Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Tilburg Trappers vs Moskitos Essen

Trappers wil traditionele kerstwedstrijd tegen Moskitos Essen winnen

Kerst is een feest van tradities: versierde kerstbomen, lekker eten, cadeaus en… een ijshockeywedstrijd tegen Moskitos Essen! Vandaag speelt Trappers voor de derde kerst op rij tegen de Muggen en dat belooft dus weer een feestje op het ijs. Afgelopen twee seizoenen ging Trappers onderuit op tweede kerstdag en verloren ze van Essen. Kan Trappers vanmiddag de ballen uit de Moskitos-kerstboom spelen en eindelijk weer eens winnen met Kerst?

Zoals gezegd lukte Essen dat al twee keer eerder; met kerstmis winnen van Tilburg. In 2017 verloor Trappers in overtime met 4-3 en vorig jaar verloren ze met 1-3. Het verschil met dit jaar is dat Trappers nu thuis speelt. En om het met de inmiddels klassieke uitspraak van Reno de Hondt (over praktisch elke tegenstander) te illustreren: “We zullen ze laten zien dat ze in Tilburg niets te vertellen hebben!

WINNAAR

Dit seizoen speelde Trappers al twee keer eerder tegen Moskitos en beide keren kwam Tilburg als de winnaar van het ijs. De seizoensopener won Tilburg met 4-3 en op drie november won Trappers in Essen met 3-6.

ULTIEME KERSTCADEAU

De laatste vijf wedstrijden van Essen dit seizoen zijn geëindigd in verlies voor de Muggen. Afgelopen weekend verloren ze op vrijdag na shootouts van Saale Bulls Halle (2-3) en zondag moesten ze in de derby tegen Duisburg het onderspit delven (4-3). Moskitos heeft dus iets goed te maken deze donderdag en ziet in winnen van Trappers het ultieme kerstcadeau voor de eigen fans.

DOMINIK PATOCKA

Voor zover bekend is er geen overeenkomst met het verlies van de vijf voorgaande wedstrijden en het feit dat Essen sinds vijf wedstrijden ook weer Dominik Patocka op het ijs heeft staan. De forward speelde tussen 2015 en 2017 al eerder in Essen. Na speeltijd bij concullega’s IceFighters Leipzig, Rostock Piranha’s, Saale Bulls Halle en ERC Bulls Sonthofen (Oberliga Süd), is hij nu dus weer terug bij Moskitos. Tot nu toe was Patocka voor Essen goed voor twee goals en één assist.

TOPSCOORDERS

Ondertussen staat Mitch Bruijsten in de Oberliga Nord competitie nog steeds bovenaan met de meeste goals. Hij deelt die eerste plek met Dominik Lascheit van Crocodiles Hamburg. Beide spelers hebben er 24 gemaakt. Qua puntentotaal wint Lascheit het echter met tien punten meer van Bruijsten (in totaal 48 punten). Helemaal bovenaan staat mede-Croco en partner-in-crime van Lascheit: Thomas Zuravlev met veertien goals en vijfendertig assists (49 punten). De eerste Essenaar die we tegenkomen in de lijst staat op plaats vijftien: Lars Grözinger scoorde twaalf goals en leverde achttien assists. Zijn collega-Mug staat op plaats 27. André Huebscher scoorde in die openingswedstrijd zijn eerste goal van het seizoen tegen Tilburg. Inmiddels staat Huebscher op tien goals en vijftien assists.

Geblesseerde – geschorste spelers

Ninho Hessels is er in ieder geval vandaag niet bij, de schorsing van twee wedstrijden BENE-league zit er 5 januari 2020 op. Vanaf dat moment is hij weer speelgerechtigd in de Oberliga.

Wie er verder vandaag niet bij zijn is op dit moment bij de auteur nog niet bekend.