Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Tilburg Trappers vs. Krefelder EV ‘81

Trappers speelt laatste thuiswedstrijd tegen Krefelder EV

Altijd goed om de kerstkilo’s er meteen weer af te schaatsen: vanavond speelt Trappers in de laatste thuiswedstrijd van 2021 tegen Krefelder EV. Het is de één-na-laatste wedstrijd voor de Tilburgers dit jaar. De laatste ontmoeting tussen de twee teams eindigde in een excellente eindstand van 1-10 voor de Tilburgers.

Ondanks het forse verlies, bleef coach Elmar Schmitz nuchter na de 1-10 afstraffing van Tilburg op 19 november. “De nederlaag valt (te) groot uit, maar daar zijn overduidelijke oorzaken voor aan te geven. Zo bestond onze derde aanvalslijn uit drie verdedigers. Simpelweg omdat ik geen forwards voorhanden had. Verder moeten wij tegen andere teams dan Tilburg onze punten halen.”

DERTIEN

Dat ‘punten halen tegen andere teams’ is sindsdien nog niet echt lekker uit de verf gekomen bij Krefeld. De laatste keer dat Schmitz’ ploeg won, was tegen Hammer Eisbären op 5 en 7 november. Sindsdien verloor Krefeld dertien keer op rij.

Dertien nederlagen op rij brengt Krefelder EV op plaats dertien in de ranglijst met een totaal van dertien punten. Alleen Hammer Eisbären heeft het slechter gedaan met zeven punten.

TY KOLLE

Vandaar dat de aanwinst van de 21-jarige Canadees Ty Kolle de Krefelders buitengewoon goed uitkomt. De aanvaller komt van Mount Royal University en speelde daarvoor vier seizoenen in de Canadese WHL, één van de beste juniorcompetities in Noord-Amerika. De 1m75 lange center scoorde 45 goals en 41 assists in 197 wedstrijden. Voor Krefeld is hij nu zes wedstrijden in actie gekomen en verzamelde hij evenzoveel punten met drie goals en drie assists.

AFWEZIGEN

De volgende Trappers zijn vanavond niet aanwezig: Raymond van der Schuit en Alexei Loginov.

De wedstrijd begint vanavond om 20.00 uur en is live te volgen via Sprade TV (gratis voor seizoenkaarthouders en sponsoren).