Terug naar Nieuws

Tuesday’s round-up – editie 71

TUESDAY’S ROUND-UP

Het is voorjaar in Tilburg. Overdag flirt het kwik in de thermometer met meer dan vijftien graden. Niet bepaald weer om aan Oberliga ijshockey te denken. Toch ook deze dinsdag weer een Tuesday’s round-up.

Met in deze editie aandacht voor de contractverlenging van Björn Linda in Herne, Parker Bowles vrijdagavond terug in Tilburg en de eerste ronde van de postseason in de Oberliga Süd.

NIEUW CONTRACT LINDA

Een zeer belangrijke bouwsteen voor de komende tijd’, zo omschreef Herne-coach Danny Albrecht zijn doelman Björn Linda. De 31-jarige sluitpost zette afgelopen donderdag zijn handtekening onder een verbintenis voor komend seizoen in de Hannibal-Arena. Linda kwam eind november 2018 over uit Deggendorf. Zijn debuut maakte hij op vrijdag 30 november 2018 In Essen (6-1 verlies).

Sinds zijn komst naar Herne is hij de onbetwiste nummer tussen de palen voor de groen, witte, rode formatie. De keeper uit Oberhausen kwam in het verleden uit op het hoogste niveau in Duitsland (Keulen en Düsseldorf). In 14 ontmoetingen met Trappers kwam hij als starting-goalie op het ijs. Hij won 5 duels, incasseerde 58 tegendoelpunten en kan een goals against average (GAA) van 4.58 overleggen.

PA-PA-PA-PARKER BOWLES

Hij kwam in de zomer van 2017 als een onbekende Canadees naar Tilburg, maar groeide in no time uit tot een ware publiekslieveling. Zijn naam rolde veelvuldig van de tribunes van IJssportcentrum Stappegoor. ‘Pa-Pa-Pa-Parker Bowles….Parker Bowles…Parker Bowles’. 36 goals en 82 punten in 58 duels.

Een roekeloze center ice hit van destijds Deggendorf defenseman Robert Peleikis maakte op 15 april 2018  een vervroegd einde aan de postseason van Bowles. Diagnose: een forse hersenschudding. Als de derde golf van het longvirus geen roet in het eten gooit, keert de vriendelijke en getructe left winger uit Kelowna (British Columbia) vrijdagavond terug op het bevroren water in de Kruikenstad. Namens zijn nieuwe broodheer was Parker in de twee reeds gespeelde duels tegen Trappers goed voor 1 goal, 2 assists en 2 strafminuten.

I love to play back in Tilburg at some point this season. On the ice it’s competition but once the game is over there are a lot of good friends over there’, sprak Indians nummer 93 op zondag 6 december na afloop van de door Hannover met 2-4 gewonnen uitwedstrijd.

KWARTFINALES OBERLIGA SÜD

Officieel wordt pas over twee weken bekend hoe het deelnemersveld aan de play-offs er uitziet, maar zes speelronden voor het einde zijn de namen al met potlood ingevuld. Hannover (Scorpions), Tilburg, Halle, Erfurt, Herne en Hamburg beschikken over goede papieren om op maandagavond 5 april 2021 de top-6 van de Oberliga Nord te vormen en zich zo voor het toetje van het reguliere seizoen te kwalificeren.

In de Zuidelijke divisie zijn de kwartfinalisten al bekend. Kampioen van het reguliere seizoen, Eisbären Regensburg, bindt de strijd aan met Memmingen Indians (#9), terwijl Selber Wölfe (tweede achter Rengensburg) een confrontatie wacht met Lindau Islanders. De twee andere best-of-5 series gaan tussen Starbulls Rosenheim vs EC Peiting (met oud-Trapper Nardo Nagtzaam in de gelederen) en Höchstadter EC en SC Riessersee. De eerste duels staan geprogrammeerd voor vanavond.