Terug naar Nieuws

Shutout voor Ian Meierdres in laatste duel van 2019

TRAPPERS SLUIT 2019 AF MET EENVOUDIGE ZEGE OP BLACK DRAGONS ERFURT

Op een ietwat bijzondere speeldag, op maandagavond werd het laatste duel van 2019 gespeeld. De tegenstander was TecArt Black Dragons waar een aantal weken daarvoor in overtime(3-2) van werd verloren. In eigen huis op de avond voor oudejaarsavond werd een eenvoudige overwinning behaald waarbij er zes doelpunten werden gescoord, waarvan alle zes door Tilburg Trappers.

SCHIETTENT

De puck lag nog maar een aantal seconde op het ijs, of hij vloog de goal in. Even leek Delaney Hessels, die sinds zaterdag in Duisburg ook al in de starting line-up was verschenen, de goal toegewezen te krijgen. Na de wedstrijd gaf hij in een interview toch echt aan dat het Danny Stempher was die al na 20 seconde raak schoot. Vier minuten later was het dan wel raak voor de jonge speler Delaney Hessels die totaal niet werd gehinderd en de puck vrij makkelijk achter goalie Benedict Roßberg die gelijk daarna werd gewisseld.

SHARKS

De 3-0 moest ook niet lang op zich wachten omdat Max Hermens de 3-0 al na zes minuten binnenschoot. Ook Bartek Bison had zijn aandeel in het doelpuntenfestijn op Stappegoor. Met de 4-0 van Bison zag het er naar uit dat het niet meer mis kon gaan. De coach van Erfurt, Fred Caroll zei na afloop het volgende: “They are sharks, they smell blood and they want more. Al na een paar minuten was het 3-0. Uiteindelijk werd het dan 4-0 maar het hadden er veel meer kunnen zijn.”

ACHTEROVER LEUNEN

Zoals een aantal andere wedstrijden dit seizoen is de eerste periode een compleet andere periode dan de tweede periode. Ook op maandagavond  was dat het geval. Waar in de eerste periode alles lukte, lukte dat in de tweede periode wat minder. De bezoekers uit Erfurt lukte het ondanks het mindere spel van Trappers niet tot scoren te komen. Zelfs powerplays zorgden niet voor dat extra zetje in de rug om een goal te maken. Integendeel, want na bijna een halve periode werd door Max Hermens een onvervalste shorthanded goal binnen geschoten. De tweede goal van Hermens bracht Trappers op een comfortabele 5-0 voorsprong. De coach van Erfurt gaf na afloop het volgende aan: “Als we scoren en het wordt 4-1, dan kan er nog wel wat gebeuren. Maar we waren totaal niet gevaarlijk”

SLOTSTUK

De laatste periode van 2019 was geen parel. Er werd op zoek gegaan naar mooie goals, er werden mooie passes gegeven maar daar kwam weinig tot niets uit, ook omdat Erfurt zich iets meer liet zien. Een powerplay een aantal minuten voor het einde van de wedstrijd deed de wedstrijd op slot. Mitch Bruijsten schoot met een heerlijke one-timer de wedstrijd op slot. Vervolgens wist Ian Meierdres zijn goal schoon te houden en kon daardoor voor de tweede keer dit seizoen zijn goal omver trekken en zijn shut-out vieren.

Jordy Verkiel die kort voor het einde van de wedstrijd bij een opstootje betrokken was zei het volgende over de wedstrijd: “We spelen de eerste periode heel sterk. We speelden hoe we moesten spelen. Dan kan je zien dat we dan scoren. In de tweede en derde periode gaan we teveel met hun spel mee. Dan werkt het niet. Als we dan met een paar doelpunten voor staan gaan we veel te makkelijk spelen door te mooie passes te geven en op zoek te gaan naar mooie goals. Als we blijven doorgaan zoals we in de eerste periode speelden, maken we veel meer goals.”

 De coach van Erfurt was niet helemaal ontevreden over de wedstrijd en zei het volgende: “De derde periode was prima, maar de wedstrijd was al gespeeld”

2020

In 2020 staan een aantal pittige weken met goede tegenstanders op het programma van Tilburg Trappers. Jordy Verkiel blikte na de gewonnen wedstrijd vooruit: “We krijgen een druk programma. Als we geen dip krijgen, dan eindigen we eerste en dat is ons doel, om thuisvoordeel voor de playoffs te krijgen” Verkiel die zelf zijn lichaam in topconditie houdt door goede voeding, stretching en de juiste supplementen kan terug kijken op een mooie jaar.”Ik heb een goed gespeeld en ben belangrijk voor het team.” Ook voegde hij daarbij aan toe; “We hebben tot nu toe veel gescoord, maar we krijgen ook veel doelpunten tegen, daar moeten we nog aan werken. Daarbij werken we wel hard voor elkaar”

Fred Caroll van Erfurt keek ook alvast vooruit en zei het volgende over het lastige schema: “It’s tough every week” Daarbij voegde hij wel toe dat Erfurt iedereen kan verslaan, gezien de resultaten tegen sommige tegenstanders dit seizoen. “We hebben veel jonge spelers zowel voorin als achterin want we hebben op dit moment geen brede selectie. Ze doen vandaag maar ook al een langere tijd enorm hun best”,  aldus de coach van Erfurt met loven de woorden over zijn manschappen.

50ste

Trappers eindigt het jaar 2019 waar het wil zijn, namelijk op plaats “1”. Door het verlies (3-5) van Herner EV thuis tegen de Hannover Indians, de eerste tegenstander van Trappers in het nieuwe jaar, staat Trappers weer bovenaan de ranglijst. De overwinning op de zwarte draken was tevens de 50ste overwinning van 2019.

Man of the Match
Ian Meierdres | Foto Nathalie van Dongen
Wedstrijdsheet en samenvatting