Terug naar Nieuws

Tilburg Trappers vs. Krefelder EV ‘81 (2-4)

TRAPPERS GEEFT KREFELDER EV 1981 EEN VERLAAT KERSTCADEAU

Hoewel kerst alweer achter de rug is bleek Tilburg Trappers, Krefelder EV 1981 op veel cadeautjes te trakteren. Diverse keren maakten de Trappers-spelers het de concurrenten ontzettend makkelijk. Daardoor eindigde de wedstrijd in 2-4 in het voordeel van de gasten.

ONGENOEGEN

Hoewel Tilburg Trappers veel beter oogde, bleek dat vooral een vorm onderschatting te zijn. Diverse keren probeerde Trappers tevergeefs de score te openen met een paar makkelijke schoten. De ervaren DEL/DEL2 goalie, Patrick Klein had daar geen enkele moeite mee. Ook aan de andere kant stond goalie Leeuwesteijn niet voor niets ‘onder de lat’. Echter moest laatstgenoemde goalie als eerste de puck uit zijn goal halen. Edwin Schitz, die al zijn hele leven met uitzondering van een paar uitstapjes in Krefeld speelt, schoot tijdens de eerste de beste powerplay raak.

Vervolgens ging Trappers op zoek naar de gelijkmaker maar wist deze niet te vinden. Even leek het erop dat Ties van Soest de 1-1 had gemaakt, maar het arbitrale kwartet gaf aan dat de puck alleen het ijzerwerk had aangeraakt. Tot overmaat van ramp schoot de Canadees Ty Kolle in de slotfase van de eerste periode de 0-2 binnen.

Opvallend was dat coach Dave Livingston diverse spelers na de buzzer bij de bank hield om zijn ongenoegen te uitten.

Teamcaptain Mickey Bastings complimenteerde de gasten na de eerste periode voor de camera van Sprade.tv en gaf aan dat zij moesten spelen zoals ze altijd speelden maar dat ze niet scherp genoeg waren.

MARGE

Na de eerste dweilpauze met kort daarvoor de donderspeech van coach Livingston schoot Trappers direct uit de startblokken. Dat resulteerde al na enkele seconde de aansluitingstreffer die uiteindelijk Max Hermens achter zijn naam mocht schrijven. Nog geen dikke minuut later bracht Florian Maierhofer de marge weer naar twee doelpunten.

Trappers bleef achterin diverse fouten maken. Telkens wist Ruud Leeuwesteijn de breakaway tot een stoppen te brengen. Richting de helft van de wedstrijd bracht Kevin Bruijsten met een mooie wraparound de marge naar één doelpunt. Een aantal minuten later werd voor de derde keer de marge naar twee doelpunten gebracht. Voor de tweede keer in de wedstrijd nekte de powerplay van het team uit Krefeld de Tilburgers. Marcel Mahkovec haalde voor zijn team de trekker over.

Richting het einde van het middenstuk mocht Trappers met twee powerplays achter elkaar proberen om die marge van twee doelpunten naar één doelpunt om te buigen. Tevergeefs.

Tijn Jacobs sprak de woorden ‘sloppy’ en ‘we weren’t ready’ voor de camera van de livestream maar gaf wel strijdlustig het volgende aan ‘Winning is the only thing that count’.

ONBEVREDIGEND SLOTAKKOORD

De wedstrijd was al in de eerste 40 minuten van de wedstrijd gespeeld. Trappers voelde aan alles dat het er niet meer in zat en Krefelder moest alleen maar de wedstrijd uit te spelen. Enkele minuten met een lege Tilburgse goal veranderde niets aan de 2-4 tussenstand wat tevens de eindstand werd.

Coach Dave Livingston was ‘not amused’ en zei het volgende voor de camera na de wedstrijd; ‘You simply cannot take a night off against any team. We outshot them 48-1 but only scored twice and gave up 4 goals. That’s just terrible. If you are going into a game like this you get punished for it, in order to improve, we need to work hard in practice tomorrow and be ready for Thursday’s game against Rostock’

Concurrenten

Tilburg Trappers had goede zaken kunnen doen als zij dinsdagavond hadden gewonnen. De directe concurrenten wisten ook niet te winnen. Scorpions (met twee wedstrijden meer) verloor ook thuis met 2-4 van Black Dragons Erfurt. En koploper Saale Bulls uit Halle wist in de derby met en in Leipzig ook niet te winnen. In Leipzig werd het 3-1.

Ook over uitslagen van de concurrenten zei Livingston het volgende; ‘I’m not looking on other teams. But with Halle’s loss tonight we could have closed the gap on them’.