Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Crocodiles Hamburg vs. Tilburg Trappers

 

Trappers pakt de draad weer op tegen Hamburg.

Nadat Tilburg Trappers tien dagen een gedwongen pauze heeft moeten inlassen vanwege coronaperikelen, mogen de mannen vanavond weer het ijs op om tegen Crocodiles Hamburg te spelen.

De wedstrijd van vanavond zal de vierde onderlinge ontmoeting worden van dit seizoen. De drie eerdere ontmoetingen, waarvan Trappers er twee heeft gewonnen, vonden allen plaats in de afgelopen 5 weken. De krachtsverhoudingen liggen dit seizoen dicht bij elkaar en de geel-blauwe brigade zal er vanavond meteen weer moeten staan, om met een goed resultaat terug te keren naar Tilburg.

Met nog negen wedstrijden te gaan in de reguliere competitie, staan de Trappers op de tweede plaats in de stand. Crocodiles neemt de vierde plaats in en kan de Tilburgers nauwelijks nog achterhalen op de ranglijst richting de play-offs. De club uit Hamburg zal het volgende seizoen in ieder geval ingaan met een nieuwe coach. Na drie seizoenen zullen in onderling overleg de wegen van Jacek Plachta en de club scheiden en zal Plachta niet langer aan de boarding staan in de Noord-Duitse havenstad.

KONINGSKOPPEL

Het duo Lascheit-Zuravlev in de aanval van Hamburg laat zich ook dit seizoen weer gelden. Net als in eerdere seizoenen zijn beide spelers weer zeer waardevol voor hun team. Zo is Dominik Lascheit momenteel de topscorer in de Oberliga Nord met 69 punten (24 goals en 45 assists). Zijn aanvalspartner Thomas Zuravlev kan ook mooie statistieken overleggen. Hij vond dit seizoen al 23 keer het net. Met 34 assists daarbij gevoegd staat hij momenteel met 57 punten op de negende plaats in de lijst. De beste Trapper op de lijst is Diego Hofland op de zesde plaats met 58 punten (30/28). Max Hermens is op de zeventiende plaats de tweede Tilburgse speler met 52 punten (13/39).

MOOIE SLAG

Met topscorer Dominik Lascheit (26 jaar) heeft Crocodiles dus een van de betere forwards van de Oberliga Nord in huis. Het was dan ook geweldig nieuws voor de supporters van Hamburg om te lezen dat Lascheit tussentijds voor drie seizoenen heeft bijgetekend tot 2024. “Ik voel mij hier zeer goed en de club is als mijn familie geworden de laatste jaren. Mijn medespelers zie ik als mijn vrienden en samen met de Crocodiles wil ik nog mooie dingen laten zien,” aldus Lascheit. Daar tegenover staat het vertrek van verdediger Dominic Steck. In onderling overleg heeft Steck besloten per direct te stopen met ijshockey en geeft hij voorrang aan zijn maatschappelijke carrière. Hij speelde 59 duels namens de club uit Hamburg.

SLOT OP DE DEUR

Het slot op de deur in het Trappersdoel blijkt dit seizoen moeilijk te kraken. De beide Tilburgse goalies, die meestal om en om een wedstrijd spelen, voeren samen de lijst van minst gepasseerde doelmannen in de Oberliga Nord aan. Meierdres staat op één met 2,48 tegendoelpunt gemiddeld per wedstrijd. Hij wordt op de voet gevolgd door Leeuwesteijn met een gemiddelde van 2,64. Kai Kristian, de sluitpost van Hamburg, staat op de zevende plaats met een gemiddelde van 3,08. Al met al belooft het vanavond een mooie clash te worden in Hamburg tussen de topscorer enerzijds en de beste doelman anderzijds.

De wedstrijd begint vanavond om 19.30 uur en is live te volgen op Sprade TV.