Terug naar Nieuws

Tilburg Trappers vs. ESC Wohnbau Moskitos Essen

GAMEDAY

Trappers heeft zich afgelopen zondag door de winst op de Füchse uit Duisburg, weten te plaatsen voor de play-offs, die op het einde wederom recht geeft op de titel ‘Deutscher Eishockey-Meister der Oberliga’. De afstand met de nummer 7, Crocodiles Hamburg is 30 punten. Omdat de Crocodiles Hamburg zijn uitgesloten voor de play-offs is de voorsprong op het als 8e geklasseerde team van EXA Icefighters Leipzig al 33 punten. Dat gat is door hen niet meer te dichten.

Dat men zich zou plaatsen was al wel enige tijd duidelijk voor de Tilburgse aanhang. Tilburg Trappers zal echter eerst graag voor de tweede maal de titel ‘Meister Oberliga Nord’ willen binnenhalen.

Vanavond komt het team ESC Wohnbau Moskitos Essen van coach Frank Gentges, voor de vierde ontmoeting van dit seizoen, naar het IJssportcentrum Tilburg aan de Stappegoorweg waar om 20:00 uur de puckdrop plaatsvindt.

Het is niet zomaar een competitiewedstrijd als Moskitos Essen en Tilburg Trappers tegen elkaar spelen. Er staat veel meer op het spel. Het is een soort derby, het is een intense wedstrijd en dan moet je scherp zijn en hard werken wil je hem winnen.

De eerste wedstrijd van het seizoen in Essen werd door Trappers gewonnen met 1-2. Amper een maand later was ook overwinning in Tilburg (3-2) voor het team van Bo Subr. Tweede kerstdag werd echter voor het eerst verloren van de Moskitos. In Essen werd het 3-1verloren en Bo zij na de wedstrijd ‘We lost too many puck battles and some guys need to show more grid.’

Nu is het zo dat het team uit het Ruhrgebied het minst gepasseerd is. Slechts 96 keer belandde de puck in het net achter de goalies (Patrik Cerveny en Christian Wendler) van de Moskitos. De beide Trappers sluitposten moesten in totaal 101 maal het zwarte rubber uit het net vissen.

Patrik Cerveny voert met een ‘Save Percentage’ van 92.3 % en een ‘Goal Against Average’ van 2.43 de ranglijst van de goalies aan. Ian Meierdres staat direct achter hem met 90.4 % saves en een GAA van 2.45.

De gevaarlijkste speler is 30 jarige Canadese forward Aaron McLeod. Met 25 goals en 37 maal een beslissende pass voert hij de ranglijst bij ESC Wohnbau Moskitos aan met 62 punten. Aanvaller Julian Airich staat met 40 punten (18G-22A) op de tweede plaats. De forward Lars Grözinger (11G-28A) en de verdediger Stefan Kreuzmann (6G-33A) staan met 39 punten op plaats drie. De Amerikaanse forward Nicolas Miglio, de tweede import van de Moskitos met 24 gespeelde wedstrijden, staat met 21 goals en 17 assists op plaats vier.

Op 13 januari 2019 speelde hij in de benefietwedstrijd in Tilburg voor het laatst voor de Crocodiles Hamburg. In deze wedstrijd wist Moritz Israel het tweede doelpunt te scoren. De dag er na werd hij toegevoegd aan het team van Gentges en maakte hij voor de Moskitos 1 goal en gaf 2 maal de juiste pass. Thomas Zuravlev vroeg afgelopen week bij Herner EV om ontbinding van zijn contract en woensdag 30 januari werd  hij aan het team van de Moskitos Essen toegevoegd. Ook heeft men overeenstemming bereikt met de Iseslohn Roosters (DEL) over de terugkeer (op huurbasis) van Julian Lautenschlager. Hij zal tijdens de komende play-offs terugkeren in het team van de Moskitos Essen.

Trappers won afgelopen zondag overtuigend in Duisburg met 1-7 van de Füchse, terwijl op amper 20 minuten rijden de Moskitos met 4-1 wonnen van de Crocodiles Hamburg.