Terug naar Nieuws

Herforder EV vs. Tilburg Trappers (5-10)

ACHTSTE ZEGE VOOR VEERKRACHTIG TRAPPERS

De ene periode is de andere niet. Zoals de ene zege de andere niet is. Op basis van scorebordjournalistiek zou men kunnen concluderen dat Trappers een probleemloze vrijdagavond kende, maar met uitzondering van de slotperiode was de praktijk weerbarstiger.

Het was niet de start, maar zeker wel het einde dat Bo Subr zich wenste bij het tweede bezoek aan de Hanzestad, gelegen aan de rivier de Werre in het noordoosten van de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. Om kwart over tien ’s avonds prijkte er 5-10 op het scorebord. ‘As a coach you prefer to win by a different score than 5-10. But the most important thing is we go home with three points.’

CADEAUTJES

Drie dagen na de 6-4 winst in eigen huis tegen Krefelder EV 81 speelde Tilburg Trappers een van zijn zwakste (eerste) periode dit seizoen. De bezoekers waren nog wel sterk begonnen in de imos Eishalle ‘Im kleinen Felde’. Diego Hofland schoot de puck binnen de minuut rakelings over het doel. Daarna liet de drievoudige Oberliga Meister het echter collectief afweten en nam Herford het heft resoluut in handen.

Vooral het trio (Ralf) Rinke, (Björn) Bombis en (Christophe) Lalonde bezorgde de defensie van Trappers veel problemen. Het Duits-Canadese drietal verzamelde 4 goals en 10 punten in de vierde krachtmeting tussen beide ploegen. Daarnaast profiteerde de thuisploeg optimaal van de vele cadeautjes die de geelblauwe brigade weggaf en leidde men na vijftien minuten en 51 seconden comfortabel met 4-1.

Subr besloot in te grijpen. Hij nam een time-out en ruilde en passent zijn startende doelman Ruud Leeuwesteijn in voor Ian Meierdres. ‘I was looking for a spark. I was just looking for something different. Being down 4-1 wasn’t his fault. I thought we didn’t help Ruud enough. We didn’t give him enough support.’

TWO-GOAL GAME

Echter, de ingreep van de Tsjech zorgde niet direct voor de ommekeer. Integendeel zelfs. 41 tellen na de onderbreking wilde Alexey Loginov met een pass door het midden één van zijn forwards aan het werk zette. Björn Bombis doorzag het plan van Trappers nummer 7 en onderschepte het bevroren rubber. De 38-jarige captain van Herford verschalkte Meierdres met een geplaatst polsschot in de korte hoek: 5-1.

Binnen veertig tellen sloeg Tilburg via aanvoerder Mickey Bastings terug. Nadat twee eerdere man-meer-situaties niets hadden opgeleverd, was het bij de derde Trappers powerplay wel raak. Alexey Loginov kogelde een pass van Diego Hofland in één tijd in de bovenhoek. ‘Getting into the second intermission 5-3 was huge. A two-goal lead is hockey’s most dangerous. You’re just one shot away from allowing the other team right back into the game, with all the momentum shifting to them.’

MENTALE VEERKRACHT

De mentale veerkracht van Trappers in de slotperiode was bewonderenswaardig. Zonder de geblesseerden Wouter Sars, Kilian van Gorp en Bartek Bison gooide men al zijn troeven op tafel en joeg men fanatiek op de Anschlusstreffer. Deze kwam er ook via Delaney Hessels, die Herford-keeper Kieren Vogel met een backhand van dichtbij het nakijken gaf. Zestien tellen na de 5-4 tekende Ties van Soest met polsschot voor de gelijkmaker.

De twee snelle goals werkten als doping voor de gasten. Toch duurde het tot dertien minuten voor tijd alvorens Trappers verdiend op voorsprong kwam. Guillaume Naud zag bij het uitverdedigen Danny Stempher over het hoofd. Moederziel alleen gelaten prikte Jordy van Oorschot het bevroren rubber tegen de netten: 5-6. Het betekende de elfde Tilburgse shorthanded goal van  dit seizoen. Via treffers van Raymond van der Schuit en Diego Hofland liep de nummer 2 in de Oberliga Nord verder uit.

KUCHEROV NO MOVE GOAL

Het mooiste doelpunt van de avond was Trappers negende. Diego Hofland stuurde Max Hermens de diepte in. De verfijnde technicus haalde de Nikita Kucherov (Tampa Bay Lightning) no move goal uit zijn repertoir naar boven. Oog in oog met Kieren Vogel deed Hermens alsof hij de puck naar zijn forehand wilde slepen, maar in plaats daarvan liet hij de zwarte schijf rustig het doel inschuiven. Tien seconden na de beauty van Hermens legde Danny Stempher de 5-10 eindstand vast.

De druiven waren zuur voor Jeff Job. De 57-jarige Canadese coach van Herforder IceDragons had lang uitzicht op een stunt met zijn ploeg, maar beet zoals al vaker dit seizoen in het stof. ‘Like I said before, we’ve played good for two periods before. But to win against a top team like Tilburg you have to be good for 60 minutes. We have to regroup and prepare for Sunday when Hannover Scorpions will be our opponent.

Voor Tilburg wacht zondagmiddag (aanvang 17:00 uur) een andere debutant in de Oberliga Nord, namelijk EG Diez-Limburg. ‘That’s going to be another challenge. They’re battling for a (pre)play-off spot. So they won’t come here and give us the 3 points. We need to be ready and play as a team.

Wedstrijdsheet
Samenvatting en persconferentie