Terug naar Nieuws

Crocodiles Hamburg vs. Tilburg Trappers (7-8 OT)

TRAPPERS REKENT NA OVERTIME AF MET CROCODILES HAMBURG

Na tien dagen ‘coronapauze’ pikte Trappers woensdagavond de draad weer op in de Oberliga Nord. De nummer twee van de ranglijst speelde in Hamburg tegen nummer vier Crocodiles; de ploeg waarvan het in de drie eerdere confrontaties dit seizoen twee keer won. De ploeg van coach Bo Subr voegde er dinsdag de derde overwinning aan toe, al was dat wel in overtime: 7-8.

Voor Trappers was het al weer de negende zege op rij. Ondanks het puntverlies een knappe prestatie gezien het feit dat er vanwege de quarantaine tien dagen niet getraind kon worden. Saillant detail: de laatste nederlaag die Trappers incasseerde was tegen Hamburg (2-1).

Trappers begon met de volgende ‘starting six’ aan de wedstrijd: Ian Meierdres in het doel, de verdedigers Giovanni Vogelaar en Jordy van Oorschot en de aanvallers Max Hermens, Danny Stempher en Diego Hofland.

VIZIER NIET OP SCHERP

Trappers ging fel van start en ontwikkelde in de eerste drie minuten al meteen aardig wat druk wat onder meer in een schot op de paal resulteerde. Ook Hamburg kwam twee keer gevaarlijk voor de dag. Het was Jordy van Oorschot die in de vijfde minuut voor de tweede keer de paal raakte namens de bezoekers in een fase dat Hamburg met een mannetje minder op het ijs stond na een twee minutenstraf voor aanvoerder Norman Martens. Ook daarna bleef Trappers de bovenliggende partij, maar het had het vizier niet op scherp.

De enige Tilburgse treffer in die eerste periode kwam op naam van Kilian van Gorp die in de 11e minuut besloot een schot los te laten vanaf de blauwe lijn. Hamburg-goalie Luis Wittorf had daar geen goed zicht op en bleek kansloos. Voor Van Gorp betekende het zijn derde treffer van het seizoen en voor Trappers was het de verdiende openingstreffer.

In de gehele eerste periode kwam Trappers tot 21 schoten, terwijl de Duitse opponent het Trappers-doel slechts acht keer onder vuur nam. Eentje daarvan resulteerde in de 20e minuut toch tot de gelijkmaker. Terwijl Trappers er in ondertal voor koos om nog een keer te wisselen, profiteerde Hamburg via Harrison Reed: 1-1.

“GEPROBEERD OM THUIS FIT TE BLIJVEN”

Diego Hofland liet in de eerste pauze weten niet ontevreden te zijn met het spel van zijn ploeg: “We hebben lang stil gelegen. Tijdens de coronapauze hebben wij als spelers geprobeerd om thuis toch fit te blijven. We zijn blij dat we weer kunnen spelen en begonnen goed aan de wedstrijd. Hamburg is een sterke tegenstander en dan moet je er meteen staan. We creëerden veel kansen maar scoorden te weinig. En dan zie je dat zij vlak voor tijd nog een kans krijgen en die dan ijskoud benutten.

In de tweede periode kwam Trappers in een mum van tijd met 3-1 achter. Straffen voor Max Hermens en Giovanni Vogelaar zorgden ervoor dat Trappers 46 seconden met twee man minder op het ijs stond. Drie seconden voor het aflopen van de eerste straf was het raak via Dennis Reimer. Daarna wist Trappers de schade nog even beperkt te houden maar in de 29e minuut speelden de Duitsers de in goede vorm verkerende Harrison Reed helemaal vrij en werd het 3-1. Een vierde powerplay werd door Hamburg vervolgens niet verzilverd.

TWEE GOALS IN 22 SECONDEN

Trappers wist zich vervolgens goed te herstellen. Daar waren wel twee persoonlijke fouten aan Duitse zijde voor nodig. Eerst was het Kevin Bruijsten die daarvan profiteerde en zo in de 32 minuut zijn negende seizoenstreffer maakte: 3-2. Slecht 22 seconden werd het 3-3 via Jordy Verkiel die een rebound op een schot van Van Soest binnen tikt .

