Terug naar Nieuws

Data Oberliga play-offs bekend

Play-Offs Oberliga Nord

Hoewel het reguliere Oberliga seizoen nog niet eens ten einde is, maakte de Duitse IJshockey Bond (DEB) vandaag de startdata van de play-offs openbaar. Vrijdag 9 april geht es los.

In de play-offs strijden acht teams uit de Oberliga Nord en Oberliga Süd om de titel Deutsche Oberliga Meister. Elke ronde wordt gespeeld volgens de best-of-three modus. In tegenstelling tot de Oberliga Nord wordt er in de zuidelijke divisie wel een zogenaamde Meisterrunde afgewerkt.

WIJZIGINGEN

Onlangs wijzigde de Duitse IJshockeybond (DEB) het play-off format voor dit Oberliga seizoen. Om het risico op verdere coronabesmettingen zoveel mogelijk te voorkomen, ontmoeten de kampioenen uit de Oberliga Nord en Süd elkaar niet eerder dan in de grote finale.

Binnen hun eigen divisie bepalen de ploegen wie zich Oberliga Nord – en Oberliga Süd Meister mag noemen. In de overall eindstrijd spelen de kampioenen om het Oberliga Meisterschaft én promotie naar DEL. Door de play-offs zo in te richten beperkt de DEB het aantal reisbewegingen en mogelijke besmettingsrisico’s.

Naast de andere opzet heeft de bond ook besloten dat alleen ploegen die aan alle voorwaarden voor promotie naar DEL2 (‘aufstiegsberechtigte Teams’) voldoen, mogen deelnemen aan het sluitstuk van deze Oberliga jaargang. In de Oberliga Nord komen hiervoor vier clubs in aanmerking, terwijl dit in de Zuidelijke divisie geldt voor vijf clubs. Tilburg Trappers kan zoals bekend niet de stap omhoog naar DEL2 maken en is dus uitgesloten van deelname aan de grote finale.

KWARTFINALE (1e ronde):

De teams uit Nord worden in deze ronde aan elkaar gekoppeld naar gelang hun klassering in de competitie. De winnaars van de Pre-Play-Offs (nummer 7 tot en met 10 uit het reguliere seizoen) in de Oberliga Nord zullen als nummer 7 en 8 van de Oberliga Nord worden geklasseerd. De koppeling is als volgt:

OL-Nord 1 – OL-Nord 8
OL-Nord 2 – OL-Nord 7
OL-Nord 3 – OL-Nord 6
OL-Nord 4 – OL-Nord 5

Speeldata: 9 – 11 – 13* april (* laatste duel indien noodzakelijk)

HALVE FINALE (2e ronde):

De vier winnaars worden vervolgens weer gerangschikt volgens de klassering behaald in het reguliere seizoen. De koppeling van de teams voor de kwartfinale play-offs is als volgt:

1e OL-Nord – 4e OL-Nord
2e OL-Nord – 3e OL-Nord

Speeldata: 16 – 18 en 20* april (* laatste wedstrijd indien noodzakelijk)

DIVISIE FINALE (3e ronde):

De twee winnaars spelen uiteindelijk om het Oberliga Nord kampioenschap volgens de klassering behaald in het reguliere seizoen.

1e OL-Nord – 2e OL-Nord

Speeldata: 23 – 25 en 27* april (* laatste wedstrijd indien noodzakelijk)