Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Herforder EV vs. Tilburg Trappers

Herforder EV strijdt voor pre-play-offplaats

Vanavond ontmoeten Trappers en Herforder EV elkaar voor de vierde keer dit seizoen. Het zal de laatste keer zijn dat de twee teams tegen elkaar spelen in de reguliere competitie. Herford staat momenteel op plaats elf en valt net buiten de pre-play-offplaatsen. Het seizoen is echter nog niet voorbij, dus zullen de Ice Dragons alles uit de kast halen om die pre-play-offs te halen.

Op 26 februari speelden de twee teams in Tilburg voor de derde keer dit seizoen tegen elkaar en voor de derde keer dit seizoen verloor Herforder EV van Trappers. Tilburg won vrij probleemloos. In de achttiende minuut maakte Ninho Hessels al de 4-0 voor Tilburg (en de eerste goal voor de 21-jarige verdediger van dit seizoen) en was het dus vechten tegen de bierkaai voor de Ice Dragons. Toch gooide Herford de handdoek nog niet in de ring en werden er in de twee volgende periodes nog drie doelpunten uitgewrongen door de gasten. De eindstand was echter onverbiddelijk in het nadeel van Herford; het werd 6-3 voor Trappers.

LASTIG SCOREN

Coach Jeff Job was toch niet heel teleurgesteld over de teamprestatie en zei na de wedstrijd: “Ik ben tevreden over de laatste veertig minuten van de wedstrijd. Het is voor ons nu eenmaal lastig scoren tegen Tilburg Trappers en Hannover Scorpions. Maar we moeten nog veertien wedstrijden spelen, ook tegen clubs waar we wel van kunnen winnen. Onze ambitie is om een van de pre-play-offplaatsen te bemachtigen. En eenmaal in de play-offs is alles mogelijk!

PRE-PLAY-OFFS

Mede door de overwinning van Trappers afgelopen dinsdag op Krefeld is de strijd om die pre-play-offplaatsen nog spannender geworden. Plaats zeven tot en met tien in het klassement zijn die pre-play-offplaatsen. Krefelder EV staat momenteel op plaats tien met een points-per-game van 1.06 en Herford staat daar vlak onder met een gemiddelde van 1.0. Op plaats twaalf staat Rostock, die met 0.97 en nog vijftien wedstrijden te gaan, ook nog meedingt naar een pre-play-offplaats. Hammer Eisbären bungelt helemaal onderaan met een gemiddelde van 0.56.

WINTERSLAAP

De wedstrijd van Trappers tegen Krefeld afgelopen dinsdag was niet zo zorgeloos als van tevoren verwacht werd. Het leek of Tilburg in een winterslaap verkeerde de eerste twee periodes. De donderspeech van coach Bo Subr tijdens de tweede onderbreking miste zijn uitwerking niet. Plotsklaps schoot het team wakker, ging het tempo omhoog, werd de passing accurater en zette het de bezoekers tegen de muur. De achterstand van 3-4 werd omgebogen naar een 6-4 voorsprong. “Things have to be very clear: team is a priority,” sprak Subr streng na de wedstrijd. “You have to put your ego aside.

EGO ASIDE, PUCK IN GOAL’

Afgelopen zondag won Herford met 2-8 van de rode lantaarndrager van deze competitie Hammer Eisbären. Ondanks de eerder verloren wedstrijden tegen Trappers, blijft Job geloven in zijn team: “Tilburg is een team dat goed kan schaatsen, maar ik heb ook een team dat goed kan schaatsen. En de jongens zijn goed in vorm!” Trappers is dus gewaarschuwd en daarom geldt ook vanavond: ‘ego aside, puck in goal!’

De wedstrijd begint vanmiddag om 20.00 uur en is live te volgen op Sprade TV.