Terug naar Nieuws

Tilburg Trappers vs. Hannover Scorpions (1-4)

SCORPIONS ROEPEN ZEGEREEKS TRAPPERS HALT TOE

Tilburg Trappers heeft zichzelf vrijdagavond in eigen huis tegen Hannover Scorpions vergeten te belonen voor de mogelijkheden die de ploeg (vooral in de eerste periode) kreeg. Uiteindelijk moest de formatie rondom captain Mickey Bastings toekijken hoe de tegenstander effectief met zijn kansen omsprong en met 1-4 won.

Een gemiste breakaway, vier seconden voor de eerste pauze, was (achteraf gezien) het doorslaggevende moment in de vierde krachtmeting tussen de koploper in de Oberliga Nord en zijn naaste achtervolger. Raymond van der Schuit mocht alleen op Scorpions-doelman Brett Jaeger af, maar kreeg het bevroren rubber niet voorbij de 38-jarige Duits-Canadees. ‘I thought he had the goalie beaten but he made a great save with his right leg. Getting into the second period 2-0 would have given us a great chance to win this hockey game’, keek coach Bo Subr nog eens terug naar dat moment in de openingsperiode.

RECLAME

De eerste twintig minuten tussen Trappers en Scorpions waren pure reclame voor het Oberliga ijshockey. Beide teams speelden om doelpunten te maken. Het spel golfde op en neer, het tempo lag soms krankzinnig hoog en dat leverde, naast 27 schoten, voldoende kansen op voor beide doelen. Dat het slechts 1-0 stond voor de thuisploeg mocht gerust een wonder genoemd worden.

Toch was de betere start van de wedstrijd onmiskenbaar voor de gasten. Binnen de eerste 30 tellen moest Ian Meierdres al handelend optreden om Mario Valery Trabucco en Fedor Kolupaylo van scoren te houden. De mooiste save van de Tilburgse sluitpost kwam zeven minuten later toen Julian Airich de openingstreffer op zijn stick had. Meierdres sloot in extremis de deur met zijn linker legguard.

Halverwege de periode ontworstelde de thuisploeg zich aan de druk van de koploper. Het schot op de lat van Diego Hofland was een eerste waarschuwing. Een roughing call tegen notoire zondaar Victor Knaub bood uitkomst voor de manschappen van coach Bo Subr. 23 seconden had men nodig om de score te openen. Jaeger verwerkte een inzet van Vogelaar zwak en goalgetter Kevin Bruijsten drukte de rebound tegen de netten: 1-0.

ONGELUKKIGE TEGENGOALS

Na de pauze pakte Scorpions de zaken zo mogelijk nog energieker aan en dat had na vier minuten resultaat. Roman Pfennings verraste Ian Meierdres van net binnen het aanvalsvak.
’Ik heb werkelijk geen idee hoe die puck het doel invloog’, aldus de Tilburgse keeper. De gelijkmaker bleek de opmaat tot meer Hannover voorspoed en Tilburgse misère.

Zeven minuten voor de dweil vergat Trappers druk te zetten op Mike Glemser. Scorpions nummer 97 profiteerde dankbaar van dit buitenkansje en de 1-2 was een feit. ‘Die goal mag ik mezelf aanrekenen. Ik voelde de puck op mijn arm, maar hij dwarrelde ongelukkig het doel in’, luidde de eerlijke reactie van Ian Meierdres na afloop.

IJSHOCKEYVERNUFT

In het derde deel speelde Hannover zoals het graag wil: ogenschijnlijk de teugels laten vieren in de hoop dat de tegenstander komt en vanuit een gesloten defensie geduldig wachten op de volgende kans. Het Tilburgse aanvalsspel miste de verrassing en het raffinement om het de equipe van coach Tobias Stolikowski echt lastig te maken. Een tijdstraf wegens een foutieve wissel hielp de geelblauwe brigade ook niet in de jacht op de gelijkmaker.

Elf minuten voor tijd toonde Tomi Wilenius nog eens zijn ijshockeyvernuft. De 28-jarige Fin kreeg op zijn eigen blauwe lijn de puck aangespeeld, sneed door het neutrale vak, gebruikte Noah Muller als een screen en schoot via de stick van de Trappers verdediger  raak: 1-3. In de slotfase ruilde coach Bo Subr zijn doelman in voor een extra veldspeler, maar het mocht niet baten. Sterker nog: Patrick Schmidt strooide met de 1-4 nog wat extra zout in de Tilburgse wonden.

BITTERE NASMAAK

Na een reeks van negen competitieduels zonder nederlaag moest de nummer twee in de Oberliga Nord voor de vierde maal deze ijshockeyjaargang zijn meerdere erkennen in de ploeg uit de hoofdstad van de Duitse deelstaat Nedersaksen. ‘The first two lines were minus tonight. To have a chance against Scorpions my top guys need to bring their ‘A’ game.’

Zondag krijgt Trappers de kans om de bittere nasmaak van de nederlaag tegen de koploper weg te spoelen als de nummer voorlaatst, Krefelder EV 81, op bezoek komt in IJssportcentrum Stappegoor (aanvang 17.00 uur).  Toch waakt de Tsjechische oefenmeester voor onderschatting: ‘There are no easy nights in the Oberliga anymore so we need to be ready.’

WAAKZAAM BLIJVEN

De gemoedstoestand van Tobios Stolikowski was vanzelfsprekend compleet anders dan die van Subr. ‘Das war ein gutes Auswärtsspiel. Hier winnen is niet gemakkelijk. Dat heeft het verleden wel aangetoond. Deze zege is een beloning voor het hele team. We hadden een game plan en hebben dat nagenoeg perfect uitgevoerd’, vond de trainer van de Schorpioenen.

Dankzij de 1-4 zege lijkt de eerste plaats in de Oberliga Nord zeker voor Hannover en zijn ze ook topfavoriet voor de play-offs. Toch wil ‘Stolli’ nog niet zo ver vooruitkijken. ‘We staan er uitstekend voor, maar waakzaamheid blijft geboden. Wanneer je al zo lang bovenaan staat, wil iedereen van je winnen. Dat hebben de recente uitnederlagen in Herford en Leipzig wel aangetoond.’

Man of the Match
Jordy Verkiel | Foto Brigitte Jansen
Wedstrijdsheet
Samenvatting en persconferentie