Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Tilburg Trappers vs. EG Diez-Limburg

Diez-Limburg geeft vol gas tegen Tilburg Trappers

Dat teams die onderaan in het klassement staan zeker geen gemakkelijke tegenstanders zijn, heeft Tilburg Trappers deze week ervaren tegen Krefeld en Herford. Vanmiddag staat EG Diez-Limburg op het programma en ook zij zijn verwikkeld in de verhitte strijd om een (pre)play-off plaats.

Dinsdag leek Tilburg de eerste twee periodes nog te slapen op het ijs en duurde het tot de laatste twintig minuten voor Krefeld, die met 4-4 gelijk stond, uiteindelijk werd verslagen met 6-4. Afgelopen vrijdag moest coach Bo Subr zelfs een time out inlassen om zijn team tot de orde te roepen aan het einde van de eerste periode. “We wisten zelf ook dat we niet goed bezig waren,” zei Diego Hofland in een spelersinterview op Sprade TV over die time out. “We waren zeker niet happy: we speelden geen Trappershockey.

OP ACHTERSTAND

Aan het begin van de tweede periode wist Herford er nóg een goal in te schieten en maakte er 5-1 van: Tilburg stond nu met vier goals achter. Trappers kwam al vaker dit seizoen op achterstand, maar een verschil van vier goals is ongekend voor de Tilburgse ploeg. Het grootste verschil in goals was op 7 februari, toen Trappers tegen Herne met 3-0 achterstond. Uiteindelijk verloor Trappers die wedstrijd ook met 3-1. Van de zeventien keer dat Tilburg dit seizoen op achterstand kwam, wisten ze negen wedstrijden alsnog te winnen. Zo ook in Herford afgelopen vrijdag waar het uiteindelijk zelfs 5-10 werd. “It was a weird night, but we got through it,” vatte coach Bo Subr het naderhand samen.

CHALLENGE

Vanmiddag ontvangen de Tilburgers EG Diez-Limburg. Het is de vierde keer dit seizoen dat de twee clubs tegen elkaar spelen. De vorige drie wedstrijden won Tilburg, maar Bo Subr verwacht geen makkelijke avond: “It’s going to be another challenge. They’re battling for a (pre)play-off spot, so they won’t come here and give us the three points. We need to be ready and play as a team.” Diez staat momenteel op de negende plaats in het klassement met een points-per-game van 1.18. Rostock Piranhas en Krefelder EV staan daar vlak onder met een gemiddelde van 1.03. Het blijft dus spannend onderaan de lijst.

TEGEN DE TOP DRIE

De Rockets uit Diez hebben deze week een zwaar programma waarin ze het op moeten nemen tegen de top drie van de lijst. Vrijdag speelden ze tegen Halle, vandaag staat Tilburg op het programma en dinsdag wachten de Hannover Scorpions hun op. Vrijdag nam EGDL het op tegen Saale Bulls en begon goed aan de wedstrijd. Na de 2-0 voor Diez, kwamen de Stieren echter op stoom en na veertig minuten spelen stond het 3-4. In de allesbeslissende derde periode werd het nog 3-5, maar de Rockets wisten dankzij goals van Kyle Brothers en Dominik Patocka de stand gelijk te trekken voor het einde van de wedstrijd. In overtime trok Halle uiteindelijk aan het langste eind en werd het 5-6.

VOL GAS GEVEN

Topscorer Cheyne Matheson stond vrijdag vanwege een blessure niet op het ijs voor de Diez en werd vervangen door de 37-jarige Amerikaan Jeff Fearing. Het is de vraag of Matheson vanmiddag in actie kan komen, of dat Fearing wederom in de aanval zal staan. “Het maakt niet uit wie er vanavond op het ijs staat,” zegt coach Marius Riedel op de site van EGDL hierover. “We zijn de outsiders, maar hebben al laten zien wat er mogelijk is als we hard werken en vol gas geven. Ik wil dat de jongens vandaag ook vol gas geven, moedig zijn en vooral aanvallen. En dan zullen we eens gaan zien wat er voor ons mogelijk is deze wedstrijd!

De wedstrijd begint vanmiddag om 17.00 uur en is live te volgen op Sprade TV. Voor seizoenkaarthouders van Tilburg Trappers zal de stream gratis aangeboden worden op Sprade.