Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Tilburg Trappers vs. Hannover Scorpions

Trappers wil eindelijk Hannover Scorpions verslaan

De strijd tussen nummers één en twee vanavond belooft een spannend spektakel. Voor de vierde keer dit seizoen gaan de twee rivalen de strijd met elkaar aan. De vorige drie wedstrijden verloor Trappers van Scorpions, dus vanavond zal alles op alles gezet worden om te zegevieren en de punten binnen te halen.

Afgelopen woensdag kwam Trappers in actie tegen Crocodiles Hamburg. Na een waar doelpuntenfestijn, won Tilburg uiteindelijk in overtime met 7-8 van de thuisploeg. Voor Trappers was het alweer de negende zege op rij. Ondanks het puntverlies een knappe prestatie gezien het feit dat er vanwege de quarantaine tien dagen niet getraind kon worden. “We hebben lang stil gelegen,” bevestigde forward Diego Hofland. “Tijdens de coronapauze hebben we als spelers geprobeerd om toch fit te blijven.

IN DE KAART SPELEN

En die fitheid heeft Trappers vanavond zeker nodig. Zoals gezegd won Tilburg dit seizoen nog niet eerder van Scorpions. De eerste twee duels, beide in november van vorig jaar, verloor Trappers met twee goals verschil (3-1 op 15 november en 2-0 op 29 november). Begin januari, toen Scorpions te gast was in Tilburg, kwam Trappers al dichter bij een overwinning, maar verloor alsnog met 2-3. “Vijf tegen vijf was het een gelijk opgaande strijd,” zei Kevin Bruijsten over die laatste wedstrijd. “We liepen tegen te veel straffen aan, waardoor we Hannover in de kaart speelden.

‘MOEILIJK OVERLEVEN’

Scorpions is in topvorm dit seizoen. Van de 38 gespeelde wedstrijden, verloren ze er slechts zes. Coach Tobias Stolikowski bereidt elke wedstrijd voor door urenlang video’s van zijn tegenstanders te analyseren en daar de speeltactiek op toe te passen. En ondanks dat ze nog niet van Tilburg verloren hebben dit seizoen, blijven de wedstrijden tegen Trappers spannend voor Scorpions. Zeker de thuiswedstrijden: “Tilburg is thuis sterk, het is daar altijd moeilijk overleven,” aldus Stolikowski.

GEEN GOALS

Ik kan mijn team niets kwalijk nemen. Er zijn nu eenmaal wedstrijden zoals deze, daar zullen we van moeten leren.” Dit zijn ook de woorden van Stolikowski, die ze uitsprak na de verloren wedstrijd in Leipzig afgelopen woensdag. Niet alleen was het voor het eerst dit seizoen dat zijn team twee wedstrijden achter elkaar verloor (zondag werd in overtime met 2-3 van Rostock verloren); het was ook nog niet eerder voorgekomen dat Scorpions geen enkele goal wist te maken in zestig minuten tijd. Leipzig won met 2-0.

De wedstrijd begint vanavond om 20.00 uur en is live te volgen op Sprade TV. Voor seizoenkaarthouders van Tilburg Trappers zal de stream gratis aangeboden worden op Sprade.