Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Crocodiles Hamburg vs. Tilburg Trappers

Trappers naar Hamburg voor ongetwijfeld spannend duel tegen Crocodiles

Vandaag reist Trappers af naar het verre Hamburg (486 km) voor wat nu al een spannende wedstrijd belooft te worden. Na een nipte overwinning én een nipt verlies zijn de twee ploegen definitief aan elkaar gewaagd dit seizoen.

Twee weken geleden kwam Crocodiles Hamburg tweemaal op bezoek in Tilburg. Op de dinsdag stond het team van Jacek Plachta met 4-0 achter, maar wist zich terug te vechten in de wedstrijd door in acht minuten tijd drie keer een tegengoal te scoren. Trappers won nog maar net met 4-3. Drie dagen later pakte Crocodiles wel de winst en werd het 1-2. Dominik Lascheit had voor de wedstrijd al voorspeld het ‘recept voor de overwinning’ te kennen: “Mooi spelen is er niet bij in Tilburg. We moeten gewoon zelfvertrouwen hebben, hard schaatsen en allemaal meeverdedigen. Aan de voorkant hoeft je de puck er alleen maar in te schuiven.”

STRUGGLING

Hoe simpel dat ook klonk, het werkte blijkbaar wel. In die wedstrijd leek de thuisploeg meer tegen zichzelf te vechten dan tegen zijn opponent. Zeker in de eerste periode kwam men, buiten wat schoten van afstand, niet echt dreigend in de buurt van keeper Kai Kristian. Trapperscoach Bo Subr: “Our powerplay was struggling. Instead of shooting the puck, we overplayed it a lot. We can’t make those mistakes against a team like Hamburg; they’ll make you pay.”

KAI KRISTIAN

Kai Kristian is onbetwist de nummer 1 in het doel bij Crocodiles Hamburg. De 30-jarige sluitpost kwam vorig seizoen in 36 optreden tot 22 zeges en een goals against average van 2.72. Daarmee bezette hij plaats vijf in de goalieranglijst in de Oberliga Nord. Nu staat Kristian in diezelfde lijst op de zesde plaats met een GAA van 3.07. Ruud Leeuwesteijn voert nog altijd de lijst aan met een gemiddelde van 2.33. Ian Meierdres staat op plaats drie met 2.54. Het is Brett Jaeger van Hannover Scorpions die tussen de twee Tilburgse goalies in staat met een GAA van 2.53.

REVANCHEREN

Dat Hamburg goed is in zichzelf revancheren heeft Tilburg zogezegd al ervaren. Ook afgelopen weekend hebben de Krokodillen zich gewraakt na een week eerder verloren wedstrijden tegen Rostock en Indians. Tegen Piranhas werd het zondag in Hamburg 4-2 en uit in Hannover won Crocodiles ook van Indians met 1-2. “Samen met die wedstrijd tegen Tilburg, was dit onze beste teamprestatie tot nu toe dit seizoen,” zei forward Dominik Lascheit na de winst in Hannover.

DE ‘TRAPPERSTREIN’

De laatste verloren wedstrijd van Trappers was die tegen Crocodiles Hamburg op 12 februari. Sindsdien won Tilburg vijf keer op een rij van Leipzig, Rostock, Halle, Diez en afgelopen vrijdag van Herford. “Het is heerlijk om weer op de Trapperstrein te zijn,” zei de enthousiaste captain Mickey Bastings vrijdagavond nadat hij zijn rentree maakte op het ijs na wekenlang herstel van een knieoperatie. En eenmaal op stoom, dendert de trein lekker door!

De wedstrijd begint vanmiddag om 17.00 uur en is live te volgen op Sprade TV.