Terug naar Nieuws

Crocodiles Hamburg vs. Tilburg Trappers (2-5)

TRAPPERS SOEVEREIN LANGS CROCODILES HAMBURG

Op bezoek bij Crocodiles Hamburg maakte Trappers zondagavond geen fout. De ploeg van coach Bo Subr boekte een verdiende zege: 2-5 (1-3, 0-1, 1-1). Danny Stempher liet zien weer helemaal de oude te zijn en scoorde drie keer.

Met Ian Meierdres, Giovanni Vogelaar, Jordy van Oorschot, Max Hermens, Danny Stempher en Diego Hofland als ‘starting six’ kende Trappers een vliegende start. Al na 27 seconden lag de puck achter de Duitse goalie na een prima uitgevoerde snelle aanval met topscorer Diego Hofland als eindstation: 0-1.

Daarna zette Bartek Bison een te late check in en was het Hamburg dat via powerplay op gelijke hoogte kwam. Dominik Lascheit was in de derde minuut de maker van die goal: 1-1. Daarna ging het duel een tijdje aardig op en neer, maar vervolgens brak een fase aan waarin Trappers duidelijk de boventoon voerde en de puck gemakkelijk rond liet gaan. Dat resulteerde in de 14e minuut in een prima treffer van Jonne de Bonth die zijn achtste treffer van het seizoen liet aantekenen: 1-2. Ruim één minuut later profiteerde Trappers van een zwakke wissel aan de kant van de thuisploeg. Het was uiteindelijk Danny Stempher die zich dat buitenkansje niet liet ontnemen en met zijn zesde doelpunt van het seizoen de 1-3 op het scorebord bracht.

Een kleine drie minuten voor het einde van de eerste periode stond Crocodiles na een straf voor Giovanni Vogelaar opnieuw met een man meer op het ijs, maar Meierdres kwam dit keer niet echt in de problemen. Sterker nog: Trappers was nog het dichtst bij een doelpunt bij een snelle uitbraak maar de puck ging net voorbij het Duitse doel.

EIGEN SPELLETJE SPELEN

Diego Hofland was tevreden over de eerste periode van Trappers en de 1-3 voorsprong: “We wisten dat Hamburg fel zou starten, maar we hebben dat goed opgelost door zelf snel druk te zetten en ons eigen spelletje te spelen. Maar er waren nog veertig minuten te spelen en Hamburg is een goede ploeg met een sterke powerplay. Daar moesten we dus voor oppassen.

In de 22e minuut kreeg Trappers voor het eerst zelf de kans om te scoren via een powerplay, maar daarin slaagden de bezoekers niet. Crocodiles-doelman Kai Kristian hoefde zich niet bovenmatig in te spannen. Aan de andere kant werd Hamburg met inmiddels weer vijf tegen vijf wel even gevaarlijk, maar tot de aansluitingstreffer kwam Hamburg niet mede door goed keeperswerk van Meierdres.

NEGENDE SHORT-HANDED GOAL VAN HET SEIZOEN

Op het moment dat aanvoerder Mickey Bastings in de strafbank zat liet Trappers nog maar eens zien dat het niet voor niets de ploeg is met de beste penalty-killing in de Oberliga Nord. Met een mannetje minder werd het in de 35e minuut zelfs 1-4 nadat Danny Stempher de puck bij een uitbraak even beheerst als prachtig in het dak van het doel plaatste achter de kansloze Kristian die mogelijk een zijwaartse pass in plaats van een schot op doel verwachtte. Dat was alweer de negende short-handed Trappers-goal van dit seizoen.

In de wetenschap dat er in de voorgaande twee ontmoetingen tussen Hamburg en Trappers niet gescoord werd in de derde periode, begonnen de teams aan het slotstuk. Daarin kwam Hamburg in de 48e minuut eigenlijk uit het niets op 2-4 via een goal van Andre Gerartz. Hij kreeg de puck op een meter of acht van het doel in bezit na een duel aan de zijkant en haalde verwoestend uit.

Met nog tien minuten op de klok kregen de Duitsers daarmee toch weer wat hoop; zeker toen Noah Muller voor twee minuten naar de strafbank werd verwezen. Die powerplay kwam Trappers echter ongeschonden door en ook daarna hield Meierdres zijn doel schoon bij enkele kansjes voor Hamburg. Maar ook Trappers liet zich niet onbetuigd. Het was uiteindelijk Danny Stempher die met zijn derde goal van de avond duidelijk zijn stempel drukte en de wedstrijd besliste in de 54e minuut: 2-5.

SUBR: “IK BEN TROTS OP MIJN SPELERS EN HET RESULTAAT”

Coach Bo Subr had alle reden tot tevredenheid: “Hamburg is altijd een lastige tegenstander voor ons. We kwamen erg snel op voorsprong, maar zij maakten ook weer vlug gelijk. Toen we voor de tweede keer voor kwamen, wisten we dat goed vast te houden en snel uit te bouwen naar een ruimere marge. Ik ben  trots op mijn spelers en blij met het resultaat. De tweede en derde periode waren bovendien een stuk beter dan afgelopen vrijdag tegen Herforder EV.

Ook Kevin Bruijsten had tijdens de terugreis goede zin: “De sfeer in de bus is goed. Dat is natuurlijk altijd zo als je gewonnen hebt, maar we zijn ook erg content met ons spel. Iedereen bij ons speelde goed en voor Danny is het natuurlijk top dat ‘ie er drie maakt. Van het begin tot het einde waren wij de betere ploeg. We hadden nooit het gevoel dat we nog in de problemen zouden komen. En na de 5-2 was de klus natuurlijk helemaal geklaard.

KEVIN BRUISTEN: “WE ZIJN KLAAR VOOR WEDSTRIJD TEGEN KREFELD”

Dinsdag staat er al weer een wedstrijd op het programma. Dan komt in Tilburg Krefelder EV op bezoek. Bruijsten: “Daar zijn we nu ook klaar voor. Krefeld is een jonge hard werkende ploeg die zich nooit gewonnen geeft. Ze stunten vaak tegen goede teams. Dat mogen ze dit seizoen van mij best een paar keer doen, maar het is aan ons om ervoor te zorgen dat het niet tegen Trappers gebeurt.”