Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Tilburg Trappers vs. Krefelder EV ‘81

Trappers op zoek naar eerherstel

Na de nederlaag tegen Hannover Scorpions van afgelopen vrijdag, zal Trappers vanmiddag op zoek gaan naar eerherstel. Dat zal dan moeten gebeuren tegen ‘buurman’ Krefeld. Zij zijn immers de competitiegenoot die met een afstand van 128 kilometer het dichtst bij Tilburg ligt.

Na de tweede periode, toen het verschil met Scorpions nog slechts één goal was, had Max Hermens nog alle vertrouwen in de wedstrijd. “Het is tot nu toe een leuke wedstrijd. Zij zijn hier gekomen voor een ‘clean sweep’, maar dat gaat niet gebeuren! Wij willen ons vanavond revancheren en zijn klaar om daarvoor te vechten!” Helaas mocht het niet zo zijn en won Scorpions ook de vierde wedstrijd dit seizoen van Tilburg Trappers.

IDEALE TEGENSTANDER

Op papier is Krefeld de ideale tegenstander om een nieuwe winning streak op te bouwen. Voor de verloren wedstrijd van vrijdag had Trappers een fraaie reeks van negen overwinningen neergezet. De zwart-gelen uit Krefeld daarentegen kregen zeven nederlagen te verwerken in evenzoveel wedstrijden. Zij staan nu op de één na laatste plaats in het klassement.

BLIJVEN GELOVEN

Toch gelooft coach Elmar Schmitz nog altijd in een plaats in de play-offs: “We hebben minstens vijf, zes overwinningen nodig in de laatste acht wedstrijden, zodat het op 5 april niet over is voor ons. Dit is niet onrealistisch met ons resterende programma. We moeten gewoon blijven geloven dat we nog kunnen winnen!

TWEE GEZICHTEN

De eerder gespeelde onderlinge partijen tussen Trappers en Krefeld dit seizoen hadden twee gezichten. De uitbeurten leverden twee overwinningen op voor de Tilburgers met 3-5 en een eclatante 1-9 als uitslagen. De thuiswedstrijd was van een andere orde. Na 36 minuten keek Trappers tegen een 2-4 achterstand aan, die in het restant van de wedstrijd alsnog omgebogen werd naar een 6-4 overwinning. “Het is jammer dat we onze voorsprong niet konden behouden. De druk van Trappers was uiteindelijk te hoog,” aldus de ontgoochelde Schmitz na de wedstrijd.

NO EASY NIGHTS

Maar het is duidelijk dat Krefelder EV wel degelijk een tegenstander is om rekening mee te houden. Dit wordt ook beaamd door coach Bo Subr: “There are no easy nights in the Oberliga anymore, so we need to be ready!

De wedstrijd begint vanmiddag om 17.00 uur en is live te volgen op Sprade TV. Voor seizoenkaarthouders van Tilburg Trappers zal de stream gratis aangeboden worden op Sprade.