stappegoor tegen elkaar. En al die zes wedstrijden heeft Tilburg gewonnen. Op papier ziet het er dus goed uit voor Tilburg vanavond. Maar Trappers zwakke plek blijft de verdediging. Danny Stempher, die zichzelf naar plaats zeven van de topscorerslijst heeft geschoten dankzij zijn vier goals tegen Duisburg, benadrukte dat nog eens na afloop van de wedstrijd zaterdag. “Deze overwinning was dik verdiend. Het enige verwijt dat we onszelf misschien moeten maken, is dat we hen door eigen fouten terug in de wedstrijd hielpen.”

GEVAARLIJK TRIO

Twee weken geleden stuntte Erfurt ook al tegen de toen nummer twee: Herner EV. Die wedstrijd won Black Dragons met 3-2. Dat Erfurt nu dus ruim 38 punten onder Tilburg staat in de ranglijst, zegt vooralsnog niets. Het team van coach Fred Caroll kan winnen. Het is aan Trappers om de draken vanavond in toom te houden, met name het gevaarlijke trio Sean Fischer, Milan Kostourek en Maurice Keil; de verantwoordelijken voor de drie tegengoals de laatste keer dat Tilburg en Erfurt elkaar troffen.

Geblesseerde – geschorste spelers

Ninho Hessels is nog steeds niet beschikbaar in verband met zijn BENE league schorsing. Verder zijn Reno de Hondt, Wouter Sars en Ryan Collier ook vanavond niet beschikbaar vanwege blessures.