Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Tilburg Trappers vs. Krefelder EV ’81

Krefelder EV op zoek naar stunt in Tilburg

Vanavond speelt Trappers voor de derde keer dit seizoen tegen Krefelder EV. Een jonge ploeg die bekend staat om te stunten, ook tegen hoog genoteerde teams, en zich niet snel gewonnen geeft.

Krefelder EV staat momenteel op de tiende plaats in het klassement. Van de 34 wedstrijden wonnen ze er elf en verloren ze negentien keer. Het jonge team heeft een points per game gemiddelde van 1.09. Op basis van die statistieken zijn ze dus niet direct een concurrent voor Trappers dat op de tweede plaats staat, met een gemiddelde van 2.14. Maar tegen Krefeld is het nimmer een uitgemaakte zaak. De geel-zwarten wonnen dit seizoen al eerder van Crocodiles Hamburg (7-4), Saale Bulls Halle (5-3) en Herner EV (twee keer: 6-4 en 4-3 in overtime). Klassementsleider Hannover Scorpions werd zelfs tot shoot outs gedwongen en wist uiteindelijk te winnen (4-5), maar makkelijk ging dat allerminst!

NIET TEGEN TRAPPERS

Daar zijn we nu klaar voor,” klonk de Tilburgse forward Kevin Bruijsten zelfverzekerd na de wedstrijd tegen Hamburg afgelopen zondag. “Krefeld is een jonge, hardwerkende ploeg die zich nooit gewonnen geeft. Ze stunten vaak tegen goede teams. Dat mogen ze dit seizoen van mij best een paar keer doen, maar het is aan ons om ervoor te zorgen dat het niet tegen Trappers gebeurt!

KAT EN MUIS

Twee keer eerder speelde Trappers tegen Krefeld. De eerste keer, op 23 december, bleef het erg lang spannend op het Krefeldse ijs. In de derde periode maakte de toen nog zestienjarige Luca Hauf de gelijkmaker in de 45ste minuut en stond het 3-3. Krefeld en Tilburg speelden kat en muis. Dan weer had de thuisclub de overhand, dan weer hadden de gasten het betere van het spel. Op basis van ervaring sleepte Trappers toch die drie punten voor de poorten van de hel weg en werd het uiteindelijk 3-5.

KINDERLIJK EENVOUDIG

De tweede ontmoeting, ook in Krefeld, was dan weer helemaal níet spannend. Kinderlijk eenvoudig veegde Trappers de geel-zwarten van het ijs en werd het 1-9. Een uitslag die Trapper Diego Hofland niet had verwacht van tevoren. “Nee, echt niet! Als je kijkt naar hun wedstrijden, sommige zelfs tegen eerste-klas-teams, dan maken ze het hun tegenstanders echt moeilijk en zorgen ze regelmatig voor verrassingen. Dus wij gingen deze wedstrijd in met dezelfde mentaliteit alsof het een finale zou zijn, compleet gefocust, juist omdat we weten wat ze kunnen doen,” aldus Hofland in een interview met de Duitse website Eishockey.info. Tilburg maakte na 13 seconden al de 0-1 en daarna bleef Trappers scoren zonder dat Krefeld iets terug kon doen. “Het is een jong team, hongerig naar punten en ze gaan er altijd voor. Daarom hebben we ons na die 1-0 ook niet ingehouden en hebben we ons spelplan voortgezet. Maar we hadden niet verwacht dat het zo’n grote uitslag zou worden!

DRUK PROGRAMMA

De laatste wedstrijd, afgelopen zondag, verloor Krefeld met 2-3 van Leipzig. De jonge ploeg heeft een druk programma en speelt zes wedstrijden in twee weken tijd. Ook Trappers’ speeldata volgen elkaar momenteel snel op, met acht wedstrijden in zeventien dagen tijd. Toch heeft Tilburg de laatste zes tegenstanders overwonnen. Op de gekscherende vraag of de muziek in de kleedkamer soms het geheim van het huidige succes van Trappers is, zei coach Bo Subr vorige week “Ha! You don’t want to hear the music the guys play sometimes. But hey, maybe it works for them?!

De wedstrijd begint vanavond om 20.00 uur en is live te volgen op Sprade TV. Voor seizoenkaarthouders en sponsoren van Tilburg Trappers zal de stream gratis aangeboden worden op Sprade.