In de 35e minuut leidde puckverlies van diezelfde Van Gestel de 4-3 van Hamburg in. De thuisploeg speelde de puck terug richting Yannis Walch die van afstand raak knalde: 4-3. Maar ook die achterstand kon Trappers als vrijwel continu bovenliggende partij niet verontrusten. De ploeg van coach Bo Subr zette weer even aan en direct was het weer raak. Diego Hofland scoorde in de 38e minuut op aangeven van Danny Stempher die daarmee zijn 28e assist van het seizoen afleverde.

DOELPUNTRIJK AVONDJE IN HAMBURG

Voor Trappers was het in de laatste periode zaak om niet weer op achterstand te komen, maar daarin slaagden de bezoekers niet. Na 42 seconden was het opnieuw Harrison Reed die wist te scoren: 5-4. Het was Jonne de Bonth die op aangeven van Kilian van Gorp in de 43e minuut al snel weer de gelijkmaker wist te forceren zodat het een erg doelpuntrijk avondje werd in Hamburg: 5-5.

En daarmee was de koek nog lang niet op, want meteen daarna was het Trappers dat in de 44e minuut voor de tweede keer op voorsprong kwam. Max Hermens scoorde zijn veertiende competitiegoal op aangeven van Danny Stempher: 5-6. Nadat Trappers weer een dubbele ondertalsituatie zonder schade doorkwam, was het Trappers dat via een powerplaygoal van Max Hermens op 5-7 kwam in de 52e minuut. Zo kwamen de bezoekers voor het eerst deze avond op een voorsprong van twee goals.

Maar zou het Trappers lukken de zege met nog een kleine acht minuten te spelen veilig over de streep te trekken? Hamburg profiteerde in ieder geval niet van nog een powerplaysituatie en daarna bleef Trappers relatief eenvoudig op de been. De beste kansen waren bovendien voor de Tilburgers maar doelman Wittorf lag een paar keer goed in de weg.

WAANZINNIGE SLOTFASE DERDE PERIODE EN WINNENDE GOAL STEMPHER IN OVERTIME

De Duitsers haalden met nog drie minuten te gaan echter hun doelman van het ijs in een ultieme poging nog de aansluitingstreffer te forceren. Dat lukte Norman Martens vanaf de blauwe lijn met nog 103 seconden op de klok: 6-7. Dat kon Trappers nog hebben, maar Hamburg kon 23 seconden later alweer juichen toen Reed zijn derde treffer van de avond maakte en zo de 7-7 liet aantekenen in de waanzinnige slotfase. Een verlenging moest dus de beslissing brengen.

In die overtime had Trappers maar 19 seconden nodig om het bonuspunt mee naar Tilburg te nemen. Danny Stempher was met zijn 19e treffer van het seizoen de gevierde man: 7-8.

SUBR: “GEZIEN OMSTANDIGHEDEN TOCH TEVREDEN MET TWEE PUNTEN”

Coach Bo Subr was na afloop duidelijk in zijn analyse: “15 doelpunten: dat is prachtig voor de fans, maar als coach win je hier toch liever met wat minder tegengoals. In de eerste periode hadden we meer moeten scoren. In de tweede periode stonden we er niet en maakten we een paar grote fouten. Daarna incasseerden we eerst te veel straffen, maar vervolgens kwamen we toch goed terug. Een voorsprong van twee goals mag je in de slotfase natuurlijk niet meer uit handen geven, maar dat gebeurde wel. Zij haalden hun keeper van het ijs en scoren twee keer in kort tijdsbestek. Dat moeten we de volgende keer beter doen. Daarna maken we het in overtime wel meteen goed en snel af dus daar ben ik wel tevreden over. Jammer dat we nu maar twee in plaats van drie punten pakken, maar gezien de omstandigheden van de afgelopen tien dagen en het feit dat Hamburg een sterke tegenstander is, mogen we onszelf daarmee gelukkig prijzen.”