Terug naar Nieuws

Tilburg Trappers vs. Krefelder EV ‘81 (4-2)

Dat er ‘maar’ zes goals vallen

Het kostte wat moeite maar Tilburg Trappers heeft in eigen huis Krefelder E.V. verslagen: 4-2. Aan het aantal kansen ligt het zondag niet, beide teams hebben over de dertig schoten op doel (Krefeld 33, Trappers 31). Een wonder bijna, dat er ‘maar’ zes goals vallen.

Aanvallen zijn er genoeg, en mooie ook. Zoals na een kleine vijf minuten spelen. Max Hermens stoomt via de linkerkant op, passt naar Danny Stempher in het midden die de puck achter zijn rug om door veegt naar Giovanni Vogelaar. Helaas staat Krefeld goalie Nils Kapteinat een Tilburgse goal in de weg.

Krefeld heeft dan al wat plaagstootjes uitgedeeld, en doet dat ook daarna maar iedere keer is het een prooi voor Ruud Leeuwesteijn. Ties van Soest over zijn goalie en die van de tegenstander: “Beide goalies speelden de eerste periode goed. Beide teams hadden veel kansen. Het is dankzij de goalies dat er niet gescoord is.

GLOVE SAVE

Het spel golft de eerste periode op en neer met kansen aan beide kanten. Zo is er met een kleine zes minuten te gaan in de eerste periode een goede ‘glove save’ van Leeuwesteijn nodig. De Krefeldse kans komt nadat Trappers de face-off in eigen zone wint maar de puck verliest. Het verrassende Krefeldse schot van dichtbij belandt in de handschoen van Ruud Leeuwesteijn en dus blijft het 0-0.

Dat is ook de stand die op de borden staat als de tweede periode begint. Maar binnen drie minuten komt daar verandering in. Trappers krijgt een power play (Maciek Rutkowski, tripping). Die man meer op het ijs, is precies wat Trappers nodig heeft. Alexei Loginov houdt de druk erop, geeft de puck aan Kevin Bruijsten, die vindt de opkomende Reno de Hondt en de forward werkt hard binnen.

TWEEDE

Een power play speelt ook een rol bij de tweede goal. Giovanni Vogelaar heeft twee minuten moeten zitten voor slashing. Meteen als Trappers weer compleet is, pikt Reno de Hondt de puck op, vecht zich langs een verdediger en schuift de puck onder Kapteinat door voor zijn en Tilburgs tweede.

De Hondt heeft wel een idee waarom het scoren in de tweede periode wel lukt: “We speelden de puck goed rond en schaatsten hen eruit. Als we dat in de derde periode ook doen, en die snelheid tegen hen gebruiken, kunnen we nog wat meer goals maken.

SPANNING

Dat is de Tilburgse missie voor de laatste twintig minuten maar Krefeld heeft andere plannen. Binnen vijf minuten spelen, is de spanning weer terug. Michael Fomin legt eerst een Tilburgse verdediger in de luren en passeert dan de uitstekend keepende Leeuwesteijn- later Man of the Match.

Diego Hofland herstelt de twee doelpunten voorsprong een paar minuten later. Met ogenschijnlijk gemak zeilt hij het Krefeldse vak binnen en haalt snoeihard uit. Maar daarmee is Krefeld nog niet afgeschud.

VEEL LOF

Met ruim zes minuten te spelen profiteert Luca Hauf van de power play die zijn team heeft. Hij is na een kluts het snelst bij de puck en laat Ruud Leeuwesteijn kansloos. “We lieten ze met die power play terugkomen”, analyseert coach Bo Subr na afloop. Hij heeft overigens veel lof voor Krefeld. “Ze hebben veel goede ‘kids’ die iedere shift hard werken. Het is lastig tegen hen te spelen, zeker als je er niet goed op voorbereid bent.

Krefeldcoach Elmar Schmitz geeft na de wedstrijd toe dat hij na de 3-2 hij even denkt een punt uit Tilburg mee te kunnen nemen. Een goede drie minuten voor tijd vraagt hij een time out aan om dat punt veilig te stellen.

Hij zal zijn ploeg ongetwijfeld ‘no penalties’ mee hebben gegeven maar Michael Fomin is dat even later schijnbaar alweer vergeten. Hij moet naar de strafbank voor tripping en Trappers beslist de wedstrijd. Alexei Loginov jaagt de puck hard achter Kapteinat. Daarmee is de buit binnen voor Trappers want twee keer scoren in 41 seconden dat lukt Krefeld niet. Een keer trouwens ook niet en dus wint Trappers met 4-2.

Man of the Match
Ruud Leeuwesteijn | Foto Brigitte Jansen
Wedstrijdsheet
Samenvatting en persconferentie