Terug naar Nieuws

Füchse Duisburg vs. Tilburg Trappers

ZEVENKLAPPER VOOR TRAPPERS IN DUISBURG

Tilburg Trappers heeft Füchse Duisburg zondagavond kansloos achtergelaten. De Tilburgers wonnen hun enige duel van het weekend probleemloos met 1-7 en blijven daarmee aan kop van de Oberliga Nord.

Op vrijdag 2 november van het vorige kalenderjaar was Duisburg de eerste ploeg die de drievoudig Oberliga Meister na zestig minuten een halt toeriep. De ploeg van coach Reemt Pyka versloeg Tilburg die avond met 4-1. Zondagavond waren de rollen volledig omgedraaid en prijkte er na 25 minuten en 14 seconden een ruime en verdiende 0-5 voorsprong voor de manschappen van coach Bo Subr op het scorebord.

TERUGKEER

In het begin van de eerste periode hielden beide teams elkaar aardig in evenwicht. Duidelijk was te zien dat de verdediging, door de terugkeer van Alexei Loginov en Jordy van Oorschot, weer stond als een huis. Er was rust in de opbouw, men combineerde goed, er werd niet overhaast overgespeeld en men liet de puck het werk doen.

In de negende speelminuut nam Trappers de leiding en stond die in het verloop van de wedstrijd niet meer af. De NBB-lijn ((Nardo) Nagtzaam, (Kevin) Bruijsten en (Mitch) Bruijsten) vonden elkaar blindelings en het was laatstgenoemde die het gaatje achter Füchse-doelman Sebastiaan Staudt wist te vinden (0-1). Ondanks kansen voor beide doelen bleef dit de tussenstand bij de eerste dweil.

RIJPE APPELEN

De basis voor de uiteindelijk ruime zege legde Trappers aan het begin van het tweede bedrijf. In een tijdsbestek van 4 minuten en 21 seconden schudde men driftig aan de Füchse-boom. Als rijpe appelen vielen de doelpunten in het net achter de verbouwereerde Duisburgse goalie. Achtereenvolgens Mitch Bruijsten, Reno de Hondt, Ivy van den Heuvel en Alexei Loginov zorgden voor een vroege Vorentscheidung.

Waar andere ploegen bij een dergelijke achterstand aan de noodrem zouden gaan hangen, bleef de thuisploeg opvallend rustig. Het was sowieso een faire partij. De eerste straf viel een kleine vier minuten voor de tweede pauze toen Max Hermens de penaltybox mocht opzoeken voor ‘tripping’. Füchse speler Lasse Uusivirta volgde bijna tien minuten later Max zijn voorbeeld. Verder hoefde de goed leidende referee Robert Ruhnau niet op te treden.

NUMMER 200

Bij de start van het slotstuk kreeg Füchse-aanhang eindelijk waar het zo vurig op hoopte: een eretreffer. Michael Fomin wist de gehate ‘0’ van het scorebord te halen door de uitstekend keepende Ian Meierdres te passeren. Als de klok in de Kenston Arena in Duisburg nog 6:48 minuten te spelen aangeeft, valt de zesde goal voor Trappers. Het is wederom de topscorer van Trappers, Mitch Bruijsten, die zijn derde van de avond weet te maken en daarmee zijn tweede hattrick van het seizoen voltooide. Het is zijn dertigste en tevens de tweehonderdste goal van Trappers in deze ijshockey jaargang.

De eindstand van de avond wordt door Jonne de Bonth, op assist van Jordy van Oorschot en Delaney Hessels, op het bord gebracht. Met een snoeihard schot maakt hij er 1-7 van. Tilburg Trappers kan zich gaan opmaken voor een treffen met het team van coach Frank Gentges, de Moskitos Essen. Beide teams zullen woensdagavond (puckdrop 20:00 uur) de ijsvloer van het IJssportcentrum Tilburg betreden voor de vierde onderlinge wedstrijd van dit seizoen.