Terug naar Nieuws

Tuesday’s round-up – editie 70

GROEN LICHT VOOR TILBURG TRAPPERS NA CORONA

Het was na tien dagen van inactiviteit een spannend moment: de coronatest bij de spelers van Tilburg Trappers. Maar het licht kon voor iedereen op groen: de nummer 2 in de Oberliga Nord is in de aanloop naar de uitbeurt in Hamburg (woensdag, aanvang 19:30 uur) besmettingsvrij.

Het hele seizoen hangt het als een donderwolk boven de selecties van de 13 Oberliga Nord clubs: de angst voor een corona-uitbraak. Naast Trappers kregen eerder ook al Hannover Scorpions, Erfurt Black Dragons, Hannover Indians, Diez-Limburg, Rostock Piranhas te maken met één of meerdere positief geteste spelers. Het laatste slachtoffer in de lange rij is Herforder EV waar zondag corona toesloeg.

SCHRIKKEN

In de Kruikenstad was het zondagmiddag 7 maart raak. Bij de gebruikelijke sneltest voorafgaand aan het duel met EG Diez-Limburg testte een speler positief op het besmettelijke longvirus. Drie dagen later voegde een twee lid uit de ploeg van coach Bo Subr zich bij zijn ploeggenoot. Na overleg met de competitieleider en betrokken clubs ging er een streep door de wedstrijden tegen Diez (thuis) en Halle (uit).

Verrast was Ruud van Baast niet toen hij op de hoogte werd gebracht van de onheilstijding.
Ik ben niet naïef. Je ziet dat het binnen de samenleving weer oplaait. Dan kan het een keer gebeuren. Het is dan vooral schrikken dat het gebeurt ondanks dat we ons zo strikt aan alle protocollen houden.

VERANTWOORDELIJKHEID

Geen trainingen, geen wedstrijd, geen teamactiviteiten. Dit alles op initiatief van de club zelf. ‘We hebben direct onze verantwoordelijkheid genomen’, gaat Ruud verder. ‘Ik vond dat we dat ook moesten doen! Zo zijn we overgegaan naar dagdagelijkse sneltests. En niet, zoals voorheen gebruikelijk was, drie keer per week. Je moet er niet aan denken dat we gewoon waren blijven ijshockeyen en dat er nog meer jongens besmet waren geraakt. Nu is het bij deze twee positieve gevallen gebleven.

Met maar twee besmettingen is Tilburg er vooralsnog goed vanaf gekomen deze ijshockeyjaargang. Vier maanden lang kreeg het virus geen grip op de spelers van Tilburg Trappers. ‘We hebben sterk de overtuiging dat het om twee incidenten buiten Trappers om gaat. Anders had het geleid tot een grootschalige uitbraak.

COLLECTIEVE PCR-TESTS

Zondag werd de volledige selectie, volgens protocol, getest in aanloop naar de krachtmeting in de Noord-Duitse Hanzenstad. Iedereen was schoon en dus is het weer business as usual in IJssportcentrum Stappegoor. Van Baast: ‘De collectieve PCR-tests vormden het sluitstuk van onze aanpak van de besmettingen. Onze werkwijze is afgelopen vrijdag voorgelegd en geaccordeerd door de Duitse IJshockeybond (DEB) en de gezondheidsinstanties.

En dus draait het in IJssportcentrum Stappegoor na corona weer om de gekromde stick en een bevroren rubberen schijf. Te beginnen woensdagavond met de vierde en voorlopig laatste confrontatie met Hamburg Crocodiles. Trappers won de eerste en laatste wedstrijd, terwijl het tweede duel door de ploeg van Jacek Plachta werd afgesloten. De Trapperstrein is Back in Motion!