Terug naar Nieuws

Tilburg Trappers vs. Krefelder EV ‘81

ZEVENDE ZEGE OP RIJ EN EERSTE PUNT VOOR TIMMER

Tilburg Trappers heeft dinsdagavond geen misstap begaan in de thuisbeurt tegen Krefelder EV 81. Na twee lastige periodes stelde de ploeg van coach Bo Subr in het slotstuk alsnog orde op zaken: 6-4.

De bloemen voor de man of the match gingen naar Ties van Soest, maar Marvin Timmer zal 2 maart 2021 ook niet snel vergeten. Zijn assist op de 2-2 van diezelfde Van Soest betekende het eerste Oberligapunt voor de 17-jarige right winger. ‘Het heeft even geduurd, maar nu is het eindelijk gelukt’, aldus Trappers nummer 38.

LES VAN VADER

Vanaf de eerste dag dat Dennis ten Bokkel, coach van het eerste divisie team van Tilburg Trappers, Marvin onder zijn hoede kreeg, is hij onder de indruk van de geboren Bosschenaar. ‘Natuurlijke leider binnen zijn leeftijdsgroep, gek van het spelletje, fijne jongen om te coachen, hele goede schaatser en enorm gedreven. Dat zijn de eerste dingen die in me opkomen wanneer ik aan hem denk.

Bo Subr onderschrijft de zienswijze van Ten Bokkel. ‘He’s a great kid! His personality is a big asset. He doesn’t complain. He’s very open to listen to what he can do better. His offensive hockey sense is pretty good. He can make plays on the puck. He’ll find his way and will be a good hockey player in the future.

De groeibriljant van de Tilburgse jeugdopleiding blijft bescheiden onder de lofuitingen van zijn coaches. ‘Hard werken heeft me gebracht tot waar ik nu sta. En ik zal dat moeten blijven doen, wil ik uitgroeien tot een vaste waarde in het Oberliga team. Die les heb ik meegekregen van mijn vader (Armand Timmer, die in 1991 en 1992 met Utrecht twee keer landskampioen werd).

WINTERSLAAP

Het ging allerminst soepel tegen de nummer tien in de Noordelijke Divisie van de Oberliga. Bovendien maakte Trappers het zichzelf erg moeilijk door een vroege achterstand. Clubtopscorer Adrian Grygiel kreeg na vijfenhalve minuut net iets teveel tijd en ruimte van Kevin Bruijsten. Over de vanghand van Ruud Leeuwesteijn zwiepte het bevroren rubber tegen de netten: 0-1. Het draaiboek voor een relaxte avond kon daarmee direct de prullenbak in.

Omdat het leek alsof de thuisclub in een winterslaap verkeerde, kon de equipe van Elmar Schmitz het voor het grootste deel van de openingsperiode allemaal kinderlijk eenvoudig bijbenen. In de laatste acht minuten voor de dweil vielen nog vier treffers. Danny Stempher en Ties van Soest namen de Tilburgse doelpunten voor hun rekening, terwijl Jakub Prokurat tweemaal trefzeker was voor Krefeld.

DONDERSPEECH

In het middenstuk gebeurde buiten doelpunten van Maciek Rutkowski en Jordy Verkiel weinig tot niets. Vooral de voltreffer van de Dordtse alleskunner mocht er zijn. In het eigen verdedigingsvak kreeg Verkiel de puck van Jordy van Oorschot. Op snelheid trok hij door de neutrale zone richting het aanvalsvak. Omringd door vijf spelers van Krefeld schoot hij via de binnenkant van de paal raak.
De donderspeech van coach Bo Subr tijdens de tweede onderbreking miste zijn uitwerking niet. Plotsklaps schoot Trappers wakker, ging het tempo omhoog, werd de passing accurater en zette het de bezoekers met de rug tegen de muur. Vrijwel direct kreeg Krefeld problemen en boog de thuisploeg de 3-4 achterstand om naar een 6-4 voorsprong (goals van Jordy van Oorschot, Kevin Bruijsten en Diego Hofland).

VOLWASSEN

Things have to be very clear. Team is a priority. You have to put your ego aside. You have to do what is in the best interest of the team. We had guys who were not doing that. Instead of working through things guys were complaining and finger pointing. That leads to nothing’, gaf de Tsjechische oefenmeester een inkijkje in zijn boodschap tijdens de tweede pauze.

En dus mocht Marvin Timmer niet alleen zijn eerste punt in de Tilburgse hoofdmacht vieren, maar ook de zevende Trappers zege op rij. De rookie haastte zich na afloop richting huis. Niet omdat de avondklok al was ingegaan, maar omdat hij woensdagochtend om half 6 op zijn werk bij de PLUS in Schijndel moet verschijnen.

Het kenmerkt de volwassen houding van de tiener. ‘Op mijn leeftijd zijn de verleidingen groot. Maar ik wil hier slagen als ijshockeyer. Dan moet je, zeker tijdens het seizoen, vaker nee zeggen. Gelukkig heb ik twee topsportende vrienden. Een is keeper in de jeugd van FC Den Bosch en de ander doet op hoog niveau aan mountainbiken. Mijn vader houdt me regelmatig voor dat je niet allebei kunt doen. Hij heeft dat geprobeerd, maar dat is niet gelukt. Ik neem zijn raad dan ook graag ter harte.

Man of the Match
Ties van Soest | Foto Brigitte Jansen
Wedstrijdsheet
Samenvatting en persconferentie